Watermaker/ deslanizator
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Samo naglas razmišljam...
Če so težave elge in "večja" umazanija. Ali se ne bi to zelo enostavno rešili z predfiltrom, recimo za deževnico itd... Ti filtri so relativno majhni, imajo velik pretok, so poceni in enostavni za čiščenje.
Precej neumno se sliši, da watermaker zamašijo "velike smeti" ne sama sol in minerali...
Recimo navaden peščen filter bi ščistil večino alg...
Če so težave elge in "večja" umazanija. Ali se ne bi to zelo enostavno rešili z predfiltrom, recimo za deževnico itd... Ti filtri so relativno majhni, imajo velik pretok, so poceni in enostavni za čiščenje.
Precej neumno se sliši, da watermaker zamašijo "velike smeti" ne sama sol in minerali...
-
al
mamaMicka napisal/-a:Samo naglas razmišljam...
Saj tak filter je. Se ga vidi na sliki.
Je pa več variant deslanizatorjev in predvsem je zelo pomembna montaža...
al napisal/-a:Je pa ta voda nekje 98% očiščena, kar pomeni, da je tudi brez mineralov in zato ob pitju samo te vode, priporočajo mineralne dodatke (tablete).
Če watermaker proizvede "destilirano vodo" je ob pitju večji količin teoretično mogoč zdravstveni zaplet - možganski edem in še kaj. Veliko o tem je napisano na netu, npr.Klik . Najverjetneje je tudi v priročniku watermakerja kaj na to temo, če res proizvede vodo brez elektrolitov. Vse pa reši droben dodatek mineralov taki vodi.
@al bolj sem ob pisanju imel v mislih post od @EDO, kjer je navajal težave mašenja z algami in ostalo večjo nečistočo... Ker alge je pa res zelo enostavno filtrirati...
@grega295... ce je tezava destilirane vode samo pomanjkanje mineralov je to zanemarljivo. Za optimalno prehrano je itaq potrebno dodajati k prehrani minerale in vitamine...
Meni osebno se zdi večja "težava" okus destilirane vode...
Osebno celo menim, da je pitje destilirane vode zdravo. Destilirana voda v telesu zmanjsuje kislost. Poleg tega je res popolnoma čista in je res H2O, katero človek potrebuje.... Ni H2OMgICKa in tako naprej...
@grega295... ce je tezava destilirane vode samo pomanjkanje mineralov je to zanemarljivo. Za optimalno prehrano je itaq potrebno dodajati k prehrani minerale in vitamine...
Meni osebno se zdi večja "težava" okus destilirane vode...
Osebno celo menim, da je pitje destilirane vode zdravo. Destilirana voda v telesu zmanjsuje kislost. Poleg tega je res popolnoma čista in je res H2O, katero človek potrebuje.... Ni H2OMgICKa in tako naprej...
mamaMicka napisal/-a:Osebno celo menim, da je pitje destilirane vode zdravo. ... Poleg tega je res popolnoma čista in je res H2O, katero človek potrebuje....
Nikakor ne drži in nevarne nasvete daješ. Prebri si dokument na linku zgoraj. Tudi pri nas so že bile smrti - resda v izrednih okoliščinah - na rejv žurih zaradi možganskega edema; v medijih sicer predstavljene da "zaradi ekstazija" v resnici pa so punce pile preveč navadne vode, se pri večurnem plesu pospešeno potile (elektroliti gredo ven), posledica pa je bila oteklost možganov in smrt. Ena tabletka mineralov bi to preprečila.
Heh grega... Jaz ti bom dal pa en drug dokument, kjer pise, da zmanjsuje kislost in da je zdrav. Torej dajes ti nevaren nasvet
Raumes kaj ti zeli povedati?
Dejsvo je, da zaradi rejv partija, torej v eni noci ne more priti do toliksnega pomanjkanja, da bi nekdo zaradi tega umrl... Da je pa kdo zaradi tega umrl pa ti verjamem, saj so bili mrtvi že tudi zaradi žulja na nogi... Pa pika Ose, komarja, zaradi tega, ker so pojedli eno jagodo itd...
Tako posploševati in vsiljevati neko teorijo je precej tako-tako...
Raumes kaj ti zeli povedati?
Dejsvo je, da zaradi rejv partija, torej v eni noci ne more priti do toliksnega pomanjkanja, da bi nekdo zaradi tega umrl... Da je pa kdo zaradi tega umrl pa ti verjamem, saj so bili mrtvi že tudi zaradi žulja na nogi... Pa pika Ose, komarja, zaradi tega, ker so pojedli eno jagodo itd...
Tako posploševati in vsiljevati neko teorijo je precej tako-tako...
mamaMicka napisal/-a:Heh grega... Jaz ti bom dal pa en drug dokument, kjer pise, da zmanjsuje kislost in da je zdrav.
Daj, samo avtor naj bo zdravnik, ne svetovalec za vegeterjansko ali makrobiotsko prehrano.
mamaMicka napisal/-a:Dejsvo je, da zaradi rejv partija, torej v eni noci ne more priti do toliksnega pomanjkanja, da bi nekdo zaradi tega umrl..
Lahko, klik.
Pojavili so se znaki znižanega krvnega tlaka in motnje srčnega ritma in podrobnejše preiskave so pokazale, da so ji zaradi vdora vode zatekli možgani. Možganski edem je povzročil neposredne in nepopravljive možganske poškodbe in na koncu možgansko smrt
Grega... da ni zaradi extazyja je tvoja teorija in ni podprta v nicemer.
Problem pri extasiju so same spojine mamila in dehidracija!!! Spojina mamila in dehidracije! Zaradi plesa več potenja, same snovi v mamilu pa pospesujejo srčni utrip in telesno temperaturo. Dajejo občutek energije in zmanjsujejo občutek po potrebah, torej tudi vode. Tudi samo zdravljenje po zastrupitvi z extasijem je v 80% hidracija človeka...
Soloh pa sva zašla. Jaz sem v istem postu napisal, da so minerali potrebni tudi še piječ vodo iz pipe ali steklenice, saj danasnja prehrana ne zagotavlja dovolj mineralov, vitaminov in predvsem(nima tu sicer veze) maščob.
Z destilirano vodo sem mislil, da sama po sebi zmanjuje kislost telesa in zaradi tega je zdrava. Nikjer pa nisem napisal, da ne jemo mineralov, celo povedal, da bi jih morali neglede na to kaksno vodo pijemo. Tudi sam jem in vitamine in minerale. Problem navadne vode so klor in ostale kemikalije, ki jih iz watermakerja ni!
Drugace pa je na temo kislosti in tudi destilirane vode napisana knjiga tudi v slovenščini, ki jih je napisal dr. medicine, ki pa je naredil solo tudi iz kiropraktike, naturopatije in nutriticionizma...
Alkalize or die je naslov. Od Dr. Theodore Baroody
Pa še sama kislost telesa... Večina športnikov se ukvarja z tem problemov, predvsem zaradi velikega vnosa hrane itd... In to je splošno znan problem. Pač samo omenil sem, da destilirana voda pomaga pri zmanjševanju kislosti!
Kar se tiče prehranjevanja me je težko učiti...
Problem pri extasiju so same spojine mamila in dehidracija!!! Spojina mamila in dehidracije! Zaradi plesa več potenja, same snovi v mamilu pa pospesujejo srčni utrip in telesno temperaturo. Dajejo občutek energije in zmanjsujejo občutek po potrebah, torej tudi vode. Tudi samo zdravljenje po zastrupitvi z extasijem je v 80% hidracija človeka...
Soloh pa sva zašla. Jaz sem v istem postu napisal, da so minerali potrebni tudi še piječ vodo iz pipe ali steklenice, saj danasnja prehrana ne zagotavlja dovolj mineralov, vitaminov in predvsem(nima tu sicer veze) maščob.
Z destilirano vodo sem mislil, da sama po sebi zmanjuje kislost telesa in zaradi tega je zdrava. Nikjer pa nisem napisal, da ne jemo mineralov, celo povedal, da bi jih morali neglede na to kaksno vodo pijemo. Tudi sam jem in vitamine in minerale. Problem navadne vode so klor in ostale kemikalije, ki jih iz watermakerja ni!
Drugace pa je na temo kislosti in tudi destilirane vode napisana knjiga tudi v slovenščini, ki jih je napisal dr. medicine, ki pa je naredil solo tudi iz kiropraktike, naturopatije in nutriticionizma...
Alkalize or die je naslov. Od Dr. Theodore Baroody
Pa še sama kislost telesa... Večina športnikov se ukvarja z tem problemov, predvsem zaradi velikega vnosa hrane itd... In to je splošno znan problem. Pač samo omenil sem, da destilirana voda pomaga pri zmanjševanju kislosti!
Kar se tiče prehranjevanja me je težko učiti...
Ravno berem zadnjega Šterka.
On je imel watermaker, na dan je pridelal je 9lit. zase ter 5lit. za watermaker oprat.
Predvidevam da je pil samo pridelano vodo. Gotovo je jedel še kakšne vitamine in minerale.
On je imel watermaker, na dan je pridelal je 9lit. zase ter 5lit. za watermaker oprat.
Predvidevam da je pil samo pridelano vodo. Gotovo je jedel še kakšne vitamine in minerale.
... potovanj ne štejem po prejadranih miljah ampak po krajih ki jih obiščem in ljudeh ki jih srečam ...
mamaMicka napisal/-a:Grega... da ni zaradi extazyja je tvoja teorija in ni podprta v nicemer.
Problem pri extasiju so same spojine mamila in dehidracija!!!
Ne drži, punce so pile preveč vode in nikakor ni bil problem dehidracija, torej pomanjkanje tekočine v telesu, temveč zatekli možgani zaradi prevelikega pitja vode in posledičnega zatekanja možganov (zaradi gibanja, povečane telesne temp. in velikega pitja navadne vode in hkratnega zelo velikega potenja ter s tem izgubljanja elektrolitov nastaja v med celični tekočini manjša koncentracija elektrolitov kot v sami celici, kar povzroči osmotski pritisk vode na samo celico in povečanje koncentracije vode v celici = zatekanje. Ko se to zgodi v možganih, je lahko izid tudi smrtni). Ne pričakujem da boš verjel meni, vprašaj kakega zdravnika, farmacevta, biologa itd.
Samo na prvi pogled so razmere na rejvu in pitje navadne vode različne situaciji, ki se lahko primeri na barki. Debata je o dolgi plovbi, kjer lahko pride do okoliščin, kjer bi se posameznik znašel v dolgotrajni hudi vročini, recimo da bi moral delati na krovu pod vročim soncem in pil bi enormne količine destilirane vode, brez da bi pri skrbel za vnos elektolitov v telo (kar se seveda lahko tudi preko prehrane), najlažje pa preko dodatkov v pijačo ala Isostar in podobno.
Te okoliščine so zelo podobne udeležencu rejva, kjer je pod vplivom ekstazija in okolice povsem naspidiran in pleše celo noč, se poti in pije vodo brez dodatkov elektrolitov. Še enkrat - možganski edem (umre se lahko seveda tudi zaradi srčnega zastoja ali še česa drugega, ampak to nima veze z možg. edemom) v takem primeru je posledica premale količine elektrolitov v telesu in posledičnega otekanja možganov in ne kar pavšalni navedbi "vplivu mamil". Ta zaplet pa bi se pri sicer zgodil še toliko prej, če bi pile destilirano vodo in ne navadno.
Torej, gre za majhno možnost, da se kaj takega primeri, je pa možno. Če greš na pot, kot jo načrtuje Al, je prav da tisti ve tudi za 1% take možnosti, zato sem se tudi oglasil.
Če bi bilo vse tako resno, kot navajaš sam... Ves koliko planincev, rekreativnih tekačev, rejverjev itd bi potemtakem umrlo?! Pa še enkrat. V Dnevniku nič ne piše, da so punce pile destilirano vodo...?
Tvoje pisanje je po mojem mnenju močno pretiravanje. Večja možnost je, da v Piranskem zalivu iz Abramovićeve barke pade helikopter na moj čoln.
Tvoje pisanje je po mojem mnenju močno pretiravanje. Večja možnost je, da v Piranskem zalivu iz Abramovićeve barke pade helikopter na moj čoln.
Saj sem ti rekel, da ne pričakujem da boš verjel meni ampak da vprašaj zdravnika, biologa itd. Vprašanje je čisto simpl: "Več dni bom intenzivno delal na vročem soncu, malo jedel in pil ogromne količine destilirane vode. Ali je lahko kaj narobe?"
Pa še enkrat, ko omenjaš pretiravanje: govora je o oceanski plovbi. Tudi slepiča si preventivno ne da izrezati nekdo, ki gre do Hvara, preko oceanski jadralec pa marsikateri.
Over and out.
Pa še enkrat, ko omenjaš pretiravanje: govora je o oceanski plovbi. Tudi slepiča si preventivno ne da izrezati nekdo, ki gre do Hvara, preko oceanski jadralec pa marsikateri.
Over and out.
imam HP-ja da 35 litrov seveda pa večkrat manj tudi 25 litrov.Porada na 12 V je od 48 A do 54 A .Tako da skoraj vedno špilata skupaj agragat in hp. Vodo smo dali pregledati in ni čisto brez vsega ,recimo klorida ima 85 mg/l normalno za pitno vodo je 10 mg/l in kup ostalega sranja.Okus vode je tudi tak da moraš mešat neki not.No mi je ne pijemo,jo pa rabimo za kuho in ostale stvari.
Važno se mi zdi da ima zadeva avtomatsko izpiranje po zaklučku izdelave vode.
Podatek o moči na linku se mi zdi pa čudn, pa me popravte če se motim(nisem štromar) ampak moč pri 12V ali pri 24V ne more biti ista.
Važno se mi zdi da ima zadeva avtomatsko izpiranje po zaklučku izdelave vode.
Podatek o moči na linku se mi zdi pa čudn, pa me popravte če se motim(nisem štromar) ampak moč pri 12V ali pri 24V ne more biti ista.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov