TV na plovilu, digitalni sprejemniki, antene -(zem. in sat)

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Apr 15, 2010 22:34

MPEG-4 podpira tudi MPEG-2 !

Prebral sem precej in menim, da ni vsak sprejemnik dovolj dober za kvaliteten sprejem na plovilu. Vsi delujejo, ko si blizu oddajnika v mejnih pogojih pa so razlike tako velike, da ne vem, če se splača šparat in gledat samo na ceno, še posebej ker so razlike v ceni minimalne.

Najbolj se mi je ta hip obnesel EDISION ARGUS mini 2in1 HD combo (169€zDDV), ker imam na barki tudi sat anteno.
Priporočam kot minimalno izbiro EDISION ARGUS mini-T MPEG-4 HD (99€zDDV).

Komaj čakam še na Triaxa 12V in takrat poročam. Textrade se je odločil, da jih ne bo uvozil zaradi prevelike konkurence Triax pa je med dražjimi in seveda najboljšimi za nas navtike in avtodomarje saj podpira vse je odlične kvalitete in ima 12V napajanje in zelo majhno porabo.
Triax T-HD 405 VA (12V, Viacess kodiranje)
Slika

Lep pozdrav
Nikola Tesla :D
Nazadnje spremenil Nikola T., dne Če Apr 15, 2010 22:53, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
primula
Kapitan
Kraj: Izola

OdgovorNapisal/-a primula » Če Apr 15, 2010 22:42

Novinec, triax 500 je očitno ok, vendar moram dobiti škatlo, ki bo delala na 12V.
Imam 500W konverter, ko ga vključim za TV dela ventilator tak zoprn hrup, da ne slišim televizije.
Bom še malo čakal na vaša nadaljna poročila.
primula
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Apr 15, 2010 22:55

Triax 500 je za področja, ki uporablja Conax sistem kodiranja. Slo in Cro uporablja trenutno le na satelitu Viacess (1 in 2) kodiranje. Sicer signal ni kodiran na zemeljski DVB-T, vendar, če bo, potem bo to zagotovo Viacess.
LP
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Pe Apr 16, 2010 07:13

Jaz sploh ne gledam TV, ker mi gre na kozlanje. Tako vsebina kot tale "znanost" okrog sprejema. Kaj vse si bojo še zmislili hrčki v Bruslju, da bodo pokasirali provizijo od proizvajalcev raznih dekoderjev? V bistvu gre le za en format dekodiranja: MPEGVŽEP!!!
lpg
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Pe Apr 16, 2010 07:29

Dejansko gre za ogromen napredek v tehniki, saj se ukinja analogno oddajanje lokalnih TV oddajnikov katerih pasovna širina je izredno velika (5,5MHz) uporaben frekvenčni spekter pa je zelo omejen. Obenem se kakovost prenešene informacije dvigne na za analogno tehniko nepredstavljivo raven. V tem vidim same pluse in nikakor ne gre za nikakršne igrice, saj je trg popolnoma prost in za sprejemnike od proizvajalcev ne EU ne nihče drug ne pobira nobenih dajatev, razen davčnih.
Tehnika se razvija. Uporabniki pa verjamem, da so ob poplavi novosti lahko tudi malo zmedeni ampak prav zaradi tega sem odprl to temo.
Lep pozdrav
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Pe Apr 16, 2010 10:00

Nikola Tesla, saj razumem, samo zakaj hudiča ne naredijo že enkrat stvari, novitete, ki bi bila prijazna do povprečnega uporabnika. Vklopiš in dela, kot v starih dobrih časih. Ne pa da skoraj doktoriraš preden sploh izveš kakšno "škatlico" moraš kupiti in potem dobiš zraven še cel špeh navodil za uporabo. Pa komu se ljubi, oziroma ima čas se še s tem ukvarjat.
lpg

Če mene vprašaš, bi morali imeti vsi TV sprejemniki, ki so na prodajnih policah, poleg analognih sprejemnikov, že par let vgrajene vse možne dekoderje in sprejemnike za digitalni signal, šele potem bi šli podirat analogne oddajnike in prižigat digitalne. Tako da bi povprečen uporabnik kupil TELEVIZIJO, ki jo vklopiš in dela, vsaj nekaj let.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Pe Apr 16, 2010 10:24

Razvoj na tem področju je ta hip tako hiter, da kar je v serijski proizvodnji danes je glede na razvoj že zastarelo. Gre za izreden preskok v tehniki. Tukaj dam našemu APEK-u prav, da so raje počakali na najnovejše dosežke tehnike in prešli na DVB-T šele, ko so se določene zadeve popolnoma skristalizirale in pokazale v praksi, ter ko so se standardi dokončno oblikovali. EU definitivno prehaja na Mpeg-4, tudi Italija prej ali slej. Mi pa imamo že danes zadeve pošlihtane, brez dodatnih stroškov v prihodnjosti.

Uporabniški vmesniki pa so sedaj za večino naprav popolnoma interaktivni in tukaj se strinjam s teboj, da klasičnih navodil "step by step" ne potrebujemo več. Potrebno bi bilo predvsem podrobneje obrazložiti nove pojme in funkcije za lažje razumevanje naprav. Predvsem novih.
Lep pozdrav

PS: Proizvajalci TV se ne ukvarjajo z razvojem DVB-T sprejemnikov ampak jih kupujejo že kot gotove podsklope.
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Pe Apr 16, 2010 21:27

Pred tednom dni sem bil v Verudi par dni, kjer sem opravljal spomladanska vzdrževalna dela. Ker je vremenska prognoza napovedala hladne večere in noči, sem nabavil sprejemnik da bom lahko pogledal kaj je novega na TV. V Intersparu sem nabavil sprejemnik Hyundai za 70€. Ima 12V napajanje, poraba 13W, v mirovanju pod 1W. V marini deluje odlično. Ne vem pa še kako bo zunal. Ko bom izplul, bom poročal.
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Apr 16, 2010 22:00

A to si nabavil samo sprejemnik (tuner) ali TV? Če TV, kateri model, kako velik ekran?
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral

OdgovorNapisal/-a MarjanT » So Apr 17, 2010 12:07

Samo sprejemnik. HYUNDAI DVB4T 665U
Jadranje je odklop
jack
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a jack » So Apr 17, 2010 18:34

Katere programe dobiš v Verudi? ,
si morda preizkusil kako dela med plovbo, ali če se barka ziba?
Kakšno imaš anteno?
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » So Apr 17, 2010 21:12

Jaz sem letos namontiral digitalno anteno o kateri smo že govorili na forumu (45EUR s poštnino na ebayu), danes pa vtaknil v čarunalnik Gigabytov Hybrid TV dongle za 50 eur (dobiš ga v vsaki trgovini z čarunalniki) in gledam v Biogradu 7 programov. Slika odlična. To mi deli. :D
lpg

In zdaj se poser... na vse MPEGE pa triaxe pa biaxe pa turbo kurbo sprejemnike.

Matr sm happy. :D :D :D :D :D :D :D
Mat2000

OdgovorNapisal/-a Mat2000 » So Apr 17, 2010 23:35

..
Nazadnje spremenil Mat2000, dne To Mar 19, 2013 12:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Ne Apr 18, 2010 08:31

Jack: Kot sem že prej omenil, med plovbo nisem preiskusil. Dobim Vse HR kanale, katere oddajajo digitalno. Drugače tudi ni možno. Ali dobiš kompleten MUX, ali nič. Imam pa neko staro anteno, 360 stopinjsko. Izgleda kot krožnik, vendar ves demoliran od galebov in podobne aviacije. Ima pa tudi ojačevalnik, katerega nisem priključil. Ko bo čas se bom še malo pozabaval s tem.
Jadranje je odklop
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Ne Apr 18, 2010 08:35

gregor.n napisal/-a:Jaz sem letos namontiral digitalno anteno o kateri smo že govorili na forumu (45EUR s poštnino na ebayu), danes pa vtaknil v čarunalnik Gigabytov Hybrid TV dongle za 50 eur (dobiš ga v vsaki trgovini z čarunalniki) in gledam v Biogradu 7 programov. Slika odlična. To mi deli. :D
lpg

In zdaj se poser... na vse MPEGE pa triaxe pa biaxe pa turbo kurbo sprejemnike.

Matr sm happy. :D :D :D :D :D :D :D

ti se kar tolaži.......... verjetno imaš prestar računalnik pa prestare Windowse, bo treba kmal zamenjat :) :) :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov