Električni sidrni vinč
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Kot ti je Nikola Tesla napisal, se odloči sam oz. najbolje, da se odločiš pri prodajalcu, saj ti mora malo svetovati, kolikor pač zna.
Drugače pa takole:
Astinor 840 HT ima 500W vinč in 6 mm verigo, sidro 12 kg, teža plovila 3,7 tone
Bavaria 27 sport ima 700W vinč in 6 mm verigo, sidro 12 kg, teža plovila 3,8 tone
Bavaria 33 HT ima 800W vinč in 8 mm verigo, sidro 15 kg, teža plovila 6,4 tone
Varno je, da nimaš verige pod 50 tm. Vinč med 800 in 1000W pa ima minimalno razliko v ceni, nekje pa je celo enaka. Sidrni vinč 1000W ima 80A in verižno kolo 8mm, kar pa menim, da je za tvoje plovilo od 2,0 tone apsolutno preveč. Cca 50 m 8mm verige ima na premcu svojo težo!
Jaz osebno bi izbral za tvoje plovilo 700W vinč in verigo 6, sidro 10-12 kg.
Samo moje mnenje.
LP

Drugače pa takole:
Astinor 840 HT ima 500W vinč in 6 mm verigo, sidro 12 kg, teža plovila 3,7 tone
Bavaria 27 sport ima 700W vinč in 6 mm verigo, sidro 12 kg, teža plovila 3,8 tone
Bavaria 33 HT ima 800W vinč in 8 mm verigo, sidro 15 kg, teža plovila 6,4 tone
Varno je, da nimaš verige pod 50 tm. Vinč med 800 in 1000W pa ima minimalno razliko v ceni, nekje pa je celo enaka. Sidrni vinč 1000W ima 80A in verižno kolo 8mm, kar pa menim, da je za tvoje plovilo od 2,0 tone apsolutno preveč. Cca 50 m 8mm verige ima na premcu svojo težo!
Jaz osebno bi izbral za tvoje plovilo 700W vinč in verigo 6, sidro 10-12 kg.
Samo moje mnenje.
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Novinec je dal definitivno pameten nasvet ,saj je 8mm veriga za 2t težko plovilo VELIKO pretežka tudi, če bi vzela samo 30m ostalo pa špago.
Osebno bi dal na (tvojo) barko 50m verige 6mm, sidro 12kg MIN. Kakšnega brucea, CQR in danforth močno odsvetujem, ker imajo novejša sidra tipa wasi in njegove izboljšane izpeljanke pri isti teži veliko večjo sposobnost vkopavanja in držanja na vseh terenih.
700W winch bo dovolj za 6mm verigo (za 8mm verigo je prešibak), če sidraš do 12m globine.Ker osebno lovim ribe se včasih sidram na 25m takrat pa bi bil 700W prešibak.
Na jadrnici 12m, cca 11t imam 8mm verigo 50m (ko jo bom menjal bom dodal še 10m), 1000W sidrno vitlo Kobra, ki je na meji v skrajnih pogojih, ampak večjega nisem mogel vgraditi zaradi velikosti. Teža 8mm verige v špici skupaj z Wasi sidrom 30kg pa se že opazno pozna na vodni liniji. Si nikakor ne predstavljam toliko verige na 2t čolniču.
Moram pa reči, da so mi Kovisova vitla zelo všeč, ker so dejanko narejena zelo kvalitetno pa še cena je zelo ugodna. O izbiri vitla odloča tudi možnost vgradnje in dimenzije tako da ga ne moreš kar tako na pamet kupiti ampak je potrebno malo premeriti koliko je dejansko prostora.
Pa veliko sreče pri nabavi. Pa še to. Od vsega naloženega denarja v plovilo ti naj ne bo žal denarja ravno za sidro vitlo itd. ker te zna to rešiti ob vse pogostejših nevihtah.
Lep pozdrav
Nikola Tesla
Osebno bi dal na (tvojo) barko 50m verige 6mm, sidro 12kg MIN. Kakšnega brucea, CQR in danforth močno odsvetujem, ker imajo novejša sidra tipa wasi in njegove izboljšane izpeljanke pri isti teži veliko večjo sposobnost vkopavanja in držanja na vseh terenih.
700W winch bo dovolj za 6mm verigo (za 8mm verigo je prešibak), če sidraš do 12m globine.Ker osebno lovim ribe se včasih sidram na 25m takrat pa bi bil 700W prešibak.
Na jadrnici 12m, cca 11t imam 8mm verigo 50m (ko jo bom menjal bom dodal še 10m), 1000W sidrno vitlo Kobra, ki je na meji v skrajnih pogojih, ampak večjega nisem mogel vgraditi zaradi velikosti. Teža 8mm verige v špici skupaj z Wasi sidrom 30kg pa se že opazno pozna na vodni liniji. Si nikakor ne predstavljam toliko verige na 2t čolniču.
Moram pa reči, da so mi Kovisova vitla zelo všeč, ker so dejanko narejena zelo kvalitetno pa še cena je zelo ugodna. O izbiri vitla odloča tudi možnost vgradnje in dimenzije tako da ga ne moreš kar tako na pamet kupiti ampak je potrebno malo premeriti koliko je dejansko prostora.
Pa veliko sreče pri nabavi. Pa še to. Od vsega naloženega denarja v plovilo ti naj ne bo žal denarja ravno za sidro vitlo itd. ker te zna to rešiti ob vse pogostejših nevihtah.
Lep pozdrav
Nikola Tesla
- Masterpiece
- Kontraadmiral
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Nikola Tesla napisal/-a:Novinec je dal definitivno pameten nasvet ,saj je 8mm veriga za 2t težko plovilo VELIKO pretežka tudi, če bi vzela samo 30m ostalo pa špago.
Za tvoje plovilo bi uporabil najmanj 30m verige 6mm. Za sidro pa ti ne morem svetovati, ker je od tega odvisna varnost. Sama pa moraš najti kompromis med težo in varnostjo.
LP
Nikola Tesla
Pa me ja nisi zamešal za žensko?
hehe
No pa smo pršli skupaj. 700 W winch bom vzel kar Kovisa in 6 mm verigo 50 m.
Nikola in Novinec hvala za nasvet.Bomo še na srečanju kako rekli o tem.
Drugače tudi lovim iz čolna ( se še učim ).Tako da bi sidral tudi na večji globini.
Kaj pa če bi vzel 1000 W pa 6mm verigo
Staneta isto v teži pa ni velike razlike ( po podatkih trgovine je 1 kg razlike - 17, 6 kg ali pa 16.5 kg ).
Prostora imam dovolj.Tako da ga lahko zmontiram pod pokrov.
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Masterpiece, včasih so "hitri prsti" hitrejši od nerazvitih možgan
1000 ali 700 ali kaj drugega. Predlagano ti je bilo, zadnja odločitev pa je vsekakor tvoja. Ne vem pa kako je s sidrnim koleščkom za 1000W vinč in 6 mm verigo.
LP

1000 ali 700 ali kaj drugega. Predlagano ti je bilo, zadnja odločitev pa je vsekakor tvoja. Ne vem pa kako je s sidrnim koleščkom za 1000W vinč in 6 mm verigo.
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
- Masterpiece
- Kontraadmiral
- Kontakt:
Ja za 1000 W piše da je veriga lahko 6 ali 8 tako da mislim da ne bi smelo biti problema.
Sem se odločil da počakam Jadrana in ga pokličem oz. stopim kar do njega v WTC da mi svetuje.Vzel bom pri njemu kovisa, model bova pa zbrala po njegovem nasvetu.pa če jih ma še dosti na zalogi pa če praviš da so še cene prave sem na konju.Še enkrat hvala.
LP
Sem se odločil da počakam Jadrana in ga pokličem oz. stopim kar do njega v WTC da mi svetuje.Vzel bom pri njemu kovisa, model bova pa zbrala po njegovem nasvetu.pa če jih ma še dosti na zalogi pa če praviš da so še cene prave sem na konju.Še enkrat hvala.
LP
- Masterpiece
- Kontraadmiral
- Kontakt:
A-lex, jaz mam čist novga Danforta 10 kg, sem ga kupil, potem pa mi ni pasal na vodila na barki in sem predelal tastarga. Ti ga dam za pol cene.
http://www.lotos-marin.com/?uime=&sid=126363240751971&k=349&j=1&a=354
Če te zanima mi javi na ZS.
lpg
http://www.lotos-marin.com/?uime=&sid=126363240751971&k=349&j=1&a=354
Če te zanima mi javi na ZS.
lpg
https://medisken.si
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost