Težave z naletno zavoro

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Jun 07, 2010 11:59

Bojim se da je sedaj vse normalno, ker ti je prej kot praviš bilo vse bolj na knap in je ročna zagrabila v obe smeri. Sedaj pa ti prav zaradi vzvratne vožnje ročna nazaj ne prime. Mislim da ima večina novejših prikolic tako urejeno naletno zavoro. Žal. Pri starejših si moral za vožnjo nazaj mehansko blokirati zadevo.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » Po Jun 07, 2010 12:26

OK, tudi sam sem imel tak občutek. Ko sem npr. dvignil kolo in pritegnil ročno je kolo popolnoma mirovalo pri vrtenju naprej. Nazaj pa je šlo, nekoliko težje, pa vendarle...
Sem pa že klical avtomehanika in ga "nahrulil" kako mi je to popravil... :roll:
Lani sem imel torej srečo da mi ni vse skupaj zgrmelo v vodo ko sem delal ročne manevre na klancu ! To leto bom vsekakor pazljivejši in brez variante da na klancu delam ročne manevre !
Hvala za odgovor !
BlueSky
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jun 07, 2010 22:25

Sem že ene 2 x tukaj napisal...

PRIKOLICA Z NALETNO ZAVORO NIMA SIGURNE ROČNE ZAVORE!!! PAZITE!!!
Kot ste že ugotovili, naprej prime, nazaj pa NIČ!!! Prime le toliko, da te lahko zavede, potem pa mehanizem v kolesih premaga vzmeti in se čeljusti sprostijo... Zelo nevarno pri ročnih manevrih!!!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta