Izolacija motornega prostora
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Fantje, ne se sekirat! Sem pač delal na 110% in se želel zavarovati na več načinov, na koncu se je izkazalo da je vse adijo. Je pa blo mal hude krvi, ampak samo sam na sebe, kot tisto: A ti je treba, a moraš res šparat, če pa so ti oni rekli da ti za 600 EUR naredijo vse OK, pa....
Gregor, nič nisem jezen, zakaj pa bi sploh bil? Mislim, da tudi Atilone ni tako mislil, kot si ti zamišljaš.
Tisoč stvari sem naredil v življenju sam, ki so šle gladko ali pa tudi ne, pa ja ni problem! Je pa zelo lepo vedeti, da imaš okoli sebe ljudi, ki jih osebno ne poznaš, pa so ti voljni priskočiti na pomoč! Tukaj, doma okoli mene, nekaj najbližjih kolegov ali celo prijatlov, niti ne bi pomislili na tom, razen: Naj te matra!
Hvala vsem!
Gregor, nič nisem jezen, zakaj pa bi sploh bil? Mislim, da tudi Atilone ni tako mislil, kot si ti zamišljaš.
Tisoč stvari sem naredil v življenju sam, ki so šle gladko ali pa tudi ne, pa ja ni problem! Je pa zelo lepo vedeti, da imaš okoli sebe ljudi, ki jih osebno ne poznaš, pa so ti voljni priskočiti na pomoč! Tukaj, doma okoli mene, nekaj najbližjih kolegov ali celo prijatlov, niti ne bi pomislili na tom, razen: Naj te matra!
Hvala vsem!
Takih prijatlov je povsod dosti. Ko sem na krmo nanašal zadnji mali kos, pride "prijatelj" , si ogleduje bodoče plovilo. Na srednjem delu, mi je smola prišla malo debeleje, Na enem koščku mi ji malo "stekla". Seveda je takoj opazil napakico, me opozoril, da" to pa ne bo lepo". V roko sem mu pomolil brusni papir in že sem imel mir.Naenkrat, po eni uri, se mu je mudilo v trgovino
.
LP
LP
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Atilone, to so pravi prijatli! Ko sem gradil hišo ni bilo nikogar, jaz pa sem prej pomagal XXL plošč vlivat (včasih tudi na roke), pa jarke kopat, pa....
Zdaj pa mi kak od teh "prijatlov" reče: Lahko teb ko si se znašel pa maš že vse. Čudno????
Pa pustiva to za drugo temo, da ne bo kdo rekel da obirava. Tako pač je!
Raje rečem kot moj sin, ko je bil še majhen: 3x še spim, pol gremo pa na morje!!!!
Zdaj pa mi kak od teh "prijatlov" reče: Lahko teb ko si se znašel pa maš že vse. Čudno????
Pa pustiva to za drugo temo, da ne bo kdo rekel da obirava. Tako pač je!
Raje rečem kot moj sin, ko je bil še majhen: 3x še spim, pol gremo pa na morje!!!!
Fantje pozdravljeni,
Da še jaz povem kako sem zaščitil notranjost motorja
Če se ne motim sem pri prvem čolnu imel protizvočno peno kupljeno v astri v obliki stožcev .cca 7 cm to je dolžina z stožci.Razlika hrupa pred in potem je bila ZELO ZELO očitna hrup se je zelo zmanjšal pri glisiranju si se skoraj normalno pogovarjal sem pa tudi res lepo zaščitil kompleten prostor okoli motorja kot tudi vse stene sem lepil z neostikom.Ali še drži ne vem od tega je že cca 7 let
Pri naslednjem čolnu sem imel že original zaščito srebrne barve ampak samo okoli motorja.Ti Američani šparajo kot nori hudimana še to peno ,dajo samo provizorično Nato sem vse še enkrat oblepil z enako peno ki je samolepilna tako kot je nareidl novinec tudi meni se odlepuje .Oblekel sem kompleten prostor vse stranice.Moram priznati ,da se je sicer poznala ta zaščita ampak ,če primerjam po spominu je bila tista pena v obliki stožcev res veliko veliko boljša.
Sedaj na novo je sicer že original dodana zaščita ampak bom vseeno spet uporabil preizkušeno metodo peno v obliki stožcev ,ki je tudi samolepilna upam ,da je lepilo boljše vsaj tako piše Kako bo javim naknadno tudi poslikam. Vzel bom pa tole http://www.svb.de/index.php?sid=c9ef9a1 ... 5&anid=727
Da še jaz povem kako sem zaščitil notranjost motorja
Če se ne motim sem pri prvem čolnu imel protizvočno peno kupljeno v astri v obliki stožcev .cca 7 cm to je dolžina z stožci.Razlika hrupa pred in potem je bila ZELO ZELO očitna hrup se je zelo zmanjšal pri glisiranju si se skoraj normalno pogovarjal sem pa tudi res lepo zaščitil kompleten prostor okoli motorja kot tudi vse stene sem lepil z neostikom.Ali še drži ne vem od tega je že cca 7 let
Pri naslednjem čolnu sem imel že original zaščito srebrne barve ampak samo okoli motorja.Ti Američani šparajo kot nori hudimana še to peno ,dajo samo provizorično Nato sem vse še enkrat oblepil z enako peno ki je samolepilna tako kot je nareidl novinec tudi meni se odlepuje .Oblekel sem kompleten prostor vse stranice.Moram priznati ,da se je sicer poznala ta zaščita ampak ,če primerjam po spominu je bila tista pena v obliki stožcev res veliko veliko boljša.
Sedaj na novo je sicer že original dodana zaščita ampak bom vseeno spet uporabil preizkušeno metodo peno v obliki stožcev ,ki je tudi samolepilna upam ,da je lepilo boljše vsaj tako piše Kako bo javim naknadno tudi poslikam. Vzel bom pa tole http://www.svb.de/index.php?sid=c9ef9a1 ... 5&anid=727
Nazadnje spremenil Fojki, dne Ne Maj 02, 2010 21:18, skupaj popravljeno 2 krat.
franci.strmole
- Višji vodnik
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Peno izdeluje pri nas:
1. Plama-Pur doo, Podgrad
Oni imajo navadno peno. Za zvočno izolacijo so OK niso pa najbolj primerne za motorni prostor. Preberi več...
2. Izoterm Plama doo, Podgrad
ima bolj industrijske izvedbe materialov, ki so primernejši za motorni prostor Preberi več...
Piramide so OK, če želiš samo zadušiti zvok. Za zvočno, toplotno in požarno pa se uporabljajo posebni materiali, ki jih izdelujejo za avtobuse. Ta material sem uporabil na jadrnici. V kabinah ni vroče tudi po daljšem motoriranju poleti.
LP
1. Plama-Pur doo, Podgrad
Oni imajo navadno peno. Za zvočno izolacijo so OK niso pa najbolj primerne za motorni prostor. Preberi več...
2. Izoterm Plama doo, Podgrad
ima bolj industrijske izvedbe materialov, ki so primernejši za motorni prostor Preberi več...
Piramide so OK, če želiš samo zadušiti zvok. Za zvočno, toplotno in požarno pa se uporabljajo posebni materiali, ki jih izdelujejo za avtobuse. Ta material sem uporabil na jadrnici. V kabinah ni vroče tudi po daljšem motoriranju poleti.
LP
- Nikola T.
- Admiral
- Kontakt:
V Plami izdelujejo to izolacijo za avtobusno industrijo. Sestavljena je iz več plasti: najprej pena (cca 6mm), težka plošča iz barita, ki deluje kot izolator zvoka in duši tudi nizke frekvence (cca 5mm), pena (cca 2,5cm), steklena volna ki predstavlja protipožarno in toplotno zaščito (cca 6mm), alu folija perforirana. Plošče so dokaj težke zaradi zvočne zapore, debele pa so okoli 4-5cm.
Izolacija je najboljša, ki jo boš našel na trgu za ta namen. Zelo všeč mi je bilo, da nudi tudi zelo visoko protipožarno zaščito. Ponavadi so stene na plovilih po več urni plovbi vroče in segrevajo kabino pri meni pa so le rahlo tople, bivanje v kabini poleg pa je ob odprtem oknu povsem normalno in se da tudi v najbolj vročih dnevih zelo lepo spati takoj po tistem, ko smo ugasnili motor.
Cev na levi strani je pritrjena na steno, izolacija pa je poleg. Vidi se le sloj steklene volne in alu folije.
LP
Izolacija je najboljša, ki jo boš našel na trgu za ta namen. Zelo všeč mi je bilo, da nudi tudi zelo visoko protipožarno zaščito. Ponavadi so stene na plovilih po več urni plovbi vroče in segrevajo kabino pri meni pa so le rahlo tople, bivanje v kabini poleg pa je ob odprtem oknu povsem normalno in se da tudi v najbolj vročih dnevih zelo lepo spati takoj po tistem, ko smo ugasnili motor.
Cev na levi strani je pritrjena na steno, izolacija pa je poleg. Vidi se le sloj steklene volne in alu folije.
LP
Nikola Tesla pozdravljen,
Res prav lepo /profi/ si tole zaščitil čestitam se vidi ,da res res lepo skrbiš za plovilo.Še danes grem v akcijo za tole peno ,da jo nabavim .Sicer ne vem kdo bo v službi kaj delal saj razmišljam samo še o čolnu pa to in ono itd..
kmalu bi pozabil vprašati kako oz s čim so jo pa lepil.
Res prav lepo /profi/ si tole zaščitil čestitam se vidi ,da res res lepo skrbiš za plovilo.Še danes grem v akcijo za tole peno ,da jo nabavim .Sicer ne vem kdo bo v službi kaj delal saj razmišljam samo še o čolnu pa to in ono itd..
kmalu bi pozabil vprašati kako oz s čim so jo pa lepil.
- Admiral
- Kontakt:
Odlično se lepi s kontaktnimi lepili recimo Neostik in podobnimi ali z polimernimi tesnilnimi masami recimo Sika 292 (lepilna), Tikal, Kent...Namažeš steno z zobato lopatico in pritisneš ploščo, malo jo je potrebno "podšprajcat", da ne odstopi med sušenjem. Neostik pa če pravilno delaš z njim, prime odlično in v trenutku tako, da ni potrebno podpirati plošč. Kupi ga v pločevinki. Namažeš ga pa lahko z lopatico ali čopičem.
LP
LP
Bom odpisal kar tu da ne ustvarjam nove teme. Na gliserju smo naredili nov pokrov na katerem je sedež, ker je star že čisto preperel. Sedaj iščem tudi tisto peno s katero je notranjost tega pokrova oblepljena. Mislim, da gre samo za pozarno zascito, je pa neka cca 5mm debela pena prevlečena z alu folijo. Kje bi se dalo to dobit?
Razmišljam tudi, da bi vložil v tole peno za avtobuse, vendar semskeptičen glede efekta, ker bi bil obložen samo pokrov in ne celoten motorni prostor.
Lp, Blaz
Razmišljam tudi, da bi vložil v tole peno za avtobuse, vendar semskeptičen glede efekta, ker bi bil obložen samo pokrov in ne celoten motorni prostor.
Lp, Blaz
Ok, ker smo že pri motornem prostoru, in raznih penastih platah...
Jaz motorje rad poslušam, čeprav jih slišim le skozi izpuh
bi pa potreboval izolacijsko peno, tisto z alu folijo, za visoke temperature... ker mi malo pogreva pri motorjih, in so stene tople...
Kje v Lj. bi jo bilo najlažje dobiti kak konec, ne potrebujem je veliko...
hvala.lp.Tex
Jaz motorje rad poslušam, čeprav jih slišim le skozi izpuh
bi pa potreboval izolacijsko peno, tisto z alu folijo, za visoke temperature... ker mi malo pogreva pri motorjih, in so stene tople...
Kje v Lj. bi jo bilo najlažje dobiti kak konec, ne potrebujem je veliko...
hvala.lp.Tex

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost