Izposoja 2000+ W 12-230 V razsmernika
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
polanc napisal/-a:To je do 600 w sinusa sem prepričan da boste kurl do 70 posto obremenitve sicer bo vse hreščalo ker gotov nimate več tisoč evrov vredne class A fršterkerje na barki blizu soli vode in tega ..ki bi delali na fulu brez popačenja.
Računaj na 100 %, zvočniki so zelo kvalitetni
admin napisal/-a:Glede alternatorja... Kot sem napisal že zgoraj, če se bo motor vrtel na nekih polovico max vrtljajev (torej okrog 2.000, če je moderen diesel, ali nekih 2.500, če je bencin), potem se bo alternator dobro hladil in pa sploh dajal tok blizu deklariranemu.
Kot pa so že napisali pred mano, zagotovo ne rabiš 2 kW stalne moči. To so špice, povprečno pa verjetno precej nižje in tako bo vse OK.
Potem meniš, da bi vse skupaj zdržal že en alternator ali bi moral kljub temu povezati še akumulatorje iz sosednje barke? Računaj še na to, da bo porabnik poleg zvočnikov še okoli 350 W razne elektronike.
meni grejo taki samozadostni kekci (povečin so kaki čehi) tud na živce. za koji k. se imajo, da se parkira zraven v zaliv pa nabijajo do dile, vmes ko drugi počivajo na drugačne načine.
doma pa pašteto mažejo al pa na puf živijo.
krneki: tolk kot maš nazivnih moči, toliko porabiš če boš do konca navijal. Polovica gre tako ali tako v hladilna rebra in ne čez membrano.
Res pa da nisem videl zvočnika ki daje (s primerno dragim) ojačevalcem na 100% u piko zvok. Sploh pa ne na enih skup sklobasanih alternator-aku-razsmernik kombinacijah.
ka pa če bi imeli kitaro pa karaoke, bi blo tud fletn?
doma pa pašteto mažejo al pa na puf živijo.
krneki: tolk kot maš nazivnih moči, toliko porabiš če boš do konca navijal. Polovica gre tako ali tako v hladilna rebra in ne čez membrano.
Res pa da nisem videl zvočnika ki daje (s primerno dragim) ojačevalcem na 100% u piko zvok. Sploh pa ne na enih skup sklobasanih alternator-aku-razsmernik kombinacijah.
ka pa če bi imeli kitaro pa karaoke, bi blo tud fletn?
Ok, torej se nas kar nekaj strinja, da na morju ne rabimo onesnaževanja s hrupom.
Ampk, da ne bomo čisto posrali teme še moj predlog:
Doma sestavi vse skupaj in poizkusi nažgat na različne glasnosti, pri tem pa meri z univerzalnim instrumentom (oz. ampermetrom) koliko W ti kuri na vtičnici.
Čeprav instrument morda ne bo najbolj natančen (ne bo zajel špic), ti bo dal okvirno številko o tem koliko sploh kuriš na kakšni glasnosti.
Inverter ti zna potegnit kratke špice, ki jih instrument ne zazna) tudi če so močnejše od nazivne moči.
Samo če boš izmeril cel sistem boš videl, koliko ti zares troši.
Seveda rabiš tak instrument, ki ti zna merit dovolj velik tok, da ne skuriš instrumenta.
P.S.
Če boš to delal v bloku dobro zakleni vrata, da te sosedje ne ubijejo.

Ampk, da ne bomo čisto posrali teme še moj predlog:
Doma sestavi vse skupaj in poizkusi nažgat na različne glasnosti, pri tem pa meri z univerzalnim instrumentom (oz. ampermetrom) koliko W ti kuri na vtičnici.
Čeprav instrument morda ne bo najbolj natančen (ne bo zajel špic), ti bo dal okvirno številko o tem koliko sploh kuriš na kakšni glasnosti.
Inverter ti zna potegnit kratke špice, ki jih instrument ne zazna) tudi če so močnejše od nazivne moči.
Samo če boš izmeril cel sistem boš videl, koliko ti zares troši.
Seveda rabiš tak instrument, ki ti zna merit dovolj velik tok, da ne skuriš instrumenta.
P.S.
Če boš to delal v bloku dobro zakleni vrata, da te sosedje ne ubijejo.
Lep pozdrav, Tomaž.
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
inverterji so problem (cenejše variante) zaradi sinusa. Jaz sem nabavil inverter 600w improved sinus in ko sem priklopil na osciloskop so bile stopnice.. posledično mi črpalka ne dela oz. brni..
Z primernim UPSom lahko nadomestiš inverter.. nabavi kaj takega http://www.bolha.com/racunalnistvo/brez ... kw=apc+ups pokliči in se zmeni če lahko prideš probat da vidiš če bo delalo. Če ti je ok kupiš in zmontiraš še primeren akumulator in je.
Z primernim UPSom lahko nadomestiš inverter.. nabavi kaj takega http://www.bolha.com/racunalnistvo/brez ... kw=apc+ups pokliči in se zmeni če lahko prideš probat da vidiš če bo delalo. Če ti je ok kupiš in zmontiraš še primeren akumulator in je.
petrov5 napisal/-a:inverterji so problem (cenejše variante) zaradi sinusa. Jaz sem nabavil inverter 600w improved sinus in ko sem priklopil na osciloskop so bile stopnice.. posledično mi črpalka ne dela oz. brni..
Jaz sem govoril o sinusnem inverterju, ne to kar si ti kupil! Vse tiste poceni variante so seveda neki modified sinus, kar pa je problem za vse elektromotorje, pa tudi ostalo! Motorji delujejo, moč je krepko manjša, pregrevanje pa neizbežno saj je izkoristek zelo slab! Tako boš na takem inverterju kakšen sesalec zelo hitro uničil. Prvih nekaj minut je vse OK, potem bo pa začelo smrdeti od njega! Tudi uporobni porabniki, recimo toaster opazijo razliko, dela normalno, samo ga boš pa slišal, ja slišal. Toaster bo začel kar lepo brneti.
No pri pravem sinusu pa teh težav ni, izhodna napetost je enaka kot v omrežju, velikokrat celo boljša oziroma je sinus lepši, pri poceni variantah pa malo striže, vendar je še vedno sinus!
UPS-i so slaba izbira, večina jih nima sinusnega inverterja!!! Vsaj tisti mali, ki jih imamo po hišah, so vsi z modificiranim sinusom, starejši pa celo z nekim trapezom!!! To pa je totalni pogreb za vse induktivne porabnike! Seveda boljši in večji UPS-i premorejo tudi sinusni inverter, vendar takega zagotovo nihče od vas ne bo kupoval...
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov