SOLARNI PANEL
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Tudi pri meni naj bi bil dodan še windg.
Al ,koliko A pričakuješ od windg.?Me je malo strah,da bo bolj za okras.
Pred časom mi je NT preuredil alternator in polni odlično,vendar v Grčiji, kjer te nihče ne podi iz vaških privezov in mirnih zalivov,je motoriranja manj.Je pa tudi tečno,čeprav samo uro ali dve gonit motor ko sosedje uživajo spokojnost morja.
Al ,koliko A pričakuješ od windg.?Me je malo strah,da bo bolj za okras.
Pred časom mi je NT preuredil alternator in polni odlično,vendar v Grčiji, kjer te nihče ne podi iz vaških privezov in mirnih zalivov,je motoriranja manj.Je pa tudi tečno,čeprav samo uro ali dve gonit motor ko sosedje uživajo spokojnost morja.
Da še jaz malo pojamram.
Imam solarni panel ki je baje 100w.
Ko sem izmeril na kable direkt iz celic je kazalo 19.9V ko je bilo sonce.
Ker nisem bil poučen sem kupil tale regulator
Ko je oblačno kaže na takšni sliki kot je gor samo da so amperi je 0,1A in 12,3V do 12,8V. Ko užgem motor pa na minimalnih obratih 13,8V. Load A je pa še vedno 0,1A
Ko je sonce a že bolj proti zahodu pa 0,4A. Ne vem koliko je A, ko je nad glavo ker še nisem uspel ujeti termina.
Ni mi jasno, to potem fila 1A v desetih urah. 100ah rabi 100 dni ali kako?
Pero 123 me je itak nazjal da sem zajebal ker nisem vzel mppt. Ja zdaj je kar je, ali mi bo ta sploh kaj filal aku ali ga dam raje dol?
Ni mi lih jasno to koliko vrag sploh fila.Skrbi me poleti da bom čez noč kurblal hladilnik pa ne vem tablco na adapter pa ne bo nafilal toliko kot bo šlo ven, če ne palim motorja vsako jutro. Mi lahko to kdo malo razloži..
Moja kmečka logika je da če kaze 0,1A da, trenutno nafila 0,1Amper od recimo 100ah aku v eni uri. Se pravi v 10 urah 1 Amper i potem za 100Ah aku rabi 100 ur li kako?
Se vnaprej opravičujem če švasam neumnosti.
Imam solarni panel ki je baje 100w.
Ko sem izmeril na kable direkt iz celic je kazalo 19.9V ko je bilo sonce.
Ker nisem bil poučen sem kupil tale regulator
Ko je oblačno kaže na takšni sliki kot je gor samo da so amperi je 0,1A in 12,3V do 12,8V. Ko užgem motor pa na minimalnih obratih 13,8V. Load A je pa še vedno 0,1A
Ko je sonce a že bolj proti zahodu pa 0,4A. Ne vem koliko je A, ko je nad glavo ker še nisem uspel ujeti termina.
Ni mi jasno, to potem fila 1A v desetih urah. 100ah rabi 100 dni ali kako?
Pero 123 me je itak nazjal da sem zajebal ker nisem vzel mppt. Ja zdaj je kar je, ali mi bo ta sploh kaj filal aku ali ga dam raje dol?
Ni mi lih jasno to koliko vrag sploh fila.Skrbi me poleti da bom čez noč kurblal hladilnik pa ne vem tablco na adapter pa ne bo nafilal toliko kot bo šlo ven, če ne palim motorja vsako jutro. Mi lahko to kdo malo razloži..
Moja kmečka logika je da če kaze 0,1A da, trenutno nafila 0,1Amper od recimo 100ah aku v eni uri. Se pravi v 10 urah 1 Amper i potem za 100Ah aku rabi 100 ur li kako?
Se vnaprej opravičujem če švasam neumnosti.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
100 v celika na soncu fila do 7 a,okol 5 jih je realno.Jutranja svetloba daje 0,3 a.Oblačno pa da vidiš sonce tam 2 a
Meni je parkrat kazalo tko ko teb,ker mi je en kontakt oksidiral na spoju celice in kablov do reglerja.Tiste konektorje odrež al pa vsaj z kontakt sprejem pošprici.
Meni je parkrat kazalo tko ko teb,ker mi je en kontakt oksidiral na spoju celice in kablov do reglerja.Tiste konektorje odrež al pa vsaj z kontakt sprejem pošprici.
Nazadnje spremenil polanc, dne Če Jan 14, 2016 15:55, skupaj popravljeno 1 krat.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov