Papir za električni wc
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
obojan napisal/-a:Tex napisal/-a:obojan napisal/-a:Sam sem rešil "problem mašenja WC-ja" takole:
Papir sem dal v papirnat škrnicelj in vse skupaj čez palubo.
Mogoče malo v razmislek
hmmm, razmišljam................. da nisi ti morda eno prase...
pa brez zamere, naglas razmišljam...
kaksna je pa razlika ?
Tvoj papir gre najprej v sekret pol MOGOCE v kiblo, pol pa v morje.
Moj gre pa direkt v morje.
Itak pa tvojega in mojega na koncu pojejo usate in ciplji
Zdej ne vem, a ti je tipkovnica shodila al kej drugega ?
Kakšna je razlika ?
Moj papir gre razsekan na mini koščke v morje in to daleč zunaj na odprtem...
Tvoj pa gre po pomožnosti v morje kjer te prime,(si ne predstavljam, da to šparaš, ko si v zalivu) in to še z vrečko... to je pa res lepo...sigurno se razgradi takoj...
... da ne govorim, da bi kibla mogla bit obvezna, ne pa,da mi tak kot ti vrže vrečo z materijalom v zalivu v vodo in potem priplava mimo ko se kopam...
Še najbolj eko pa je kot pravi ttomi
PS: je dovolj če ti odgovorim enkrat, ali ti moram večkrat

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Ko ste že posrali ustrezno temo za to
imam pa še jaz eno vprašanje v stilu: od starejšega jadralca sem slišal, da se je včasih piksne, če se jih raztrga da potonejo, metalo v morje (na odprtem seveda, ne v zalivu). Kdo še to prakticira? Po logiki, če ne grejo v reciklažo, ni razlike, v morju jih še prej poje sol..isto s steklenicami, če se razbijejo.
Sprašujem čisto iz firbca, da me ne bo kdo napadel kot ubogega obojana, ki je čisto presran od strahu
Sprašujem čisto iz firbca, da me ne bo kdo napadel kot ubogega obojana, ki je čisto presran od strahu
-
gapexmarine
hrošč napisal/-a:Ko ste že posrali ustrezno temo za toimam pa še jaz eno vprašanje v stilu: od starejšega jadralca sem slišal, da se je včasih piksne, če se jih raztrga da potonejo, metalo v morje (na odprtem seveda, ne v zalivu). Kdo še to prakticira? Po logiki, če ne grejo v reciklažo, ni razlike, v morju jih še prej poje sol..isto s steklenicami, če se razbijejo.
![]()
Nekako velja nenapisano pravilo, vse kar morje razgradi, lahko gre v morje. Konzerve, piksne, prerjavijo, hrana se razgradi ali jo požrejo ribe,....
nerazgradljivi odpadki, plastika, steklo,....pa ne spadajo v morje.
Sicer pa naj ne bi metali odpadkov v morje, ampak jih odlagali na kopno, v zabojnike. Pri nas je že tako, da moja nenehno gnjavi s smetmi in imamo včasih na barki več smeti, kot ostale robe, guši me, ko vržem čik v morje
Jaz sem za WC papir na barki kar doktor, saj sem naredil disertacijo, kupil vsem možne papirje v Sparu in potem z vsemi vrstami po en paketek na barko in metat notri po nekaj listkov in mletje...
Končna ocena je, da so se na mojem WC-ju zabasali prav vsi papirji!!! Eden pa je opravil nalogo! Tisti rdeči lističi od Palome! Je najcenejši in deluje kot šus. Lahko ga namečeš notri cel paket, do vrha školje in ko pritisneš gumb lepo izgine brez težav!
Končna ocena je, da so se na mojem WC-ju zabasali prav vsi papirji!!! Eden pa je opravil nalogo! Tisti rdeči lističi od Palome! Je najcenejši in deluje kot šus. Lahko ga namečeš notri cel paket, do vrha školje in ko pritisneš gumb lepo izgine brez težav!
S tem imam kar nekaj izkušenj saj so mi zamašili wc že nekjakrat.Zelo pomemben je tudi papir.Kot je bilo rečeno čim tanjši vendar pa ,če je tanek ga pa običajno porabimo več.
Pomembno je,da je pri spiranju školjke veliko vode,saj črpalka ali mlinček vse skupaj lažje "požre".V tem je vsa umetnost.Sam ga uporabljam tako,pa nobenih težav,če pa se kdo pri uporabi ne drži teh navodil,pa so takoj težave.
Pomembno je,da je pri spiranju školjke veliko vode,saj črpalka ali mlinček vse skupaj lažje "požre".V tem je vsa umetnost.Sam ga uporabljam tako,pa nobenih težav,če pa se kdo pri uporabi ne drži teh navodil,pa so takoj težave.
z vetrom v laseh
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Primer ročnega WC-ja
Primer električnega WC-ja
Razlika je v tem, kdo poganja črpalko, ki prazni in spira WC školjko, uporabnik ročno (fittness in zbujanje sosedov ob zori z zvokom 'pumpa pumpa pumpa'
) ali elektrika.
Primer električnega WC-ja
Razlika je v tem, kdo poganja črpalko, ki prazni in spira WC školjko, uporabnik ročno (fittness in zbujanje sosedov ob zori z zvokom 'pumpa pumpa pumpa'
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Dobro. Do črnega tanka ga bomo že nekako spravili, ročno, električno ali z vakuumom. Kaj pa potem macerator? A ga ta papir ne zabije?
Sicer pa res ne vem. Ali od Tomija varianta, ali pa od Gapexa s tapravim papirjem. Za 6 €, ne bi sredi dopusta razstavljal in čistil maceratorja
Sicer pa res ne vem. Ali od Tomija varianta, ali pa od Gapexa s tapravim papirjem. Za 6 €, ne bi sredi dopusta razstavljal in čistil maceratorja
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Boštjan, kar meni verjemi in ne kupuj namenskega papirja, ki je SLABŠI od tistega 18x cenejšega rdečega od Palome... Res občutek pri brisanju riti s tistim rdečim ni nek vrhunski, ampak problemov z WC pa ni! Ne v školjki, ne v drobilcu pod školjko, ne v napeljavi do črnega tanka, niti ne v pumpi, ki vse skupaj ven pumpa... V glavnem deluje, kot doma!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov