Kako se zoperstaviti?

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Maj 21, 2014 15:12

@SR290
a veš kako pravijo; žejen v puščavi tudi kalno vodo pije...

:lol:
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Maj 21, 2014 16:18

pa tisti ki ste živo orožje,policisti,judoisti,strelci in lovci,moramo biti če posebno pazljivi z grožnjami,ker smo zelo hitro lahko na primer ob orožni list...žal sej veste kugla pa medalja redko tapravga trof
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Maj 21, 2014 17:06

Tex,ti k si tako miroljuben :shock: v tebi je pa sam hudič,le da ga skrivaš :wink: e to pa ni za javnost a :?
mašinfirer
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Maj 21, 2014 17:22

Tu je še nekaj zgodb...

Ena reč - ki je še nihče ni omenil - je, da se v ekstremni situaciji često zgodi, da enostavno ne moreš napovedati, kaj boš storil. Tudi pravo to upošteva (oziroma vsaj je upoštevalo) - torej različno obravnava dejanja - s premišljanjem, na mah, v afektu...

Če se ti to zgodi, lahko tisti čas v spominu enostavno manjka, deluje pa v tistem času avtomatika (kar lahko pomeni tudi borilne veščine, ali pa baseball kij...). To je verjetno biokemijsko ista zgodba, kot nekateri psi - če pride do spopada - ne popustijo pri odpoklicu in lastniki večinoma ne vedo, da ne popusti enostavno zato, ker lastnika sploh ne sliši, ker za spremljanje slušnega info kanala med osredotočenjem na boj enostavno ni prostih kapacitet.

Pri moji izkušnji se je zavedanje vrnilo, ko je prenehala ogroženost - in nikomur se ni zgodilo nič usodnega.

To - da ne veš zares, kaj bo storil - je tudi bistvena razlika med novakom in v boju preizkušenim vojakom.

In ne škoduje, če se zavedaš, da se tak preklop lahko zgodi tudi tistemu, ki vdira na tvojo barko, če ga dovolj hudo ogroziš.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Sr Maj 21, 2014 23:46

Zanimiva in poučna debata!

Ob branju sem pomislil še na eno dejstvo, ki ga morda ne gre spregledati:
Na plovila, ki plujejo pod tujo zastavo, je dovoljeno vstopiti samo uradni osebi - policiji in carini. Torej je za storilca naklepne kraje ali ropa še eden v vrsti prekrškov. Za Hrvaško pa še velja Schengenska meja.

Kot vidim, je mnogo pametneje storilcem preprečiti vstop na plovilo, kot kasneje odgovarjati pred sodiščem za svoja dejanja. Tudi, če so bila storjena v strahu za naša življenja? Pa saj ne vemo, kaj nepovabljenec sploh želi - rakete, denar, morda kos kruha ali pa kaj drugega.

Pa še nekaj: če že storilcu polomimo kosti, moramo računati z maščevanjem.
Nikoli konca!!
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Maj 22, 2014 08:42

če mu damo pa hladno pivo, pa morda postaneta celo prijatelja :lol:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Če Maj 22, 2014 09:38

Tex napisal/-a:če mu damo pa hladno pivo, pa morda postaneta celo prijatelja :lol:

ja pol ti pa nategne ženo pa še ukrade stvari ko spiš :evil: :evil:
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Maj 22, 2014 09:57

A žena naj bi se pa kar pustila nategnit? Mogoče :D
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Če Maj 22, 2014 09:58

Sem se kar nasmejal ob raznih načinih, kako onesposobit vsiljivca. Od davljena do raznih mučenj :lol: .

Pa je kdo pomislil tut na to, da z enostavnim prižigom luči, narediš čudeže :?:

lp
Ne pusti se povlečt dol na njihov nivo. Tam so v prednosti.
Uporabniški avatar
DR76
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a DR76 » Če Maj 22, 2014 10:42

Malo za šalo, malo za res, ob izpovedani borbenosti nekaterih, bom naslednjič obisk dogovoril kar v pisni obliki, pa še kakšno življenjsko zavarovanje nebi škodilo, zgolj v primeru, da me ne, oziroma, če me, kdo zamenja za vlomilca, saj se mi v tem primeru očitno slabo piše.

Z varnostjo je podobno, kot s kakim ABS-osom, ASR-jem, zračnimi blazinami in podobnimi pomagali pri vozilih. Smotrno jih je imeti, čeravno lahko le upamo, da jih nikoli zares ne bomo potrebovali. Z ukrepi za zagotavljanje varnosti je nekaj podobnega, vsekakor pa je priporočljivo, če imamo scenarij vsaj okvirno izdelan.

O tej tematiki bi se dalo napisati še precej, je pa po mojem mnenju večina najpomembnejših stvari v tej niti že bila obravnavana. Pri svojem ravnanju se moramo predvsem zavedati, da življenje nima tipke RESET, posledica tega pa je, da imajo naša ravnanja ali morebitne opustitve, posledice.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Maj 22, 2014 13:31

evovi, prijatelji tega, kar pišeš ne počno...
če pa imaš ti take, jih pa še vedno lahko celo noč za tiča držiš :D:D

Sej veš to je tko...

kot k je Matejc spal pri lipniku, pa ga je lipnik celo noč držal...
pa zjutraj prav matejc : "veš lipnik k sva prjatla, ti moram povedat, tvoja me je celo noč za tiča držala"
pa prav lipnik, " nič hudega ne se sekirat, to sem bil jaz, sej veš smo prjatli, ampak nikoli ne veš, zihr je zihr " :twisted: :twisted:
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti