pomožni motor
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Za pomožni motor je povsem vseeno... Natančna montaža je pomembna SAMO pri gliserskem plovilu, če ga uporabljaš v gliserskem režimu. Pri izpodrivnih barkah ali pomožnem motorju pa kavitacijska plošča skoraj nima funkcije... Tudi če jo odbiješ stran, bo še vedno normalno plulo, saj je propeler precej bolj globoko v vodi...
Tole sem si sposodil na mornarju kjer nekdo prodaja motor.nimam izkušenj s tem zato morda kakšno blesavo vprašanje
takle
nosilec.
to bi dal jaz na kontra stran-polička enako tako ven samo lesena, glavni motor imam dolgo nogo,pomožni bi bil kratka, ni to malo visoko se bojim da mi sploh ne bo prišel propeler do vode in hlajenje mašine s tem?
LP, G
takle
nosilec.
to bi dal jaz na kontra stran-polička enako tako ven samo lesena, glavni motor imam dolgo nogo,pomožni bi bil kratka, ni to malo visoko se bojim da mi sploh ne bo prišel propeler do vode in hlajenje mašine s tem?
LP, G
Pomožni motorček ima ponavadi dolgo nogo, je pa še nekaj, s pomožnim motorjem ne boš glisiral in zato tudi ne rabi imet kavitacijsko ploščo v višini dna čolna. Pri glisiranju se čoln dvigne iz vode do dna in zato mora biti glavni motor v tej liniji drugače dobi premalo vode, pomožni pa je dovolj globoko, če je kavitacijska plošča pod vodo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov