Bazeni se morajo najbrž držati sanitarnih predpisov, in tako praviloma ne dovolijo vstopa v bazen v oblačilih razen kopalk. Za tisto za tečaj so se morali posebej potruditi, in menda je bil tisto edini bazen, kjer se je dalo zmeniti. To seveda pomeni tudi, da so morala biti oblačila pred tečajem čista itn.MicTic napisal/-a:Zanimivo razmišlanje!
Mene matra, da bi se z jopičem pred servisom oz zamenjavo bombice vrgel v vodo:!: da bi videl kako to dela. Pa noben bazen v Slo to ne dovoli
Za vstop v vodo v kopalkah, a z napihljivim rešilnim jopičem bi se pa morda dalo zmeniti kje, kjer imajo tudi tečaje potapljanja. Zadeva je dovolj podobna delom potapljaške opreme, da bi jo lahko obravnavali na podoben način.
Samonapihljive je manj moteče imeti na sebi, zato je - sebe in otroke - lažje pripraviti, da jih imajo na sebi. Ker pa so zapletenejši, je večja možnost, da kaj ni brezhibno, kot pri nenapihljivih.MicTic napisal/-a:Jaz imam tudi navadne za goste. Za nas redno posadko pa malo bolj udobne, ki te toliko ne motijo. Zacel sem prakticirati, da jih damo gor, ko gre malo bolj zares ali ponoči ali ko smo bolj odaljeni od obale (ko prečkamo naš ocean). Bolje pozno kot nikoli!
Jaz imam za zdaj čisto navadnega 'kavbojskega' (nenapihljivega).
Ne vem, če sva se pogovarjala točno o tem. Jaz bi - poleg upoštevanja podatkov izdelovalcev - za redne člane posadke, ki imajo samonapihljive pasove, na primernem mestu (po možnosti sladka voda, da ne bi bilo preveč dela s spiranjem soli) poskusil. Potem bi vedel, če te obrne, ko te mora, če ne padeš iz njega če si predroban, če balon zdrži... Pač udarjen na testiranje, oziroma nejeverni TomažMicTic napisal/-a:Pa še to Marjan Tomki mi je dejal, da je zelo pomembna veličina.
Tisto kar priporočajo razne tabele:
otroci do 100N
odrasli pa do 150N velja če skočis v vodo na noge.
Če pa priletiš not na glavo ali bog ne daj v nezavesti na glavo (BOOM), pa rabiš vzgon 275N da te obrne nazaj na noge.....
Pri servisu bi pa enkrat poskusil biti zraven in gledati čez ramo, kaj in kako vse naredijo. Menjava porabljene bombice in tabletke je pa itak nekaj, kar je treba znati tudi, če daješ stvari na redni servis.
Tega namreč ne menjaš le, ko poteče veljavnost oziroma pri servisu, ampak - seveda - tudi vsakič po sproženju pasu (torej padcu v vodo itn.)
Aha, še okrog trajnosti pirotehnike, raket...
Tu sicer res gre tudi za verjetnosti (in lahko tudi Gaussovo razporeditev), da dalj ko je stvar v uporabi, večja je verjetnost, da bo s tem kaj narobe, zlasti v navtičnem (vlažnem, slanem...) okolju.
Ampak tu ne gre ne samo za to. Pred leti smo imeli rezervisti streljanje s pehotnim orožjem. Strelivo je bilo staro (rok uporabnosti je bil verjetno precej pretečen) in kolikor vem, so vsi naboji ustrelili (noben ni zatajil), le večina zadetkov je bila že na sto m pod tarčo. Če bi potestirali in prestavili merek na 200 ali 300 m, bi se pa verjetno dalo precej normalno zadeti, prebojnost pa bi bila zmanjšana tudi, če bi zadel.
Podobno to verjetno pomeni pri signalnih raketah, da staro raketo sicer najbrž izstreli, vendar najbrž ne več do polne višine in da ne gori več enako svetlo oziroma dovolj časa.