How dare you
Pb+LiFePO4
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: Pb+LiFePO4
Ampak ti s svojim dizlom zasmrajuješ okolje, za razliko od Bo_4, to je pa neprecenljivo 
How dare you
How dare you
In njegova elektrika pade iz neba...brezmadežno kot Jezus
Predlagam da naslednje srečanje organiziramo v Šoštanju
Predlagam da naslednje srečanje organiziramo v Šoštanju
https://medisken.si
Ne bod žleht gregor.n 
Jadralci nas že itak ne marajo, ker zasmrajujemo okolje z motorji na barkah (pa valove jim delamo zanalašč
).
Razvoja ne moreš ustavit, pa če se na glavo postaviš
Ampak čas bo pokazal, če so EV res razvoj, ali pa brca v temo. Pa o tem bodo odločili kupci, ne pa birokrati iz Bruslja.
Če bodo baterije tako hitro spuščale dušo, kot jo je moja, bodo odpadi kmalu polni EV z izrabljenimi baterijami in živ bog jih ne bo hotel več kupit
Jadralci nas že itak ne marajo, ker zasmrajujemo okolje z motorji na barkah (pa valove jim delamo zanalašč
Razvoja ne moreš ustavit, pa če se na glavo postaviš
Ampak čas bo pokazal, če so EV res razvoj, ali pa brca v temo. Pa o tem bodo odločili kupci, ne pa birokrati iz Bruslja.
Če bodo baterije tako hitro spuščale dušo, kot jo je moja, bodo odpadi kmalu polni EV z izrabljenimi baterijami in živ bog jih ne bo hotel več kupit
Evo, še Nemčija je bruseljskim birokratom pokazala sredinec, tako kot sem napovedal.
Za 5 let naprej se ne ve, kaj bo, vidva se pa sekirata za 15 let naprej
H20, kateri električni. avto si imel? Pri določenih se ve, da je battery management slab in je pričakovana življenjska doba baterije kratka. Seveda je cena takega avta tudi nižja. Če si imel tak avto, je neumnost, da se zdaj repenčiš zaradi menjave baterije
H20, kateri električni. avto si imel? Pri določenih se ve, da je battery management slab in je pričakovana življenjska doba baterije kratka. Seveda je cena takega avta tudi nižja. Če si imel tak avto, je neumnost, da se zdaj repenčiš zaradi menjave baterije
matoz napisal/-a:H20, kateri električni. avto si imel?
Ne povem, ker nočem delat krivice in slabe reklame proizvajalcu (ki ni kriv, da je baterija tako hitro spustila dušo). Razen tega mi jo bo zamenjal v garanciji. Lahko ti pa povem, da je priključni hibrid in da cena ni bila nizka. Pa sploh se ne repenčim, rad bi samo opozoril vse, ki razmišljajo o nakupu EV, kaj jih (lahko) čaka. Jaz ne maram več EV, pa če mi ga šenkajo, vsak naj se pa odloči po svoje.
Saj elektro mobilnost sama po sebi sploh ni problem, to bi se dalo sprejet. Sranje je družbeno politično dogajanje, ki se skriva za vso to ekonesnago! Če ne bi bilo zadaj ekorevolucije, ki nam piše grdo prihodnost, se nihče ne bi puntal in dogajanje bi šlo v popolnoma drugo smer.
Npr.
Ekoteroristi si vsake toliko najdejo neko branžo, iz katere napravijo črno ovco in na krilih te kritike nabirajo nove politične točke. (Tudi to sodi zraven, da si noben moški ne upa pojavit na plaži v kopalkah kakršne so bile običajne 30. let nazaj, niti se ne spodobi hodit po mestu brez majice...)
Trenutno so se lotili smučarije. OK, res porabi precej energije, ampak vseeno je energija porabljena na smučiščih mizerija proti tisti, ki se porabi za ogled drugih športnih dogodkov. Seštejte letno število obiskov nogometnih lig po Evropi in tu se res svinja. Poglejte porabo energije za obiske glasbenih koncertov po Evropi in takih primerov je kolikor hočeš, ampak se jih ne omenja, ker potem klorofilne Gretke ne bi imele pristašev.
Če bi res šlo za ekologijo, bi se zadeve lotili popolnoma drugače, ampak gre za relativno nasilno "spremembo lastništva vsega in vseh nas".
Npr.
Ekoteroristi si vsake toliko najdejo neko branžo, iz katere napravijo črno ovco in na krilih te kritike nabirajo nove politične točke. (Tudi to sodi zraven, da si noben moški ne upa pojavit na plaži v kopalkah kakršne so bile običajne 30. let nazaj, niti se ne spodobi hodit po mestu brez majice...)
Trenutno so se lotili smučarije. OK, res porabi precej energije, ampak vseeno je energija porabljena na smučiščih mizerija proti tisti, ki se porabi za ogled drugih športnih dogodkov. Seštejte letno število obiskov nogometnih lig po Evropi in tu se res svinja. Poglejte porabo energije za obiske glasbenih koncertov po Evropi in takih primerov je kolikor hočeš, ampak se jih ne omenja, ker potem klorofilne Gretke ne bi imele pristašev.
Če bi res šlo za ekologijo, bi se zadeve lotili popolnoma drugače, ampak gre za relativno nasilno "spremembo lastništva vsega in vseh nas".
A se še spomniš, da sem ti pred časom napisal, da v prihodnosti večine vozil ne bosta poganjala ne elektrika, ne vodik, ampak sintetična goriva?
Pa napisal sem tudi, da bo Nemčija zminirala predlog (o prepovedi prodaje novih vozil z notranjim izgorevanjem), pa mi nisi verjel
Moja kristalna krogla očitno deluje
Nemčija od Evropske komisije zahteva jasen predlog, po katerem bo mogoče v novih vozilih z motorji na notranje izgorevanje tudi po letu 2035 uporabljati sintetična goriva
Pa napisal sem tudi, da bo Nemčija zminirala predlog (o prepovedi prodaje novih vozil z notranjim izgorevanjem), pa mi nisi verjel
Moja kristalna krogla očitno deluje
H2O napisal/-a:Moja kristalna krogla očitno deluje
Čuvaj jo!
Kot pravim mene ne moti štrom, nafta, sintetična nafta, olje od pomfrita, vodik, ali šnops, ali kar koli drugega. Mene moti uničenje Evrope pod krinko ekologije.
SR 290 napisal/-a:Mene moti uničenje Evrope pod krinko ekologije.
In to po lastni neumnosti. Za razliko od tebe ne krivim Američanov, ali Kitajcev. Njim nas sploh ni treba zjebat, ker se bomo kar sami in samo privoščljivo gledajo, kako se streljamo v koleno.
Evropa je bila včasih najbolj napredna in podjetna celina, zdaj nas pa vsi prehitevajo po levi in desni
Pa srečo imamo, da nas Američani (vojaško) ščitijo, drugače bi nas že Rusi požrli. Evropa je samo še bleda senca nekdanje velesile (gospodarske in vojaške).
Saj ne krivim Kitajcev in Američanov. Krivim nekatere finančne sklade, to so pa mednarodni grobarji ne glede na to kje imajo registriran glavni sedež.
Amerika nas ščiti pred Rusi? Morda, ampak se mi zdi da je rahlo pozna. Poglej kdo je npr. lastnik dobrega dela naših jeklarn, ne nazadnje kdo je lastnik Greenlinea, če smo že morjeplovci...
Rusi so tako globoko v avstrijski ekonomiji, da je moral Avstrijec še po agresiji na Ukrajino na obisk (zagovor) k Putani...
Amerika nas ščiti pred Rusi? Morda, ampak se mi zdi da je rahlo pozna. Poglej kdo je npr. lastnik dobrega dela naših jeklarn, ne nazadnje kdo je lastnik Greenlinea, če smo že morjeplovci...
Rusi so tako globoko v avstrijski ekonomiji, da je moral Avstrijec še po agresiji na Ukrajino na obisk (zagovor) k Putani...
SR 290 napisal/-a:Saj ne krivim Kitajcev in Američanov. Krivim nekatere finančne sklade, to so pa mednarodni grobarji ne glede na to kje imajo registriran glavni sedež.
Finančni skladi so samo zavohali kri in izkoriščajo našo neumnost za zaslužek. Ampak v koleno se streljamo kar sami.
SR 290 napisal/-a:Amerika nas ščiti pred Rusi? Morda, ampak se mi zdi da je rahlo pozna. Poglej kdo je npr. lastnik dobrega dela naših jeklarn, ne nazadnje kdo je lastnik Greenlinea, če smo že morjeplovci...
To, da so Rusi globoko v EU ekonomiji sploh ni problem. Kitajci so še bolj. Problem bi bil, če bi bili ruski tanki in Migi globoko v EU.
Vsi, ki ste prepričani, da so električni avtomobili prijazni do okolja si poglejte to oddajo.
Ampak to ni še nič! Preden avto spelje rabi še Litij, ki tudi popolnoma userje okolico preden ga spraviš v celico. Nato moraš nekje nakopat in pripravit precej kovin, ki tvorijo neodim magnete, brez katerih imajo sinhroni elektromotorji preslabe izkoristke. In v teh magnetih je mnogo več kobalta kot v akumulatorjih. ZDA imajo precej redkih kovin, ki jih je pri njih zaradi ekologije prepovedano pridobivat!
Ko imaš vse to v avtu ga je treba polnit in npr. Slo bi ob 40% odstotku el. avtov rabila elektrike za polovico Krškega. To ni problem in jedrska energija je dejansko le fantomsko nevarna, v resnici niti ne! Problem je v tem, da jo je treba spravit do polnilnic in tu zopet pridemo do oranja po zemlji, da dobimo materjale za kable. Če se odločimo za Cu, ga po celem svetu ne bo dovolj za eno majhno evropo! Če se odločimo za Al je pa treba vedet, da 97% cene aluminija tvori elektrika in ne vem kateri idiot vidi v tem pozitivno ekološko enačbo? Še posebej ob dejstvu, da proizvodnja enega aku napravi toliko CO2ja kot dizlaš v 100.000 km!
In ja; če bomo želeli učinkovite avte bodo iz lahkih materjalov, to pa so aluminij in kompoziti. Prvi ima problem z vloženo energijo ob proizvodnji, drugi pa z razgradnjo in tudi z vloženo energijo v proizvodnji.
Kakorkoli obračaš se CO2 odtis zmanjša le, če preidemo na srednjeveški način transporta.
Ko imaš vse to v avtu ga je treba polnit in npr. Slo bi ob 40% odstotku el. avtov rabila elektrike za polovico Krškega. To ni problem in jedrska energija je dejansko le fantomsko nevarna, v resnici niti ne! Problem je v tem, da jo je treba spravit do polnilnic in tu zopet pridemo do oranja po zemlji, da dobimo materjale za kable. Če se odločimo za Cu, ga po celem svetu ne bo dovolj za eno majhno evropo! Če se odločimo za Al je pa treba vedet, da 97% cene aluminija tvori elektrika in ne vem kateri idiot vidi v tem pozitivno ekološko enačbo? Še posebej ob dejstvu, da proizvodnja enega aku napravi toliko CO2ja kot dizlaš v 100.000 km!
In ja; če bomo želeli učinkovite avte bodo iz lahkih materjalov, to pa so aluminij in kompoziti. Prvi ima problem z vloženo energijo ob proizvodnji, drugi pa z razgradnjo in tudi z vloženo energijo v proizvodnji.
Kakorkoli obračaš se CO2 odtis zmanjša le, če preidemo na srednjeveški način transporta.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta