admin napisal/-a:Zdaj mi ni pa nič več jasno. Če gledam tvojo sliko ne gre nič navzdol, temveč navzgor... Edino, če je to kaj narobe obrnjeno tukaj na forumu in mi na jasno kako je to v barki...
Kar jaz vidim iz slike je to, da imaš grelec nekje na dnu, potem imaš pa izpuh skozi trup ene pol metra višje... Ža če je en centimeter višje in ni izoliran rabiš obvezno izpust!!!
Glede "mojstrov" se ne bi zanašal, ker to so ljudje, ki se večinoma ne spoznajo na termodinamiko, ne znajo tujih jezikov in niso nikoli prebrali navodil za montažo, če pa stranki kaj crkne, pa pridejo ponovno in popravijo, zamenjajo del, ki je šel rakom žvižgat, račun pa plača straka. Jaz temu rečem "tuđim K po koprivama"!
V glavnem, ne ti preverjat sedaj po burji, itak da ni nobenega kondenza! Problem bo, ko bo več vlage v zraku, ko je južno, ko je tudi topleje in webasto ne deluje s polno močjo, itd... Takrat bo tak sistem po nekaj urah umrl! Edino srečo imaš lahko, če bo pri spoju začelo odtekat ven... Bo pa vseeno grelec padel v Error. Poslušaj moj nasvet in naredi to koleno na izhodu, je simple ko pasulj, vidiš vse na sliki, ki sem jo prilepil... Pa cev poizoliraj s stekleno volno v traku!
Mogoče se slabo vidi ampak iz gorilca gre izpuh navpično navzdol cca 8cm potem je koleno 90 stopinj ter od tam gre gibljiva cev cca pol metra navzgor spet na koleno 45 stopinj ter zatem vse skupaj zkozi cev 45fi ven. Kolikor opažam se nič kondenza ne ustvarja v gibljivi cevi, ker se pri visoki temperaturi vse posuši, bom pa vseeno cev izoliral, če pa se bi vseeno pojavilo kaj kondenza bom naredil tudi to kar si mi svetoval.