Hladilnik

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Apr 08, 2011 04:08

Bouges Nina napisal/-a:ja, vem, vendar bomo dopust letos preživeli (če bomo :roll: ) na čolnu in bi potrebovali hladno hrano in pijačo tudi zvečer. Moja zamisel je bila, da nabavimo skrinjico, ponoči "oledenimo" pingvinčke, zjutraj pa v hladilno torbo,... ni ravno tole neka genialna ideja, samo ne najdem druge...

Z tokratno izbiro bi ti zgornja strategija morala uspeti. Želimo ti torej dober nakup in primerno ohlajeno pijačo :wink:
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » So Apr 16, 2011 20:59

Se bojim, da bo ta hladilnik na koncu "drag" (beri neuporaben za več dnevna potepanja)!!! Poceni stvari niso vedno "poceni"!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Apr 16, 2011 21:14

Bom jaz nekaj vprasal, da ne odpiram nove teme, ker je že itaq pol mojih :)

Namreč zanima me, tisti "predali" pod sedeži na gliserju ali nudijo kaj izolacije, glede na to, da je zgoraj pena(sedež) od spodaj pa je zrak(prostor med dnom in palubo?

Bi ostalo pivo hladno en dan, ce bi ga primerno založil z vložki ali je izolativnost nekako enaka, kot če ga imam v ruzaku??
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Apr 16, 2011 22:17

No ja, od ruzaka je boljše, kaj posebej pa ti predali niso izolirani... Nekateri čolni imajo pod delom sedeža narejeno ledenico, ki jo običajno koristijo amerikanci in je dobro izolirana. Če imaš to, potem je OK...

Če pa ne, pa lahko en del tudi dodatno izoliraš. Samo za malo hladnejše pivo bo dovolj že to, da oblečeš stene z 2 cm stiroporom z vseh strani in malo pofugiraš z najcenejšim silikonom iz Merkurja... :wink:
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Apr 16, 2011 22:33

Ledenice(če bi vedel kaj to je) pomojem nimam... na tleh imam le rezervoar za gorivo.
Poskusil bom, ce se da zadnji predal pod zadnjo sedežno izolirat z zunanje strani, ker z notranje mi je škoda packati z silikonom in tudi prostora je skoda.
Bom moral izgleda za sabo priklopiti prikolico, da bom zenine stvari vozil :)
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Apr 19, 2011 18:19

Ledenica je prostor, kjer so pred uvedbo hladilnih naprav (kompresorskih ali absopcijskih) vzdrževali nizko temperaturo s tem, da so praviloma vsak dan kupovali primeren kos ledu. Bila je tudi neka rešitev, da se voda staljenega ledu ni kar razlivala.

Na Bohinjskem jezeru so pozimi lomili led in ga spravljali v prostor na dnu stene Pod skalco, kateremu tudi mislim, da so rekli ledenica. Od tam so čez topli del leta z ledom oskrbovali hotele v okolici.

Če imaš na barki primeren prostor, ki ga ne rabiš za kaj pomembnejšega, ga dobro izoliraš in poskrbiš za dobro zapiranje (in to če se le da z vrha), in če imaš kje vsak dan zmrzniti hladilne vložke, je to sodobna ledenica na barki.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Rookie
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljanski kotliček

OdgovorNapisal/-a Rookie » To Apr 19, 2011 20:33

A bi bil za potrebe navtike primeren tudi hladilnik ki ga vozijo ponavadi v tovornjakih in se vključi kar v vhod od vžigalnika 12V? Mam enga viška, pa me zanima če je to uporabno?
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Apr 20, 2011 07:13

Če je to tista hladilna torba, ki samo malo bolj mrzlo piha je za navtiko neprimerna, ker nimaš toliko energije na zalogi, da bi ti primerno hladila pijačo in ostale stvari. Ponavadi tovornjaki laufajo dan in noč, no skoraj in je za tisto dosti bolj uporabna.
Če pa je to kompresorski hladilnik pa je to prava stvar, z malo porabo in velikim učinkom in po mojem edina pravilna zadeva, vendar draga.
Guma je guma, zaenkrat.
Rookie
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Rookie » Sr Apr 20, 2011 21:28

janadino napisal/-a:Če je to tista hladilna torba, ki samo malo bolj mrzlo piha je za navtiko neprimerna, ker nimaš toliko energije na zalogi, da bi ti primerno hladila pijačo in ostale stvari. Ponavadi tovornjaki laufajo dan in noč, no skoraj in je za tisto dosti bolj uporabna.
Če pa je to kompresorski hladilnik pa je to prava stvar, z malo porabo in velikim učinkom in po mojem edina pravilna zadeva, vendar draga.

Pa saj ti hladilniki bojda stanejo 150€+ :shock:
Nazadnje spremenil Rookie, dne Sr Apr 20, 2011 22:58, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

OdgovorNapisal/-a glens » Sr Apr 20, 2011 22:18

Rookie...z velikim zanimanjem spremljam tole temo, kot tudi nekaj drugih morjeplovcev, pa če nam zrihtaš kompresorske hladilnike okrog 200EUR, jih boš pomojem njmanj 10 prodal, :D pa še zaslužiš lahko kaj zraven :D

Sedaj pa resno...kolker sem sam brskal, ceneje kot 380EUR (z vsemi popusti) se res ne da dobit kompresorske hladilne torbe.
Pa brez zamere.

LP
Rookie
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Rookie » Sr Apr 20, 2011 22:57

glens napisal/-a:Rookie...z velikim zanimanjem spremljam tole temo, kot tudi nekaj drugih morjeplovcev, pa če nam zrihtaš kompresorske hladilnike okrog 200EUR, jih boš pomojem njmanj 10 prodal, :D pa še zaslužiš lahko kaj zraven :D

Sedaj pa resno...kolker sem sam brskal, ceneje kot 380EUR (z vsemi popusti) se res ne da dobit kompresorske hladilne torbe.
Pa brez zamere.

LP

Se oprostitutam za nejasnost! Govorim o rabljeni zadevi... :oops:
Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

OdgovorNapisal/-a glens » Sr Apr 20, 2011 23:00

Ma pomojem tut rabljene zadeve ne dobiš za tak denar, ker jih enostavno nihče ne prodaja, če pa jih, se pa priporočam :D
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Če Apr 21, 2011 08:09

Jaz se tudi priporočam za tako ceno :wink:
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » Če Apr 21, 2011 18:01

Rabljenih enostavno NI.
bostjan9
Admiral

Hladilniki

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Ne Apr 24, 2011 07:52

Nekje ob avtocesti v ZRN imajo baje bovšji sejem rabljene robe....hladilnike, štedilnike in podobno kramo, ki je primerna za tovornjake.

Ko mi kolega natančno pove kje in kaj, bom javil na forum.

b9

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov