Električni sidrni vinč
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
a-lex napisal/-a:Nikola, kako drži pa na mivki, pesku, skalce??
Verjemi drži fantastično v vseh teh pogojih, ki si jih naštel še posebna odlika tega sidra pa je da drži celo v travi in to zares odlično.
Podatek, ki te bo prepričal. V zalivu pred Velo Luko, mislim da avgusta 2007, nas je bilo cca 20 bark. Samo tri barke so nepoškodovane preživele orkansko Tramontano. Vsi trije smo imeli skoraj identično sidro!
Gregorn
Dimenzije lahko izmerim jutri zjutraj (sem na barki). Moj je narejen iz materiala, ki je bil pač na voljo. Na videz sem se samo držal proporc in to je to.
LP
Nikola Tesla
- Nikola T.
- Admiral
- Kontakt:
dimenzije sidra
Dimenzije:
- L2 dolžina osnone plošče = 530mm
- širina osnovne plošče = 400mm
- H razdalja medšpico osnovne plošče do ročice= 230mm
- L1dolžina ročice = 890mmm moja je skoraj do konca zelo široka 75mm do 50mm pred koncem, kjer je vpetje verige
- debelina materiala 20mm inox 316
- premer cevi 40mm debelostenska 316
teža cca30kg
Lp
Nikola Tesla
- L2 dolžina osnone plošče = 530mm
- širina osnovne plošče = 400mm
- H razdalja medšpico osnovne plošče do ročice= 230mm
- L1dolžina ročice = 890mmm moja je skoraj do konca zelo široka 75mm do 50mm pred koncem, kjer je vpetje verige
- debelina materiala 20mm inox 316
- premer cevi 40mm debelostenska 316
teža cca30kg
Lp
Nikola Tesla
- Nikola T.
- Admiral
- Kontakt:
A-lex
Ga boš moral kar sam narediti.
Ja moje sidro je težko, ker mora biti. Teža barke je približno 11t in ko se upre veter 70tih vozlov je še to zelo zelo malo. Do sedaj me je dvakrat rešilo v zares nemogočih pogojih. No sedaj, ko sidru zaupam pa me je bolj strah, da ne odtrga verige, zato sem ostal na klasični pocinkani, ker je bolj elastična od inox, ki pod veliko obremenitvijo kar poči.
Tole je še obvladljivo napram tramontani na Korčuli in Vrsarju.
Tramontana v Kopru 2003
Unije uničenih 20 bark
Lep pozdrav
Nikola Tesla
Ga boš moral kar sam narediti.
Ja moje sidro je težko, ker mora biti. Teža barke je približno 11t in ko se upre veter 70tih vozlov je še to zelo zelo malo. Do sedaj me je dvakrat rešilo v zares nemogočih pogojih. No sedaj, ko sidru zaupam pa me je bolj strah, da ne odtrga verige, zato sem ostal na klasični pocinkani, ker je bolj elastična od inox, ki pod veliko obremenitvijo kar poči.
Tole je še obvladljivo napram tramontani na Korčuli in Vrsarju.
Tramontana v Kopru 2003
Unije uničenih 20 bark
Lep pozdrav
Nikola Tesla
Nazadnje spremenil Nikola T., dne Ne Jan 17, 2010 19:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Pozdravljeni,....
a kdo pozna el. vitle tega proizvajalca,... se mi zdijo cenovno zelo ugodni.
http://www.compass24.de/web/catalog/sho ... en/4880815
Hvala
LP
I.
a kdo pozna el. vitle tega proizvajalca,... se mi zdijo cenovno zelo ugodni.
http://www.compass24.de/web/catalog/sho ... en/4880815
Hvala
LP
I.
nazadnje ko sem se pogovarjal za tale KOVIS vitel, mi je bilo povedano da je za 10mm verigo, kar je za mene nesprejemljivo in prav tako da se to da zamenjat a da oni tega nimajo, pa me zanima kje se da kupit ta kos za tanjšo 6 ali 8 mm verigo,... in koliko to okvirno stane
najbolj hecno pa je to, da imam obstoječo verigo debelo 7mm
LP
I.
najbolj hecno pa je to, da imam obstoječo verigo debelo 7mm
LP
I.
Pozdravljen.
Si kaj poskušal poiskat drugo glavo , z kalibracijo 7 mm. Res je , da so običajne mere parne, 6, 8, 10 mm. Ima pa vinč Falkon od Lofrans-a tudi 13 mm glavo, torej izjeme so, samo najti je potrebno.
Kaj pa veriga. Je original za navtiko, predvidena za vinče, kalibrirana na 7 mm z pravo obliko členov ?.
LP
Ne , ne bo nič. Sem pregledal kar nekaj strani in nikjer nisem zasledil glave za 7 mm verigo. Povsod standard, 6, 8, 10, 13, 16, itd.
LP
Si kaj poskušal poiskat drugo glavo , z kalibracijo 7 mm. Res je , da so običajne mere parne, 6, 8, 10 mm. Ima pa vinč Falkon od Lofrans-a tudi 13 mm glavo, torej izjeme so, samo najti je potrebno.
Kaj pa veriga. Je original za navtiko, predvidena za vinče, kalibrirana na 7 mm z pravo obliko členov ?.
LP
Ne , ne bo nič. Sem pregledal kar nekaj strani in nikjer nisem zasledil glave za 7 mm verigo. Povsod standard, 6, 8, 10, 13, 16, itd.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost