Alarem za plovilo

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

matkoro8
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a matkoro8 » To Jul 01, 2008 21:38

Pozdravljeni,

Mene pa zanima kakšna je kaj statistika kraje plovil. Kradejo manjša, večja, novejša, starejša....?
Kako je kaj s tem v SLO in na CRO?

LP, Roman
SeaFun
Kontraadmiral
Kraj: Nova Gorica
Kontakt:

GPS alarm...

OdgovorNapisal/-a SeaFun » To Feb 03, 2009 11:43

Pozdravljeni
Pred kratkim sem nekaj nabavljal v Timavo suply Monfalcone in sem videl da tam prodajajo sistem za nadzor plovila ...več si lahko ogledate na naslovu :

www.obiettivosicurezza.org

Zadeva zgleda majhna ...cene ne vem ...

Mogoče pride komu prav

LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Bench
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Bench » To Feb 03, 2009 15:02

enkrat sem se s punco sprehajal v icicih (opatijska marina) po pomolih okoli polnoci, pa pol nekaj dni kasneje izvem da so tisto noc ukradli motorno jahto iz marine, veliko med 16 in 20m. me je kr stisnilo da nebi bil potencialni osumljeni:) ribiskih colnov pa mislim da noben vec ne krade... ce krades, kradi tako, da se splaca!;)
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Feb 03, 2009 16:00

Ja iz ACI Opatija je "izginil" Azimut.
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » To Feb 03, 2009 20:02

Mogoče se vam bo zdelo malo čudno, vendar ne razumem, kako lahko izgine večje plovilo iz marine in pomola???
Sam imam plovilo v marini, ki ima samo 87 privezov in ko sem enkrat prišel v petek popoldan v marino sem videl, da na bencinski ni nikogar, sem prižgal barko in šel na 50 m odaljeno bencinsko. Še preden sem prišel do nje, se je pred mene postavil osem metrski gumenjak in me prisilil, da sem se ustavil. Bil je marinero iz naše marine in lahko si mislite kako me je okregal, ker se nisem prej prijavil v marini, preden sem odpeljal plovilo.
Od takrat sem bolj miren. V naši marini je tudi ponoči čuvaj, kateri čuva plovila in čuva, da so vrata na pomole vedno zaprta, saj je mimo pomolov speljana glavna sprehajalna pot.
To, da pa nekdo ukrade tako veliko plovilo, pa je po mojem dogovorjena zadeva in je za "lase privlečena zgodba" o ukradenem plovilu. mogoče za zavarovalnico, a mislim, da to več ne vžge.

Glede sledenja, je na trgu ogromno aparatov, kateri so vezani na GSM omrežje. jadran je lepo pokrit s signalom in ko se plovilo premakne za več kot 25m se alarm sproži. Za premoženjsko varovanje premičnin v plovilu pa so najboljši 12V senzorji toplokrvnega gibanja, ki so nameščeni v kabini skupaj z zunanjo sireno.
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Feb 03, 2009 22:12

Novinec, kako izgine Azimut iz marine? Enostavno. Npr. v naši marini imamo sicer rampo ampak je vedno odprta ker sistem daljinskega odpiranja preko mobitela ne dela (delal je točno en teden potem je vse skupaj crknilo in se niso trudili popraviti). Po marini se sprehaja vse mogoče, prave procesije sprehajalcev. Nihče jih ne kontrolira. Meni so recimo letos sunili z bicikla ključavnico in to ko sem bil jaz na barki in vse skupaj gledal. Ko sem se zapodil za "tatico", ja ženskega spola, sem jih še slišal od njenih spremljevalcev, seveda v hrvaščini in nekaj nam znanih kletvicah. Ko je naprimer kakšna tekma po TV bi lahko ukradel še stavbo, če le ne bi padal dež. Je pa res da jih je tole izginutje Azimuta malo zresnilo, vendar se bojim da ne za dolgo. Ko sem konec decembra prišel na barko se je mornar celo pripeljal do moje barke in preveril kdo je prišel in mi razložil zgodbo o kraji Azimuta iz ACI Opatija. To se je zgodilo prvič. Ko tole pišem tudi upam da je moja barka še tam...
lpg
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Feb 04, 2009 09:49

Ja Gregor.n, verjamem ti vse, vendar se mi nekatere stvari zdijo čudne, zato ker je pri nas očitno vse poštimano. Verjetno je v večjih marinah težava pri nas pa.... trije pomoli, 87 stalnih bark, pa cca 15 za tranzit. Malo ali sladko!
Najbolj všeč mi je, ker lahko barko pogledam kadar koli na kameri, tudi ob polnoči. Tako vidim kako je tam vreme (sonce, dež, dežniki), kako piha (po zastavah), kakšno je morje,.... 8 kamer mi prikazuje marino, mesto, trg,... Torej veliki brat nas gleda vedno in povsod.
Upam, da meni kaj ne ukradejo na morju, so me pa v soboto proti jutru okradli v službi v eni od mojih poslovnih enot. Tri minute in adijo! Ostala je samo velika luknja in velika škoda!
LP

CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Sr Feb 04, 2009 19:41

Novinec v kateri marini pa imas barko? Jaz imam svojo jadrnico v Supetarski dragi pa je cisto po kavbojsko. Ceprav je marina prijetna, zaposleni se bolj me pa moti ker se lahko v marino pripelje kdorkoli. V petek sem prisel zvecer, opazili pa so me sele naslednji dan, ko je prisel "dezurni mornar, ki je delal ponoci????" k meni in me vprasal kdaj sem prisel. No revcek bil je bolj zaspan kot jaz. Rampe ni, kamer tudi ne, poleti so prisli k meni na obisk prijatli z avtodom, se parkirali v marini, uporabljali sanitarije, se sprehajali po pomolih pa jih ni nihce niti vprasal kdo so. No upam, da je moja barka se na mojem vezu in ne na kaksnem drugem. :D :?:
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Feb 04, 2009 19:52

CAR, kot si verjetno že ugotovil je skoraj po vseh ACI jevih marinah isto, žal.
lpg
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Feb 04, 2009 22:02

Sem v mestni marini v Poreču. Tam je res težko dobiti vez v marini, vendar to ni marina s petimi zvezdicami. Je pa marina prijaznih ljudi, prijaznega osebja in ko jih spoznaš, nimaš problemov. Je pa res, da niso vsi ljudje enaki, so tudi izjeme. In kot sem napisal, veliko boljše so majhne marine kot velike. meni je ta marina še všeč, ker ima s kamerami in rampo pokrit parkirni prostor. Marina je v mestu, trgovine in blagovnice čez cesto, bencinska za avto in za barko 50m stran, marina nima pretiranih cen,.... torej tudi ko sem tam avta ne potrebujem in ga ne prižgem.
Vprašanje bi bilo, kako bi bilo pri nas, če bi prišel tak obisk kolegov k meni. Ne vem, mogoče enak?
Pošiljam ti povezavo do spletnih kamer, samo tako da zadevo vidiš.

http://www.istraweb.net/webcam/porec/

LP

val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Sr Feb 04, 2009 22:40

Pozdravljeni
marina poreč je verjetno res v redu.jaz sem enkrat zelo zgodaj odšel iz marine veruda,sem si rekel bom poklical na recepcijo,čez dva dni sem res poklical.Sploh niso vedeli ,da me ni.Po marini se preganjajo otroci iz bližnjih vasi,so mi ukradli kolo,vratar je samo skomignil z rameni.Jaz mislim da imajo verjetno celo kakšen dogovor s domačini da kradejo izvenkrmne motorje in osalo opremo ,ki je ne pospravimo pod palubo,žal imam občutek da smo mi samo objekti,ki jim je treba ispuliti denar tako ali drugače .
Lep pozdrav
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Feb 04, 2009 22:48

Noben problem ni, če so ljudje iz istega pomola dosledni, torej za začetek zapirajo vrata, katera ima vsak pomol in skoraj vsaka marina. Če tega ni, še kamere in alarmi ne pomagajo.
Poleg tega je odvisno kakšen sosed je ob tebi. Enkrat je šel na barko moj 25 letni sin s punco in ker ga sosed ni poznal je to takoj javil marineru. ta mu je povedal, da je moj sin in da se je prijavil. to mi je povedal marinero, ko me je prvič videl in bil sem vesel, avstrijski sosed pa je dobil butelko štajerskega rizlinga.
LP

EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Če Feb 05, 2009 09:17

gregor.n napisal/-a:Novinec, kako izgine Azimut iz marine? Enostavno. Npr. v naši marini imamo sicer rampo ampak je vedno odprta ker sistem daljinskega odpiranja preko mobitela ne dela (delal je točno en teden potem je vse skupaj crknilo in se niso trudili popraviti). Po marini se sprehaja vse mogoče, prave procesije sprehajalcev. Nihče jih ne kontrolira. Meni so recimo letos sunili z bicikla ključavnico in to ko sem bil jaz na barki in vse skupaj gledal. Ko sem se zapodil za "tatico", ja ženskega spola, sem jih še slišal od njenih spremljevalcev, seveda v hrvaščini in nekaj nam znanih kletvicah. Ko je naprimer kakšna tekma po TV bi lahko ukradel še stavbo, če le ne bi padal dež. Je pa res da jih je tole izginutje Azimuta malo zresnilo, vendar se bojim da ne za dolgo. Ko sem konec decembra prišel na barko se je mornar celo pripeljal do moje barke in preveril kdo je prišel in mi razložil zgodbo o kraji Azimuta iz ACI Opatija. To se je zgodilo prvič. Ko tole pišem tudi upam da je moja barka še tam...
lpg

Barka je O.K. ! Sem bil v Šimonih. :lol:
FISHING & SAILING IS LIFE
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Če Feb 05, 2009 18:34

Novinec tole (kamere) je pa res prakticno. Kako je pa poleti v marini z nocnim spanjem (mislim ali so noci mocno glasne).
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Če Feb 05, 2009 19:30

Poletje je res mirno. Presenetljivo za mesto, ki je zelo turistično. V mestu na trgu se vedno nekaj dogaja in res je njihova turistička zajednica zelo močna. So tudi izjeme kot fešta 24 ur Poreča, takrat pa se vse trese 24 ur, vendar je to le 24 ur in takrat nihče ne spi, ker je res fešta v pravem pomenu. marina ima tri pomole in dva sta mirna eden - tranzitni je malo bolj prometen, vendar vse v mejah normale.
Ima pa marina Poreč poletne priveze za velike jadrnice in večje yahte ob rivi. Tam pa so krme plovil obrnjene proti rivi in sprehajalcem, da izvabljajo glasne zavisti, nekaterih navadnih smrtnikov, katerim so plovila poznana le iz filmov in rumenega tiska.
Ja v Poreču je res lepo! Pa še blizu je naše ljube Slovenije.
Je pa tudi druga stran, ki ni v redu. Nimamo veliko lepih zalivov, otočkov, ter posebno lepih destinacij, katere ima Kvarner in Dalmacija.

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta