Pozdravljen Al
Trenutno moje najnovejše antene (
MegaSat T4 iz Conrada...) katero sem montiral na jambor še nisem testiral, tako, da ne vem primerjave s klinčevo Glomexovo katera me je stala preko 250€ in za katero so navedli, da ima vgrajen ojačevalec v anteni. Ko sem po zadnji obnovi barke anteno razdrl sem bil ne jezen ampak penast, kajti verjel sem kar je bilo zapisano v njihovih prospektih !$#"!??!
V GLOMEX ANTENI NI BILO VGRAJENEGA OJAČEVALCA !!!
Čudil sem se zakaj imam take probleme sprejemati SLO programe iz Ribiškega naselja, ko pa vidim s prostim očesom
Beli Križ, kjer se nahaja oddajnik. Res je, da se Italijani NE DRŽIJO konvencij za broadcasting in zasedajo naše frekvence, kar se vidi zelo lepo že na FM radiu. Zaradi interferenčnih motenj je dejansko moteno sprejemanje tudi na krajših razdaljah, zato sem sam naredil logperiodično anteno na katero sem montiral ojačevalec iz ene iskrine antene. Mojo anteno sem nato samo položil na palubo in iz Ribiškega naselja sprejemal tudi hrvaške programe. Bomo videli kako se bo obnesla nova antena. Drugače pa že razmišljam, da kot že toliko zadev bom moral še to narediti sam, če želim, da bo narejeno pravilno inženirsko in ne zgolj za generiranje profita, kot je to primer pri Glomexu.
Razdrta Glomex antena

Za low cost proizvodnjo so uporabili izvedbo s folijo. To je sprejemljivo.

Na sredini antene je folija zalotana na konektor, čez pa je bil nanešen silikon.

Odstranil sem silikon

Iskal sem neobstoječ ojačevalec...

Nikjer ničesar, samo priključki direktno na konektor. Pri Glomeksu so sicer montirali ojačevalec in to po vsem kablu od jambora do ojačevalca, ki je ponavadi montiran poleg TV,kar je popolnoma brez zveze. Ne najdem tako neumne primerjave, da bi tisti, ki niste vešči antenske tehnike in VF to razumeli. Gre za absurd kot, da bi si po seksu nataknil kondom in verjel, da je tako prav...

@Al
Za TV ti ne vem svetovat kajti to se zelo spreminja. Najbolje da poiščeš kakšno, ki deluje na 12V. Precej tega najdeš v trgovinah s kamp opremo. Nekoč so bili Enox pojem. Ne vem kako je sedaj. Imam Enox Black Edition.

Glede kabla kaj dosti izbire ni. Še najboljše pa je, da kupiš kabel za SAT sisteme, kajti le ti imajo manjše dušenje. Kabel ki ga ponavadi dobiš poleg antene največkrat ni primeren za dolge razdalje, kot je to primer na barkah.
Najbolj primeren kabel definitivno dobiš pri Pinosatu.