vodne smučke in tube
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Dober trening je ze, ce brez smuck napnes vlecno vrv na nekaj fiksnega in nato "vleceni" pocepne in na komandno ustane! Vazno je samo, da mora vstati z nogami rahlo naprej in telesom rahlo v nazaj(kakor , ce bi bil v vodi). Po par suhih poskusih bo ( z malo koncentracije) uspel!!!!!
Cel trik je v tem, da se dvignes z nogami proti vodi in ko je to ENKRAT uspelo, ni vec problemov! Seveda moras ti med suhim treningom z polnimi usti cevapov vzpodbujati!!
Cel trik je v tem, da se dvignes z nogami proti vodi in ko je to ENKRAT uspelo, ni vec problemov! Seveda moras ti med suhim treningom z polnimi usti cevapov vzpodbujati!!
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Pozdravjeni
Zanimiva tema in nasveti,glede smučanja na vodi.Tudi sam imam nekaj iskušen,toda začetki so bili katastrofalni.Sam sem začel smučati z T 18 in
gliser Kvarner 375.Tu je bilo potrebno zares veliko tehnike in prave smuči,smučat,se je dalo samo z lesenimi smučkami-Lušin,Elan-
Zdaj imam Volvota z 140KM,pa smučke in sama tehnika nista več tolk
pomenbna faktorja.Veliko užitkov in čim manj kristirjev
L.P
Zanimiva tema in nasveti,glede smučanja na vodi.Tudi sam imam nekaj iskušen,toda začetki so bili katastrofalni.Sam sem začel smučati z T 18 in
gliser Kvarner 375.Tu je bilo potrebno zares veliko tehnike in prave smuči,smučat,se je dalo samo z lesenimi smučkami-Lušin,Elan-
Zdaj imam Volvota z 140KM,pa smučke in sama tehnika nista več tolk
pomenbna faktorja.Veliko užitkov in čim manj kristirjev
L.P
hard napisal/-a:Željo imam da bi se naučil vozit po eni smučki, pa mi ne gre mi lahko kdo svetuje kako do uspeha.
Če si dovolj spreten na dveh, probaj startat z eno takole:
-obvezno uporabljaj jopič-lažje se boš skoncetriral na pravilen položaj telesa in smučke v vodi
-natakni smučke, stojno nogo imej zadaj
-smučko namesti v "trikotnik" med obema vrvicama držala
-namesti se, kot pri startu z obema smučkama, morda imej smučko malce bolj navpično
-pomembno je, da te čoln ne "vleče preveč po vodi, kar pomeni, da moraš biti karseda hitro pripravljen, voznik naj samo napne vrv in takoj po gasu
-do izglisiranja ti bo smučka malce opletala, ampak "trikotnik" ti jo bo držal v smeri
-ko boš iz vode, dvigni držalo in odhaklaj smučko, več teže razporedi na zadnjo nogo in že nagib v desno in ovinek
-če so v gliserju potniki, naj se zaradi lažjega izglisiranja pomakneji čim bolj na premec
nemo napisal/-a:Moram priznat, da teorijo se kar obvladam, v praksi pa zaradi poskodbe nisem prevec uspesen. Z nogo, katera ni vpeta na smucko pri startu drsis po vodi in z tem lovis ravnotezje!
Jok! Obe nogi v smučko, smučko pa v trikotnik, pol pa vztrajaj, ko ti bo prvič uspelo, bo potem to mala šala
Razlika med okroglo tubi in trikotno je v tem da slenja dosti manj opleta med voznjo in zaradi težišča tudi bolje drsi po gladini.Meni osebno nudi trikotna tuba dosti več užitka kot okrogla.Za motorje manjših konjskih moči pa tudi mislim da je bol primerna. mogoče bo znal gdo kaj več povedati o tem
.
lp
.
lp
-
al
Glede na to, da imam tender dolžine 260 in 10Km zadaj me zanima ali bo to dovolj za vleko tube z eno osebo?
Čoln glisira ko sem sam max 20,5 vozlov (zmerjeno z gps) in malo manj z dvema osebama. Je pa tudi res, da rabi malo več časa da zglisira, ko sva na njem dva.
Ker bom (če bom) vezal tubo na zrcalo (kakšne ideje?) se bojim, da bo še slabše, kot če sva na čolna dva. Takrat se oba malo nagneva proti premcu dokler ga ne postavi... Vpetje zadaj pa bo čoln vleklo ali ....
Seveda imam isto vprašanje, kot je bilo zastavljeno zgoraj: trikotna ali okrogla?
Kje kupiti?
Hvala
Čoln glisira ko sem sam max 20,5 vozlov (zmerjeno z gps) in malo manj z dvema osebama. Je pa tudi res, da rabi malo več časa da zglisira, ko sva na njem dva.
Ker bom (če bom) vezal tubo na zrcalo (kakšne ideje?) se bojim, da bo še slabše, kot če sva na čolna dva. Takrat se oba malo nagneva proti premcu dokler ga ne postavi... Vpetje zadaj pa bo čoln vleklo ali ....
Seveda imam isto vprašanje, kot je bilo zastavljeno zgoraj: trikotna ali okrogla?
Kje kupiti?
Hvala
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov