TV antena (analogna)

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Mariachi
Kapitan fregate
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Mariachi » Sr Nov 26, 2008 13:46

Seleven super slika torej :D

Po tvojih fotkah sodeč je tako kot pri meni doma na televiziji kjer imam LASTOVKA TV.

Kako pa se ti je kaj obneslo na sidru, kjer se stalno premikaš in vrtiš okrog?

Če je O.K. potem bi verjetn si tudi jaz nekaj takšnega namontiral :lol:
:D Kar si srce želi, na morju vidi :D
Uporabniški avatar
seleven
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana-Krk-Omišalj
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a seleven » Pe Nov 28, 2008 07:30

DVB-T signal je približno tako kot mobitel signal. Če je signal prisoten je tudi slika vredu. Če pa je signal slab, pa tudi slika izgine. Tako da vrtenje na sidru ob pogoju, da je signal močan ne povzroča nobenih problemov in lahko nemoteno "uživaš".
SeaFun
Kontraadmiral
Kraj: Nova Gorica
Kontakt:

DVB-T sprejemnik

OdgovorNapisal/-a SeaFun » Ne Mar 15, 2009 20:50

Evo ta vikend preizkušeno na Punatu ...DVB-T sprejemnik Grunding DTR 1560 Micro , nabavljen v Conrad electronic po ceni 25,00 eur .Zadeva je zelo majhna in se ga priključi na SCART per 12 v in anteno...v mojem primeru je delovalo tudi z navadno sobno anteno . Štirje programi se vidijo in vsaj v marini Punat kjer je signal dober , sprobano pa tud v stanovanju v Korniču in stvar deluje .
Vsekakor je zanimiva cena , nisem pa bil siguren da bo o.k. (ni bilo specificirano MPEG-2 ) ampak se je izkazalo da je .
Če koga zanima na si to ogleda ...dobi se ga tudi v Grazu , jaz sem ga nabavil na Dunaju.

LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Uporabniški avatar
gabr
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a gabr » To Mar 17, 2009 19:50

Sam uporabljam Glomex sat anteno z avto pozicionerjem. Nešteto programov iz večih satelitov. Deluje dobro, na privezu seveda, vendar sta motorja na pozicionerju dokaj glasna in malo moteča. Sicer še nisem pregledal če so zobniki namazani....
Dejansko pa je zadeva pri meni aktualna za otroke in kakšna poročila...
Če bi na novo opremljal barko, bi se raje odločil za zemeljski MPG2 sprejemnik....

LP
morski volk
Kapitan bojne ladje
Kraj: ljubljana

dvb-t

OdgovorNapisal/-a morski volk » To Mar 17, 2009 21:20

Kljub temu, da naj bi prišel dvb-t singal slovenskih programov v hrvaško istro šele po zagonu oddajnika na Nanosu se slo kanale na tem področju že vidi. V Novigradu se sprejema b.p. če je antena usmerjena na BELI KRIŽ.
Torej boste vsi tisti, ki se nahajate na tem področju in imate dvb-t mpeg 4 spremljali domače kanale. Me pa zanima koliko boljši bo sprejem ko zaženejo Nanos (predvidoma avgusta, septembra).

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov