Papir za električni wc

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Sr Apr 25, 2012 20:52

Kaj komplicirate s tem sekret papirjem. Pa dajte tako kt mi na gumicah. Pošljem jih v morje in ne rabmo onesnaževat še s papirjem, praški, dišavami, čistili,.. itd. Pa cipli in ušate dobijo direkten kompakten proizvod :lol: :lol: :lol:
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Apr 25, 2012 21:15

No no obojan, je že v redu ti kar seri, sam ne pa to 5 krat povedat :lol:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Apr 25, 2012 21:42

obojan napisal/-a:
Tex napisal/-a:
obojan napisal/-a:Sam sem rešil "problem mašenja WC-ja" takole:
Papir sem dal v papirnat škrnicelj in vse skupaj čez palubo.
Mogoče malo v razmislek

hmmm, razmišljam................. da nisi ti morda eno prase...

pa brez zamere, naglas razmišljam...

kaksna je pa razlika ?
Tvoj papir gre najprej v sekret pol MOGOCE v kiblo, pol pa v morje.
Moj gre pa direkt v morje.
Itak pa tvojega in mojega na koncu pojejo usate in ciplji

Zdej ne vem, a ti je tipkovnica shodila al kej drugega ?

Kakšna je razlika ?

Moj papir gre razsekan na mini koščke v morje in to daleč zunaj na odprtem...
Tvoj pa gre po pomožnosti v morje kjer te prime,(si ne predstavljam, da to šparaš, ko si v zalivu) in to še z vrečko... to je pa res lepo...sigurno se razgradi takoj...

... da ne govorim, da bi kibla mogla bit obvezna, ne pa,da mi tak kot ti vrže vrečo z materijalom v zalivu v vodo in potem priplava mimo ko se kopam...

Še najbolj eko pa je kot pravi ttomi ;)

PS: je dovolj če ti odgovorim enkrat, ali ti moram večkrat
:twisted:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Sr Apr 25, 2012 22:01

Ko ste že posrali ustrezno temo za to :D imam pa še jaz eno vprašanje v stilu: od starejšega jadralca sem slišal, da se je včasih piksne, če se jih raztrga da potonejo, metalo v morje (na odprtem seveda, ne v zalivu). Kdo še to prakticira? Po logiki, če ne grejo v reciklažo, ni razlike, v morju jih še prej poje sol..isto s steklenicami, če se razbijejo. :?:

Sprašujem čisto iz firbca, da me ne bo kdo napadel kot ubogega obojana, ki je čisto presran od strahu :lol:
gapexmarine

OdgovorNapisal/-a gapexmarine » Sr Apr 25, 2012 22:10

Drago bo tole sranje celih 3 € po paketu , sicer pa mislim da tisti ko majo težave z papirjem naj probajo tega ECO pa bojo vidl če je kaj razlike dober je pa tud tist iz Špara
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Če Apr 26, 2012 08:55

hrošč napisal/-a:Ko ste že posrali ustrezno temo za to :D imam pa še jaz eno vprašanje v stilu: od starejšega jadralca sem slišal, da se je včasih piksne, če se jih raztrga da potonejo, metalo v morje (na odprtem seveda, ne v zalivu). Kdo še to prakticira? Po logiki, če ne grejo v reciklažo, ni razlike, v morju jih še prej poje sol..isto s steklenicami, če se razbijejo. :?:

Sprašujem čisto iz firbca, da me ne bo kdo napadel kot ubogega obojana, ki je čisto presran od strahu :lol:

Nekako velja nenapisano pravilo, vse kar morje razgradi, lahko gre v morje. Konzerve, piksne, prerjavijo, hrana se razgradi ali jo požrejo ribe,....
nerazgradljivi odpadki, plastika, steklo,....pa ne spadajo v morje.
Sicer pa naj ne bi metali odpadkov v morje, ampak jih odlagali na kopno, v zabojnike. Pri nas je že tako, da moja nenehno gnjavi s smetmi in imamo včasih na barki več smeti, kot ostale robe, guši me, ko vržem čik v morje :evil:
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Če Apr 26, 2012 09:55

In čikov filter je??
Cigaretni filtri so izdelani iz celuloznega acetata (umetna masa), ki ni naravno razgradljiva v uglednem času.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Aky
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a Aky » Če Apr 26, 2012 10:19

Torej dvoslojni, čim manj odporen proti trganju. :)

Po domače, najcenejši v trgovini.

A.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Apr 26, 2012 19:23

Jaz sem za WC papir na barki kar doktor, saj sem naredil disertacijo, kupil vsem možne papirje v Sparu in potem z vsemi vrstami po en paketek na barko in metat notri po nekaj listkov in mletje... :lol: :lol:

Končna ocena je, da so se na mojem WC-ju zabasali prav vsi papirji!!! Eden pa je opravil nalogo! Tisti rdeči lističi od Palome! Je najcenejši in deluje kot šus. Lahko ga namečeš notri cel paket, do vrha školje in ko pritisneš gumb lepo izgine brez težav!
stanec
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a stanec » Če Apr 26, 2012 22:51

S tem imam kar nekaj izkušenj saj so mi zamašili wc že nekjakrat.Zelo pomemben je tudi papir.Kot je bilo rečeno čim tanjši vendar pa ,če je tanek ga pa običajno porabimo več.
Pomembno je,da je pri spiranju školjke veliko vode,saj črpalka ali mlinček vse skupaj lažje "požre".V tem je vsa umetnost.Sam ga uporabljam tako,pa nobenih težav,če pa se kdo pri uporabi ne drži teh navodil,pa so takoj težave.
z vetrom v laseh
mVolk
Kapitan
Kraj: Ljubljana - Bunarina

OdgovorNapisal/-a mVolk » Po Apr 30, 2012 22:10

Ej... kaj je to električni wc?

A je to blažja oblika električnega stola s šoki za lažje sran.e?
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Maj 03, 2012 18:04

Primer ročnega WC-ja
Slika

Primer električnega WC-ja
Slika

Razlika je v tem, kdo poganja črpalko, ki prazni in spira WC školjko, uporabnik ročno (fittness in zbujanje sosedov ob zori z zvokom 'pumpa pumpa pumpa' :lol: ) ali elektrika.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Maj 03, 2012 18:45

Dobro. Do črnega tanka ga bomo že nekako spravili, ročno, električno ali z vakuumom. Kaj pa potem macerator? A ga ta papir ne zabije?
Sicer pa res ne vem. Ali od Tomija varianta, ali pa od Gapexa s tapravim papirjem. Za 6 €, ne bi sredi dopusta razstavljal in čistil maceratorja :twisted:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Maj 03, 2012 20:58

Boštjan, kar meni verjemi in ne kupuj namenskega papirja, ki je SLABŠI od tistega 18x cenejšega rdečega od Palome... Res občutek pri brisanju riti s tistim rdečim ni nek vrhunski, ampak problemov z WC pa ni! Ne v školjki, ne v drobilcu pod školjko, ne v napeljavi do črnega tanka, niti ne v pumpi, ki vse skupaj ven pumpa... V glavnem deluje, kot doma!
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Maj 03, 2012 21:20

Kul man!
Bomo kupili tega. :? Ampak še vedno sem bolj za Tomijevo varianto, ne zamaši maceratorja 100% :lol:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov