VHF iz Amerike
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Iz tele teme pa je res nastala disertacija...tole je iz prve roke... Ameriška postaja deluje... brez skrbi... frekvenca je frekvenca in tudi brihtni amerikanci niso pogruntali tople vode...a je pri vsej zadevi nekaj vendarle res... amateriji poznate termin špric kangla... in to so ameriške postaje preverjeno-..regulativa radioamaterstva je tam urejena drugače kot v EU..oni skorajda nimajo omejitev... omejitev je denar... kdor ima pod palcem kolikor je treba ta lahko kupi neromejeno moč... res je da nekatere države to regulativo imajo,a so bolj ohlapne.... kakorkoli, postaja bo delovala a sosedi ti ne bodo hvaležni. ker jih boš motil.. obilno... zato... kupi postajo tu, imaš vso dokumentacijo zanjo, servis in še delueje brez stranskih učinkov...
MORJE, ŠIROKA CESTA..
bladzo napisal/-a:Evo, prav to temo sem iskal.
Blaž kako deluje zadeva? Si kupil iz USA pol? Rabim nekaj za na fly, ker gor nimam postaje in si bom omislil eno ročno, da bom lahko lažje z marino komuniciral.
Bladzo nehaj komplicirat, pojdi k Stalu,kupi vgradno http://www.estal.si/p-1219-vhf-vgradna- ... f-55w.aspx, montiraš anteno in mir

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Tex napisal/-a:bladzo napisal/-a:Evo, prav to temo sem iskal.
Blaž kako deluje zadeva? Si kupil iz USA pol? Rabim nekaj za na fly, ker gor nimam postaje in si bom omislil eno ročno, da bom lahko lažje z marino komuniciral.
Bladzo nehaj komplicirat, pojdi k Stalu,kupi vgradno http://www.estal.si/p-1219-vhf-vgradna- ... f-55w.aspx, montiraš anteno in mir
Vgradno že imam, anteno tudi. Torej rabim eno prenosno, da me lahko žena pokliče, da je kosilo fertig, ali pa da lahko komuniciram z marino iz zgornjega štuka.
Ker gledam ročni model postaje, ki se preko bluetootha poveže še s telefonom, je še posebej praktična, saj imaš lahko mobi na varnem, medtem, ko lahko to postajo otroc tud v vodo mečejo...
Gledam tole --> http://www.estal.si/p-1218-vhf-rona-postaja-cobra-mr-hh-475-flt.aspx
Z vsem spoštovanjem do Stala, a pri njem je cena dupla, kot naročilo preko neta, s poštnino in ostalimi stroški. Pri takšnih razlikah pa me romantika do slo. trgovcev mine.
Zato pa mal sprašujem...
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
elbarto napisal/-a:-carine kolikor vem, ni. Je samo ddv
-set kanalov / frekvenc si nastaviš ob zagonu za naš del sveta
-cena je smešna, kaj še čakaš.
-probaj se samo zmenit, da ti poštnine ne prikažejo na računu
LP!
Kako misliš, da carine ni? Poglej na taric.gov.si tarifo in potem izberi državo uvoza, pa bomo takoj našli rešitev.
Za cečino izdelkov iz USA so še vedno carine.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Evo, sem naročil in poročam kako bo zadeva potekala, da ne bomo preveč pametovali.
Trenutno sem potrošil 134€ (VHF + pakiranje + poštnina). Povem, ko zadeva pride in koliko je bilo še stroškov.
Slaba stvar pri tem naročilu je, da ni priložen 220V polnilec (ampak 120V), za katerega mi je pa povsem vseeno, saj bom polnil z 12V priloženim polnilcem.
Tudi ostali argumenti proti me trenutno ne motijo!
Skratka, bom poročal.
Trenutno sem potrošil 134€ (VHF + pakiranje + poštnina). Povem, ko zadeva pride in koliko je bilo še stroškov.
Slaba stvar pri tem naročilu je, da ni priložen 220V polnilec (ampak 120V), za katerega mi je pa povsem vseeno, saj bom polnil z 12V priloženim polnilcem.
Tudi ostali argumenti proti me trenutno ne motijo!
Skratka, bom poročal.
Nazadnje spremenil bladzo, dne Ne Mar 17, 2013 23:49, skupaj popravljeno 1 krat.
- DR.E
- Admiral
- Kontakt:
8526 Radarji, naprave za radionavigacijo in aparati za radijsko daljinsko krmiljenje:
8526 10 00 – Radarji . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3,7 —
– Drugo:
8526 91 – – naprave za radionavigacijo:
8526 91 20 – – – radionavigacijski sprejemniki . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3,7 p/st
Teoretično lahko zahtevaš oprostitev za servis ali popravilo obstoječe naprave na podlagi uredbe, ki vključuje osnovno tarifo 8526, vendar je vprašljivo potem dokazovanje statusa blaga, ki ga popravljaš (izhaja iz :
5. Blago, upravičeno do te oprostitve carin, je zajeto v naslednjih tarifnih številkah ali tarifnih podštevilkah: kjer je navedena tudi 8526)
8526 10 00 – Radarji . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3,7 —
– Drugo:
8526 91 – – naprave za radionavigacijo:
8526 91 20 – – – radionavigacijski sprejemniki . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3,7 p/st
Teoretično lahko zahtevaš oprostitev za servis ali popravilo obstoječe naprave na podlagi uredbe, ki vključuje osnovno tarifo 8526, vendar je vprašljivo potem dokazovanje statusa blaga, ki ga popravljaš (izhaja iz :
5. Blago, upravičeno do te oprostitve carin, je zajeto v naslednjih tarifnih številkah ali tarifnih podštevilkah: kjer je navedena tudi 8526)
- DR.E
- Admiral
- Kontakt:
elbarto napisal/-a:Daj prosim preveri, kako je z 8525 20 po novem oz ce se je kaj spremenilo (nimam dostopa iz telefona :/ )
LP
Taric kot storitev je za navadnega uporabnika s strani carine po novem blokiran, ne vem zakaj, verjetno, ker je že vsak po malem carinil doma...
Link na PDF je pa to... http://www.geotermal.si/beneteau/taric2013pdf.pdf
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta