habibi Vll napisal/-a:Na dopustu ne spijem vode nič, je drugih dobrot dovolj, vede največ v pivu, drugače sem bolj na vinčku![]()
To pa imaš prav, tako, da bo treba v barko poleg tanka vode in goriva vgradit še birratank in winotank
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
borro napisal/-a:Pozdravljeni, evo še moje mnenje...
Najprej naj povem da razsoljevalec na svoji barki imam le po naključju ker je bil že nameščen ko smo jo kupili. Brez dvoma se preživi brez njega, a sedaj ko ga imamo je zadeva odlična. Smo družinica z dvema majhnima otrokoma, žena ima dolge lase, pa še vsi se radi tuširamo, barka pa ima 180l velik rezervar vode.
Na dopustu smo totalno neprilagojeni in asocialni, kar pomeni, da v treh tednih največkrat ne gremo v marino nikoli, nakupe pa opravljamo po manjših mestih in lučicah s pomočja byboat-a.
Prva stvar, ko sem barko kupoval sem prejšnjega lastnika povprašal po kvaliteti vode itd, in dejal mi je, da dejansko on to vodo dela prav za pitje, ker je veliko bolj čista od vodovoda, kar mu verjamem, kajti možakar je bil iz medicinske stroke in je dal vodo preverjat v službi v laboratorij. Dejatvo je, da je ta voda bolj "bleda", a za pranje, umivanje, kuho kave, čaja, in testenin je pa odlična. Za samo pitje je pa res brez okusa, a bodimo realni koliko same vode se pa spije? Otroci jo pijejo pomešano s sokovi, mi pa z malvazijo.. za tisto res samo pravo pitje vode smo pa vsi tako in tako že sedaj na plastenkah in ne na vodi iz rezervarja...
Naš wattermaker porabi nekje do 10A, tako da ga vžgemo predvidoma vsakih par dni za dve, tri ure in to med jadranjem v opoldanskem času, in takrat nam zdrži bilanca po zahvali panelom(zahvala gre NT-ju) tudi ob prižganem AP.... Je pa načeloma tako, da vodo delate v čistejših vodah (po navodilih vsaj 10 milj od obale) in ne po zalivih in na sidriščih kjer ste poleg barke ki po možnosti nima niti črnega tanka...
V glavnem ja, gre brez njega, tudi pri nas je šlo, a z njim je dopust veliko bolj umirjen, kajti tudi mi imamo nafte ponavadi en rezervar za celo leto, elektrike za izvoz, velik manjko je pa seveda bila voda, zaradi katere je bilo potrebno včasih prilagajati rute, ter iskati priveze itd...
Kar se pa tiče ekonomične opravičenosti nakupa, je pa tako kot vse v navtiki - načeloma se ne splača, sam ga še nebi imel, če nebi bil v ceni barke, a ne splačajo se tudi ne tisti vsi inox nosilca, pa celice, pa inverterji, pa supi, pa, pa .... navsezadnje kako pa opravičite sto in več tisoč evrov vredne barke za tri tedne dopusta?
Če bi gledali skozi ekonomijo, bi se vsi v kia-h peljai na last minute all inclusive Jerbo.....prvi teden septembra seveda...
pa lep pozdrav!
diligence napisal/-a:Heron kdaj delaš vodo,takrat ko jo zmanjka ali dotočiš,da je rezervoar poln.
Kako zanesljive so te naprave.Koliko je možnosti.da odpove sredi oceana.
Z vodo imam enake težave kot NT.Po drugi strani,bi pa rad počasi opremil barko za daljše življenje na njej in ,če bo vse ok tudi za daljše razdalje.
H2O napisal/-a:Iz česa je pa rezervoar za vodo?
Tex napisal/-a:jaz ne pijem iz rezervarja za vodo
Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gosta