TV antena (analogna)
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
morski volk
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: ljubljana
dvb-t
Če na anteni piše DVB-T to pomeni, da je to antena za sprejem DVB-T signala. DVB-T antena vam ne bo čisto nič pomagala do boljše slike v kolikor nimate televizorja z vgrajenim ali komponentnim DVB-T sprejemnikom.
Navadni televizijski sprejemnik + DVB-T antena ni posrečena kombinacija. V kombinaciji z navadnim TV sprejemnikom se priporočajo širokopasovne antene pogovorno imanovane jelka ali smrekca, ki so odlične ampak za na čoln pa malo štoraste. Nimam sicer konkretnih izkušenj z Glomexovo anteno v kombinaciji z DVB-T televizorjem ampak sem prepričan da pije vodo.
Navadni televizijski sprejemnik + DVB-T antena ni posrečena kombinacija. V kombinaciji z navadnim TV sprejemnikom se priporočajo širokopasovne antene pogovorno imanovane jelka ali smrekca, ki so odlične ampak za na čoln pa malo štoraste. Nimam sicer konkretnih izkušenj z Glomexovo anteno v kombinaciji z DVB-T televizorjem ampak sem prepričan da pije vodo.
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Glomex V9125
GlomexV9125 in povprečen lcd TV - combo enota z DVB-T tunerjem je OK rešitev. Anteno sem pred časom kupil na Ebayu, "rabljeno", a ko sem jo dobil je bila še original zapakirana, koaksialec je bil zvit kot v tovarni, skratka SUPER in to za 25€+poštnina iz DE. Nihče ni licitral.
Nameščena je na vrhu jambora, tako, da je bilo priloženih 15m kabla celo premalo, ampak v primerjavi z lovljenjem signala in navadnimi antenami, ki smo jih uporabljali prej je ta rešitev odlična.
Če hočeš imeti mir ob gledanju TV-ja, potem naj ne bo odveč ta investicija.
Nameščena je na vrhu jambora, tako, da je bilo priloženih 15m kabla celo premalo, ampak v primerjavi z lovljenjem signala in navadnimi antenami, ki smo jih uporabljali prej je ta rešitev odlična.
Če hočeš imeti mir ob gledanju TV-ja, potem naj ne bo odveč ta investicija.
-
morski volk
- Kapitan bojne ladje
dvb-t tunerji
Važno
DVB-T tunerji, ki jih boste uporabljali na Hrvaškem morajo imeti vgrajen MPEG2 dekoder.
Drugače ne bo nič.
DVB-T tunerji, ki jih boste uporabljali na Hrvaškem morajo imeti vgrajen MPEG2 dekoder.
Drugače ne bo nič.
-
Robert kajin
- Naddesetnik
- Kraj: Ljubljana
Re: TV antena (analogna)
seleven napisal/-a:Zanimajo me informacije okoli antene za sprejem televizijskega signala (Ne digitalnega) na plovilu. Na trgu je kar nekaj ponudbe, večinoma z ojačevalci. Kakšne so vaše izkušnje in rešitve? Lp
Deloma se strinjam z administratorjem, ne bi pa vse dajal v isti koš. Moj znanec je zamenjal navadno GLOMEX anteno z usmerjeno GLOMEX anteno POLARIS V9130. Antena je sicer malo večjih dimenzij (podobna kot satelitska kupola, vendar manjša) in je opremljena z daljinskim upravljalcem, ki omogoča obračanje antene (iskanje optimalnega signal) do 60 stopinj od svoje osi. Sprejema tako digitalne kot analogne programe in tudi radijske. Če želiš gledati TV na vsak način je to to!
Robert Kajin
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Sprejemnik
POzdrav Gobbi!
Najbolje je da malo pogledaš na ebayu... 12v, 26 lcd..
http://search.ebay.de/search/search.dll ... category0=
Sigurno kaj najdeš...
Najbolje je da malo pogledaš na ebayu... 12v, 26 lcd..
http://search.ebay.de/search/search.dll ... category0=
Sigurno kaj najdeš...
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
-
morski volk
- Kapitan bojne ladje
dvb-t
Gobbi
Kabelska tv?
DVB-T is in the AIR!
Ne žeim sicer delat reklame ampak na hrvaškem obstajajo trgovine Pevec, nekakšna mešanica Merkurja in Bauhausa pa še malo Big Banga. Cene so sprejemljive, včasih celo kaj uloviš ceneje kot pri nas (lanski model). Sam sem bil parkrat v njihovem centru v Puli in ponudba je korektna, na trenutke znajo prijetno presenetiti.
Kabelska tv?
DVB-T is in the AIR!
Ne žeim sicer delat reklame ampak na hrvaškem obstajajo trgovine Pevec, nekakšna mešanica Merkurja in Bauhausa pa še malo Big Banga. Cene so sprejemljive, včasih celo kaj uloviš ceneje kot pri nas (lanski model). Sam sem bil parkrat v njihovem centru v Puli in ponudba je korektna, na trenutke znajo prijetno presenetiti.
- seleven
- Kontraadmiral
- Kraj: Ljubljana-Krk-Omišalj
- Kontakt:
Konec poletja, pa malo več časa. Dolžan sem odgovor o montaži DVBT sprejemnika na barki. Preko Ebay-a sem nabavil MPEG2 sprejemnik, ki je dober za Hrvaško, ne pa za Slovenijo. Zadevi je priložena majhna antena, ki deluje zadovoljivo. Sprejemnik priklopiš na TV in že imaš malo miru pred otroki.
Poceni DVBT sprejemnik (MPEG2 za CRO)
Priložena antena zadovoljivo izpolnjuje svojo poslanstvo
Tako izgleda če je signal slab...
Slika na avtoradiju

Poceni DVBT sprejemnik (MPEG2 za CRO)
Priložena antena zadovoljivo izpolnjuje svojo poslanstvo
Tako izgleda če je signal slab...
Slika na avtoradiju
Jaz imam odlicna iskusnja z DVBT na morju z Vivax sprejemnikom (cca 250 Kn) v kombinaciji z anteno
http://www.svijet-medija.hr/ostalo_tv-m ... 4,154.aspx
Vse druge antene niso dale dober signal za sprejem signala, z mojo sem imel odlicno sliko kakor koli je antena stala v kabini. Preporocam.
P.S.
Kupljena v Pevecu.
http://www.svijet-medija.hr/ostalo_tv-m ... 4,154.aspx
Vse druge antene niso dale dober signal za sprejem signala, z mojo sem imel odlicno sliko kakor koli je antena stala v kabini. Preporocam.
P.S.
Kupljena v Pevecu.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov