Stojalo za prikolico s čolnom

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Sloinfo

OdgovorNapisal/-a Sloinfo » Ne Nov 18, 2012 18:17

Zdravo,

Vidim, da ste precej mačoti za te stvari na mp.net pa sem upam-da prišel na pravi naslov za pomoč.

Zadeva je takšna, da potrebujem stojala za jadrnico. Jadrnica je 8m dolga, 2,7m široka(standard manjša jadrnica) ugrez 1,90m, 2,80t starejši regatnik me zanima če bi šlo s temi stojali skozi da bi jo lahko mel gor čez zimo. Namreč butasto se mi zdi, plačevali najemnino za stojala, pa še časovno si omejen koliko časa jo lahko imaš na njih. Ponavadi je to mesec dni največ, ravno toliko da jo lahko pobarvaš in kakšen dan ostane. Jaz bi pa potreboval stojala za dlje časa. Dejansko med poletjem bi bila na privezu potem pa ven med zimo jo rihtat, barvat....gušti so to če rad to delaš...

Sedaj pa sem videl tri težavi. Prva je da je stojalo plavo iz conrada PRENIZKO 490mm, druga stvar je da je na vrhu ravno in ni mogoče nastavljam nagiba da se prime trupa, tretje pa da niso trikotniki povezani med sabo kar najbrž morajo biti. Kakšni predlogi, kje bi dobil tako stojalo za razumno ceno. Morda kdo vari to pa bi dal narest pa bi mi dal še kakšen nasvet katerega bi bil zelo vesel.

Hvala za vaš čas, na morju pa bom pomagal sam ostalih. Upam da ne bo potrebno !

Lep večer želim, Kristjan
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Ne Nov 18, 2012 18:58

Sloinfo, pozdravljen, še ni dolgo, ko je nekdo prodajal na mornarju take podstavke za jadrnico.Malo ga preglej, mogoče je še aktualen oglas.
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Nov 19, 2012 11:10

MareC napisal/-a:
weta napisal/-a:taka stojala dobiš v obiju ali interdiskontu za 10 do 15 eur, 2 komada. nosilnost okoli 2 toni vsak.

točno tako, ne vem od kje cena 60€ dapiran?
tega je na trgu koliko hočeš, vsak "bau" in še kdo...

Tipu z enim postom zjebala biznis :?

Slika
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Po Nov 19, 2012 11:26

Tex napisal/-a:
MareC napisal/-a:
weta napisal/-a:taka stojala dobiš v obiju ali interdiskontu za 10 do 15 eur, 2 komada. nosilnost okoli 2 toni vsak.

točno tako, ne vem od kje cena 60€ dapiran?
tega je na trgu koliko hočeš, vsak "bau" in še kdo...

Tipu z enim postom zjebala biznis :?

Slika

Tex ne seri(popolnoma neumestno)dobro veš kako je poleg tega je pa ta dečko "dapiran" sam napisal
dapiran napisal/-a:
glede butičnega izdelovalca za 60 eur....mogoče so res nekoliko boljše od teh poceni variant...toda.....za tak denar, dobim dobre hidravlične dvigalke in še kaj zraven.
če pa butični proizvajalec opravičuje ceno s tem, da ima majhno proizvodnjo, potem verjetno ne bo dolgo zdržal na trgu.

Ne ukvarjam se jaz z izdelovanjem teh stojal, enkrat sem imel naročilo večje serije in sem naredil matrico za izdelovanje le teh, tako da to mi je "usput" mojega posla. To kar vi kupite v trgovini je delano vse avtomatsko s pomočjo robotov in človek nima kaj dosti tukaj notri razen da profile zmeče v robota. Meni pa poberejo takšna stojala 16 ur časa oz. dva delavna dni, to je 7,5€......Sedaj pa mi dobi šlosarja ki ti jih bo naredil za takšno ceno......če gledaš da je ura cca 30€.

dokler bo rabu 16h za izdelavo tega pač ne more pričakovat, da bo kdo to kupil razen tebe Tex :idea: :?: posel si je pa sam zapečatil s ceno
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » Po Nov 19, 2012 12:47

Te bauhaus, obi oz. čungalunga stojala so en drek vredna. Tisto zimo dve bodo že opravle nalogo. Za redno več-desetletno uporabo pa dapiran-a poje zdržijo, garantirano.

Jst nebi šparu pri razliki 30€ za možnost in skrb, da mi pozim pade prkola z večk€ vrednim plovilom na tla zaradi sunka vetra ali pol metrske snežne odeje.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Nov 19, 2012 13:25

ah, jaz bi z lesenim klocnom podložil... :lol:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Po Nov 19, 2012 13:31

Tex napisal/-a:ah, jaz bi z lesenim klocnom podložil... :lol:

gorenjc pač :D :lol:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Nov 19, 2012 13:45

JA baje je tud najbolj zihr...pa nič ne rjavi... :)
SlikaSlika

Borut
Viceadmiral
Kraj: ob Muri

OdgovorNapisal/-a Borut » To Nov 20, 2012 19:24

sam imam ta "ugodna" stojala in so za en dre.,res so uporabna samo na prvi pogojno drugi luknji,ko jih pa raztegneš na zanjo pa skoraj da ne padejo ven-preveč kitajsko za varno uporabo.
je pa danes problem v trgovinah dobiti dobro robo,pred časi je bilo tako-več denarja več muzike,sedaj pa to več ne drži(za trgovine).

Lp.
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Sr Nov 21, 2012 08:28

Sloinfo napisal/-a:Zdravo,

Vidim, da ste precej mačoti za te stvari na mp.net pa sem upam-da prišel na pravi naslov za pomoč.

Zadeva je takšna, da potrebujem stojala za jadrnico. Jadrnica je 8m dolga, 2,7m široka(standard manjša jadrnica) ugrez 1,90m, 2,80t starejši regatnik me zanima če bi šlo s temi stojali skozi da bi jo lahko mel gor čez zimo. Namreč butasto se mi zdi, plačevali najemnino za stojala, pa še časovno si omejen koliko časa jo lahko imaš na njih. Ponavadi je to mesec dni največ, ravno toliko da jo lahko pobarvaš in kakšen dan ostane. Jaz bi pa potreboval stojala za dlje časa. Dejansko med poletjem bi bila na privezu potem pa ven med zimo jo rihtat, barvat....gušti so to če rad to delaš...

Sedaj pa sem videl tri težavi. Prva je da je stojalo plavo iz conrada PRENIZKO 490mm, druga stvar je da je na vrhu ravno in ni mogoče nastavljam nagiba da se prime trupa, tretje pa da niso trikotniki povezani med sabo kar najbrž morajo biti. Kakšni predlogi, kje bi dobil tako stojalo za razumno ceno. Morda kdo vari to pa bi dal narest pa bi mi dal še kakšen nasvet katerega bi bil zelo vesel.

Hvala za vaš čas, na morju pa bom pomagal sam ostalih. Upam da ne bo potrebno !

Lep večer želim, Kristjan

Mogoče ti pride prav http://www.subito.it/nautica/invaso-regolabile-trieste-53091429.htm
Sloinfo

OdgovorNapisal/-a Sloinfo » Sr Nov 21, 2012 15:04

Zdravo !

najlepša hvala, da sta se potrudila. Zrisal sem načrt podoben temu in se bom sam lotil zavarit stojalo po mojih željah, mi pride zelo prav slika bom se ravnal po tej obliki.

lep pozdrav z sončne Istre.

Kristjan

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov