bluechart g2 Garmin

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

fischerr
Kapitan
Kraj: Koper - Bunarina

OdgovorNapisal/-a fischerr » To Maj 18, 2010 12:04

saj sem ga kupil :)
to sem pač takole, ... hmmm, kaj naj rečem, igračka v rokah in taka j etudi njena uporaba.
Za nič resnega pa to ni niti pod razno.
Uporabniški avatar
mravla74
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a mravla74 » Sr Maj 19, 2010 19:50

Ja to je toliko da malo vidiš kje se nahajaš in bolj za zabavo kot za res. Bi pa blo fajn če bi se videlo vse kot na mapsourcu. Sicer pa je meni celo izpisalo karakteristike svetilnika.

Slika
fischerr
Kapitan

OdgovorNapisal/-a fischerr » Sr Maj 19, 2010 20:12

kako ti je pa uspelo to z karakteristikami?
Uporabniški avatar
mravla74
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a mravla74 » Sr Maj 19, 2010 20:20

Ja zdaj sem nekaj opazil. Karakteristike svetilnikov mi kaže samo, če sem dovolj oddaljen, če se pa približam pa karakteristike izginejo. To pa zato, ker so znotraj glavne mape še manjše mape zalivov, marin ki pa ne prikažejo teh oznak in ko približuješ prevlada tista karta in zato ne pokaže. Probat bi bilo potrebno v mapsourcu ko preneseš mape samo glavno mapo prenest in potem videt kako bi delovalo.
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Sr Maj 19, 2010 20:44

Ja saj zadeva deluje, ampak:

- najprej je varna plovba in:

-- če hočeš varno pluti moraš imeti pregledne karte
-- display telefona ni narejen za adaptivne spremembe vpadnih kotov svetlobe, kar pomeni, da se v ključnih trenutkih, ko bi moral nekaj odčitat lahko vsebina na ekranu slabo vidi
-- lahko se vidi nenatančno, ker procesor zamuja
-- garmin mobile silno muči baterijo telefona, kar pomeni, da se precej hitro iztroši
-- sol in telefoni ne gredo skupaj in samo nekaj kapljic ali spray vode čez premec lahko zavedno prekine delovanje

in kaj se zgodi potem??? Ostaneš brez konkretne navigacije. Poleg tega kdo ima možnost z eno roko brskat po telefonu in vodit plovilo po recimo "težjem" ne težkem morju?

Toliko...
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Uporabniški avatar
mravla74
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a mravla74 » Sr Maj 19, 2010 22:31

DR.E, imaš prav glede vseh točk, ki si jih navedel.
To je mišljeno bolj za nas, ki itak brez navigacije plujemo z manjšimi čolni ob obali in da imamo neko orientacijo ter hitrost, za resno plovbo to vsekakor odpade.
fischerr
Kapitan

OdgovorNapisal/-a fischerr » Če Maj 20, 2010 08:42

absolutno ni to za karkoli resnega, ...saj smo omenili to že :)

Je pa dolgčas dokler se vreme ne popravi pa je treba kaj počet.
veteran
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a veteran » Pe Maj 28, 2010 10:31

Včeraj sem zasledil na mornarju gps Garmin 526 skupaj s kartico VEU716L za 715 eur +ddv. Se vam zdi cena ok? Je vredno nakupa?
matkoro8
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a matkoro8 » Po Jun 07, 2010 23:17

Pozdravljeni,

Jaz pa imam Garmina 550 (cesta, pohodništvo, navtika). Dol sem potegnil navtične karto G2, ki mi deluje OK. Pred kratkim sem nabavil Homeport program, za planiranje rut. Ko na računalniku narišem ruto je vse OK. Ko pa jo prenesem v Garmin-a, pa osnovno karto vidim, narisane rute pa ne. Ne vem v čem je problem :?:
Ali imate kakšne izkušnje s tem :?:

LP
zlatizlatko
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a zlatizlatko » Pe Okt 22, 2010 17:38

Nekaj sem v tej temi zasledil, ne pa kako. Z čolnom sem kupil tudi GPS ploter, ampak nima kartice.
Če mi lahko malce pomagate, kje downlodat kakšen torrent ali kaj podobnega z kartami Jadrana.
Kakšna je sploh zaščita teh kartic, fajle kar naložimo na novo kartico, ali ima tudi kakšno zaščito. Če je kdo že počel in pozna postopek, mi bo prihranil par ur ali dni mučenja na netu :idea:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Okt 22, 2010 21:32

Zaščita je na ID kartice ali ID naprave, kar je nekaj podobnega MAC adresi, ki jo poznamo pri računalnikih... Gre za unikatno številko, ki jo nosi vsaka SD kartica oziroma vsaka naprava.
Iz ID številke se generira koda, ki jo shraniš v TXT file s končnico UNL. Ta file kopiraš na kartico z istim imenom, kot je karta...

Koda se generira na pravi programski opremi pri Garmin, kar karto tudi uradno registrira. Generiranje kode s posebnim generatorjem kod je KAZNIVO DEJANJE in pomeni PIRATSVO, kar je seveda prepovedano!

LP
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Če Maj 05, 2011 17:14

Fanjte kako bi jaz izvedel če se je od lani kaj posodobila karta jadranskega morja za bluechart g2 vision?

Sem gledal na njihovi strani vendar nisem nikjer našel katera je zadnja verzija?

Ali se sploh ne splača motat in uživat koker je do sedaj bilo 8)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov