Samouničevanje
VHF FIKSEN ali PRENOSEN
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Od ročnih postaj ki jih imam trenutno je to takole:
FT 51 R - 2-3 dni (od jutra do večera na stdby, sprejem 4 kanalov hkrati)
VX7-R - dva dni
VX8-R - en dan in še malo, včasih tudi manj, odvisno od tega, katere funkcije vse ima vklopljene
S tem da prva na spisku stara roba, ampak preizkušena.
"New is not always better" FT51 ne menjam za nobeno novo, kvazi boljšo. Sprejem je tak, da ga ni para.
Če rabiš kaj novega ti lahko dam kontakt pa se zmeni za ceno.
LP!
FT 51 R - 2-3 dni (od jutra do večera na stdby, sprejem 4 kanalov hkrati)
VX7-R - dva dni
VX8-R - en dan in še malo, včasih tudi manj, odvisno od tega, katere funkcije vse ima vklopljene
S tem da prva na spisku stara roba, ampak preizkušena.
"New is not always better" FT51 ne menjam za nobeno novo, kvazi boljšo. Sprejem je tak, da ga ni para.
Če rabiš kaj novega ti lahko dam kontakt pa se zmeni za ceno.
LP!
Že imam Yaesu VX-8R, samo mi baterija zdrži le nekaj ur.
Možno, da je preveč stvari vklopljenih, samo ne vem kaj ... spremljam dva kanala hkrati npr. 16 in 17 ali en avio kanal, za drugo pa ne vem da bi bilo vklopljeno (nobenega bluetooth-a itd.). Anteno sem tudi zamenjal, bila prej original radioamaterska, zdaj marine.
Možno, da je preveč stvari vklopljenih, samo ne vem kaj ... spremljam dva kanala hkrati npr. 16 in 17 ali en avio kanal, za drugo pa ne vem da bi bilo vklopljeno (nobenega bluetooth-a itd.). Anteno sem tudi zamenjal, bila prej original radioamaterska, zdaj marine.
Elbarto, vidim, da si strokovnjak za postaje in se s tem malce več ukvarjaš, kot mi, ki jih koristimo le za vikend na barki za tisitih par klicev...
Mi prosim poveš tvoje mnenje o tejle Cobri
http://www.estal.si/p-1221-vhf-vgradna- ... f-80b.aspx
Kot sem napisal, imam jo na barki, dela ko šus že 3 leta, sprejem je več kot odličen, če kakšno stvar ne slišim dobro, jo s pritiskom na gumb lahko ponovim, saj vedno snema zadnjih 30 sekund pogovora... Hitri dostop do popularnih kanalov... V glavnem, ni da ni.
Me pa zanima tvoje mnenje glede Cobre v primerjavi s kakšnim Icomom in podobno.
Kot sem napisal, imam jo na barki, dela ko šus že 3 leta, sprejem je več kot odličen, če kakšno stvar ne slišim dobro, jo s pritiskom na gumb lahko ponovim, saj vedno snema zadnjih 30 sekund pogovora... Hitri dostop do popularnih kanalov... V glavnem, ni da ni.
Me pa zanima tvoje mnenje glede Cobre v primerjavi s kakšnim Icomom in podobno.
Sicer pa Cobra je Ameriška, če kaj vem. No ja proizvodnja pa itak China ali Malezija... Pa tudi na nobenem Icomu pomoje ne bo pisalo Made in Japan... Isto bo Made in P.R.C.
Glede te Cobre pa je tako, da sem plul z barkami, ki so večinoma bile na Raymarinu, pa lahko povem, da mi nobena ni bila tako všeč... Pa funkcije, katastrofa... No ja, če že, potem Icom, za to pa bi menjal!
Glede te Cobre pa je tako, da sem plul z barkami, ki so večinoma bile na Raymarinu, pa lahko povem, da mi nobena ni bila tako všeč... Pa funkcije, katastrofa... No ja, če že, potem Icom, za to pa bi menjal!
Grega295 napisal/-a:Že imam Yaesu VX-8R, samo mi baterija zdrži le nekaj ur.
izklopi gps, aprs,modem in bluetooth ce ga mas noter.
Vklopi saver funkcijo (ikona baterije s crko s)
Nabavi ohisje za AA baterije fba39, noter das 3 kvalitetne aku baterije in to je to.
Lp!
admin napisal/-a:
to sem začel pisaat včeraj dopoldne,pa sem tako dolgo pisal med šihtom, da ko sem stisnil potrdi je otišlo sve u kurac... no paše enkrat
Postaja je na prvi in drugi pogled čisto ok.
prava cobra, s 50 letno tradicijo. prvič sem slišal za njih ko sem bil še pubec in so imeli nekateri cbjaši famozne cobre..... uuuuuu....cobra.....
sam nisem imel še nobene cobre, vem pa da se dandanes dobijo poceni igrače s tem imenom, ki ga ne zaslužijo in blatijo ime firme, ki ga je dolgo ustvarjala in na svojem nivoju velja za solidno, kljub temu da ne ciljajo visoko.
No pa k tvoji.
všeč mi je da ima na displayu koordinate, da ko se dereš "nabio na pličinu, mayday mayday" ... se dereš zraven še koordinate (tako kot sicer skoraj vse sodobne postajice)
tistih 20 sekund se mi osebno ne zdi uporabih, pa če sem zbran pri delu ne slišim prvič, si lahko predvajam in ponavljam 10 x da bo bolje. Drugo je če se ti ravno v momentu nekdo iz okolice nekaj dere in preglasi zvočnik postaje.
par funkcij je zanimivih, ampak izven ZDA neuporabnih.
Da je cenovno ugodna, tudi ne bi mogli rečti...se dobi kaj boljšega za podobno ceno.. nisem videl če ima priklop za ploter, za prenos sprejetih koordinat. zdi se mi tudi nenavadno težka
kljub localmode funkciji pride pri postajah višjega ranga do izraza uporaba kvalitetnejših izbranih materialov za izdelavo sprejemno/oddajnega dela in filtrov ki so v postajah, tam če so motnje sosednih kanalov (še posebej v bližini italije) katastrofalne, in če postaja ne zna poslušat samo enega kanala, pa še tega zelo zelo na ozko, si pečen.
Predstavljaj si da se hočeš nekaj pomenit, in najdeš prost kanal med dvema, na katerih so v bližini močni lokalni pogovori, tvoj korenspondent pa je 100 km daleč... nebo šlo...ok, vzameš telefon, pa pokličeš....
OK, še razlika napram kvalitetnejšim znamkam, dostopne nam smrtnikom - icom, yaesu-vertex-standard, simrad...
kvalitetnejša ohišja, gumbi, konektorji na kablih, kvaliteta komponent iz katerih so narejena vezja, boljši zvočniki ,možnosti priklopa dodatkov (več anten, ojačevalci, tunerji), širši nabor mikrofonov (navadni, slušalka, laringofon), možnost montaže samo vtičnice na drugo lokacijo na barki, kamor se potem priklopi samo mikrofon, kustomizacija kanalov, kodiranja, itd...
če imaš postajo zato ker jo moraš imet, je super, če jo rabiš kot life saving device, bi osebno kupil kako z manj bling bling efekta in kvalitetnejšo.
Clio ima tudi klimo, 5 vrat, DCZ, šibedah, airbage, 6 zvočnikov itd.... zakaj se potemvsi ne vozimo z njimi?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti