Pozdravljeni morjeplovci.
Mnenja so tako kot pri vsaki stvari različna in prav je tako.
Na moji MOTORNI BARKI, da ne bo pomote
sem dal vgradit watermaker, ki delujo brezhibno in odlično, predvsem pa služi svojemu namenu in ne vem, če bi še kdal bil brez njega, tako kot tudi brez generatorja ne.
Na forumu so bile že debate in razprave o generatorju in o tem jaz tukaj ne bi razpravljal sem pa odločno za generator +.
Torej imam energijo in tudi dovolj prostora, ko pa sem na dopustu me pa civilizacija ne privlači tako močno, da bi hodil filat tank za vodo vsaki drugi dan in sem raje neodvisen, kar mi daje veliko udobnost in zato tudi watermaker +.
Ob pravilni namestitvi watermakerja s predfiltri je potrebno menjavo v sami sezoni mogoče enkrat zamenjati predfiltre oziroma po cca 25 urah delovanja.
S samim razoljevalcem ni veliko vzdrževanja saj uporablja svoj program na katerem je nastavljeno redno splakovanje za njega, to pa opravlja na vsakih 5 dni.
Za daljšo neuporabo ali zimovanje ga je potrebno kozervirat in pred ponovno uporabo, torej pred sezono dekozervirat.
Vgrajen imam watermaker znamke SEA RECOVER Aqua Whisper 1400 – 2 GPD, kateri mi proizvede 220l/h. Zastopnik za to znamko je naš član morjeplovec STAL.
Na barki imam vgrajen dokaj majhen rezervoar za vodo cca 350l in pred dobavo razsoljevalnika sem si pomagal z dodatnimi rezervoarji za vodo, katere sedaj prodajam in enega sem prodal tudi našemu člano EDOtu. Sedaj pa samo še pritisnem na tipko in rezervarček za vodo se že polni
Voda je primerna za pitje in za kuhanje
Predvsem pa jo razkužujeo z vinom ali pivom, ter občasno z manjšimi
žgočimi pijačkami.
Za vsa vprašanja sem na voljo kadarkoli in komurkoli.