Vlečna kljuka
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
tinamalina
- Poddesetnik
tinamalina pozdravljena ter dobrodošla na forumu
Torej najbolje, da obiščeš firmo:
HERNEC d.o.o. - izdelovanje in montaža vlečnih kljuk
Spodnje Pirniče 53c
1211 Ljubljana - Šmartno
E-mail: hernec@siol.net
tel.: (01) 362-10-11
fax: (01) 362-34-03
Cene za tip vozila so oglej na: http://www.hernec.si
Jaz sem z njimi izredno zadovoljen in super kvaliteta
LP
Torej najbolje, da obiščeš firmo:
HERNEC d.o.o. - izdelovanje in montaža vlečnih kljuk
Spodnje Pirniče 53c
1211 Ljubljana - Šmartno
E-mail: hernec@siol.net
tel.: (01) 362-10-11
fax: (01) 362-34-03
Cene za tip vozila so oglej na: http://www.hernec.si
Jaz sem z njimi izredno zadovoljen in super kvaliteta
LP
no rain, no rainbow
Na citroen AX sem imel kljuko Šeško, montirano pri proizvajalcu v kraju Socka, na Seat Alhambra Bartolj, montirano pri enem od pooblaščenih montažerjev, na Opel Zafira pa originalno tovarniško.
Vse so služile svojemu namenu.
S prvo ni bilo težav, pri drugi sem moral priklopiti razrahljano žico, pri tretji mi jo je uradni prodajalec pozabil vpisati v homologacijo, pa je trajalo dober mesec da so to uredili.
Pri novejših vozilih spada zraven vlečne kljuke še elektronski modul, zato je nujno po montaži preveriti, če v avtu še vse dela, takrat ko je prikolica priklopljena in takrat ko je ni, da ne bo na prvi poti na morje kakšnega neljubega presenečenja.
Vse so služile svojemu namenu.
S prvo ni bilo težav, pri drugi sem moral priklopiti razrahljano žico, pri tretji mi jo je uradni prodajalec pozabil vpisati v homologacijo, pa je trajalo dober mesec da so to uredili.
Pri novejših vozilih spada zraven vlečne kljuke še elektronski modul, zato je nujno po montaži preveriti, če v avtu še vse dela, takrat ko je prikolica priklopljena in takrat ko je ni, da ne bo na prvi poti na morje kakšnega neljubega presenečenja.
motorni
-
tinamalina
- Poddesetnik
Kogovšek v Trzinu je profesionalec, kljuke montira in izdeluje kar pomnim: http://www.kogovsek.si/vlecne-kljuke
Uredi tudi homologacijo.
Uredi tudi homologacijo.
tinamalina napisal/-a:Super! Hvala za informacije in izkušnje. Slišala sem še za enega iz Šentruperta na Dolenjskem. Ali je kdo dal tam montirat kljuko?
Sam imam že .... nevem katero njegovo kljuko, cena ugodna tako da...
http://www.bartolj.si/vlecne-naprave.html
Ure dnevi leta tečejo....
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
bolid napisal/-a:Fantje, terenc je ZAKON![]()
![]()
![]()
Jaz imam Alfo 156 1,9 JTD s kljuko in ni problem, da bi potegnil motor, pri speljavanju v kakšen klanec pa lahko kar trpi sklopka.
Možen problem je, da je poleti pri daljši vožnji s prikolico (nič posebnega bremena, kakih deset jamborov mini-12, ampak precejšen zračni upor) temperatura hladilne tekočine malo visoka v primerjavi z običajno vožnjo.
Moram pogledati, če je kaka svinjarija pred hladilnikom ter če sta OK ventilator in njegov termostat - če je to OK, bo pač treba malo gledati še na termometer.
Edit: Bilo premalo hladilne tekočine v hladilnem sistemu - in potem je kaj takega lahko pričakovano.
Ker od takrat dalje še nisem vozil prikolice pri višjih temperaturah še ne vem, ali je (kdo ve zakaj in kako) prej 'ratalo' premalo tekočine, ali pa pri vožnji prikolice pri vorčem vremenu zmeče del hladilne tekočine ven (seveda bo treba najti razlog, ampak dokler je mraz, se zadeva noče izkazati).
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Pe Jan 04, 2013 20:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
bolid napisal/-a:tinamalina napisal/-a:Super! Hvala za informacije in izkušnje. Slišala sem še za enega iz Šentruperta na Dolenjskem. Ali je kdo dal tam montirat kljuko?
Sam imam že .... nevem katero njegovo kljuko, cena ugodna tako da...
http://www.bartolj.si/vlecne-naprave.html
Se popolnoma strinjam, najcenejše, se dogovoriš za uro počakaš dobrih 45 minut in adijo.
prikolica
Veliko je bilo napisanega o tej temi naj dodam malce o obremenitve na kljuko, to je najmanj 25 kg in največ 4% skupne mase prikolice. SE pravi lahki pšriklopnik 4% od 750 kg je 30kg. Hitrost je omejena na 80km/h. Ko prvič naložimo čoln na prikolico je pomembna prva nastavitev prikolice, zato se je potrebno vzeti eno popoldne časa enega ali dva kolega in dva sixs packa in bo nastavitev stekla kot po maslu. Od prve nastavitve je odvisno zadovoljstvo pri razlaganju in natovarjanju čolna na prikolico. Kolesne vijake je potrebno kontrolirati na vsakih 1000 km ali še bolje pred vsako vožnjo ali odpravo na dopust - varnost, previdnost ni nikoli odveč.
V kolikor pa ima še kdo kakršno vprašanje glede prikolic vam na to z veseljem odgovorim.
SREČNO 2013 in mirno MORJE
V kolikor pa ima še kdo kakršno vprašanje glede prikolic vam na to z veseljem odgovorim.
SREČNO 2013 in mirno MORJE
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti