nosilec bokobranov FENDERGRIP

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

MicTic
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a MicTic » Ne Feb 05, 2012 23:41

Še vedno trdim, da je stari dobri vozel veliko boljši, veliko hitrejši in praktičen, sploh ko rabiš to vezati hitro in premetavati bokobrane. :roll:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Ne Feb 05, 2012 23:47

MicTic napisal/-a:Še vedno trdim, da je stari dobri vozel veliko boljši, veliko hitrejši in praktičen, sploh ko rabiš to vezati hitro in premetavati bokobrane. :roll:

To si ti samo želiš ;) :twisted:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
MicTic
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MicTic » Ne Feb 05, 2012 23:55

:?: Sicer ne zastopim kaj si hotel povedat. Toda rad imam malo stare romantike :D
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Feb 06, 2012 00:10

Tisto z romantiko se strinjam, ostalo pa žal ne drži...

MicTic napisal/-a:da je stari dobri vozel veliko boljši, veliko hitrejši in praktičen, sploh ko rabiš to vezati hitro in premetavati bokobrane. :roll:

Sicer, če moraš premetati bokobrane z leve na desno, je najverjetneje hitrejši vozel... čeprav sam imam vedno 2 bokobrana viška in v pripravljenosti za take primere...
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Feb 06, 2012 07:20

Mene pa za razliko ni sram priznat, da raj zavrtam lukno v koleno, kot da dam 120€ za Fendergrip-e. Namesto, da tumbam da hitreje vozu odvozlam, nastavim visino in vozu nazaj zavozlam, kot pa samo stisnem gumb. :roll:
Kuga pa mislijo Ameri, da so. In njihova svetovna uspesnica. Slovenci mamo zmeri prov! (zato pa smo ze cist za Grki)
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Feb 06, 2012 07:45

:twisted: :wink:
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Feb 06, 2012 19:37

kr en napisal/-a:Mene pa za razliko ni sram priznat, da raj zavrtam lukno v koleno, kot da dam 120€ za Fendergrip-e. Namesto, da tumbam da hitreje vozu odvozlam, nastavim visino in vozu nazaj zavozlam, kot pa samo stisnem gumb. :roll:
Kuga pa mislijo Ameri, da so. In njihova svetovna uspesnica. Slovenci mamo zmeri prov! (zato pa smo ze cist za Grki)

Jaz Fendergripa še nisem uporabljal in zato o tem ne morem nič reči.

Bičev vozel (tradicionalno ime iz alpinizma za ta vozel) pa se nastavlja brez razvezovanja in ponovnega zavezovanja.

V navtiki temu rečejo vrzni vozel in če tega uporabiš za bokobrane, tudi nastaviš dolžino brez razvezovanja. Edino v začetku je treba zategnjen vozel razbremeniti oziroma popustiti. Če tega ni mogoče, ali pa je vrv tanka in jo težko primeš (ali pa imaš zaradi mraza otrple prste...), utegneš imeti težave.

Če je bokobran tako težak, da ne moreš zlahka potegniti vrvi z bokobranom vred, ali pa če je vozel zategnjen, ali pa vrvica pretanka... utegne biti Fendergrip prednost.

Znam pa vozel narediti sam, Fendergripa pa ne :wink:
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Feb 07, 2012 10:09

Marjan Tomki imaš prav. Tudi jaz se zajebavam. Poglej, na prejšnji barki sem jih imel - Super ! Sedaj jih nimam. Sem bolj konzervativen in tudi jaz dam prednost tradicionalnemu vozlu. AMPAK ! Še vedno pa trdim, da je to super stvarca. Če meni niso npr. všeč, ne morem pisat, da je to zanič in neuporabno :evil: , pa niti preveril nisem! :roll: Pa tudi, da bo počilo prvo zimo in take monade ni na mestu pisat na forum. Ker dejstva so čisto drugačna.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Feb 07, 2012 10:28

@kr en
Če nekdo napiše, da poči po eni zimi, ti pa pojasniš, da ima zadeva doživljenjsko garancijo, potem je to lahko samo dobra reklama. Vsaj jaz sem to tako spremljal. In kaj boljšega, če nekomu, ki dvomi, uporabnik iz prve roke pove, da se stvar obnese.
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » To Feb 07, 2012 10:30

Ah ti neumni Američani :lol:
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
MicTic
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MicTic » To Feb 07, 2012 11:20

Fantje, to je samo debata. Pač eni smo za klasiko eni pa imajo radi čimveč novosti.
Eni smo rjuharji, drugi hlaponarji (to nima veze kdo kaj kupuje-da ne bo zamere)
Nič slabega. Ljudje pač morajo živeti od prodaje.
Meni osebno se še vedno ne zdi primeren in kljub temu, da sem za marsikatero novost, ki ti olajša življenje. Ob enem pa se mi zdi tudi izredno drag.
Če vam lajša življenje, ga seveda uporabljajte. Samo kaj ko so tako veliki, da ne moreš mimo njih. :D

p.s.
Nišem še videl plastike, ki bi na soncu (UV žarkih) vetru itd bila VEČNA.
Zadnjič, ko sem lovil ribe, sem ujel prižgano oljno svetilko.....
adriaboy
Poročnik bojne ladje
Kraj: Šempeter

OdgovorNapisal/-a adriaboy » To Feb 07, 2012 22:37

Zastopnik v Slo. je zagotovil ( marine3plus.com.) da proizvajalec iz USA , zagotavlja LIFETIME WARRANTY!!!. Po moje se z taksnimi izjavami nebi hecali.( poglej sestavino plastike )
MicTic
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MicTic » Pe Feb 10, 2012 20:26

v Ameriki se bi tožili, če bi ta izjava ne veljala. Toda koga tožiti, ko firme več ne bo.
Sem že kupil par naprav z tako garancijo....... :D
Ko pa reklamiraš, pa je kriva nepravilna uporaba ali, ker nisi pravilno vzdrževal ali ker nisi prebral drobnega teksta.
Še enkrat. Nič nimam proti tem držalom samo 120 EUR za kom x 8 upssss!
Pa še mimo ne moreš...
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Feb 10, 2012 20:28

20€ je komad... 120 je 6pack!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Feb 10, 2012 20:29

LIFTEME WARRANTY zagotavlja proizvajalec, tudi na svoji spletni strani!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta