Sidro
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Tex napisal/-a:tisti video je zanimiv, vendar, ali ne potegneš sidra nazaj z barko, in pri tem tudi malo navzgor, ne samo nazaj kot ta z avtom ?
Meni se je do sedaj vedno dobro vkopal !
Sedaj imas sicer Danforth, vendar razmišljam o menjavi, pa ne vem na kaj !
Se strinjam ja, da barka malo drugače vleče sidro. To da potegne navzgor, je v bistvu posledica prekratke ketne oz. se je temu težko izognit. Tisto kar pa je drugače kot na videu, kjer sidro vleče avto, je pa to, da barka večinoma ne vleče zvezno ampak s prekinjenimi sunki, kar pomeni, da se sidro obnaša dugače.
Vseeno pa je zanimivo videti tak preizkus.
Najpogostejša težava pa je v tem, da čakamo da se bo sidro vkopalo kar samo, namesto da bi z manevrom, izbiro dna, pravilne dolžine ketne in teže sidra, sidro vkopali sami oz. mu pri tem izdatno pomagali.
Ma to so marketinške fore, ogromno dejavnikov je odvisnih od tega kako bo sidro "zagrabilo". Prvi pogoj je sigurno dovolj verige in si že pol naredil. Sam vedno sidram tako da spustim sidro z dovolj verige na željeno globino, nazaj se pomikam samo toliko, da se veriga razpelje po dnu in to je to, brez kakršnega koli vkopajanja in podonih "manevrov". Zanimivo da nikoli nimam problemov, veliko takih ki pa vkopava in zganja ne vem kakšno znanost okoli sidranja, pa imajo dostikrat probleme kasneje 
LP, Uroš.
Skoraj vedno sidram tako, da spredaj na vitlu na roko in z ročico spuščam verigo. Motor je v prvi stopnji nazaj, tako, da se veriga počasi napne, sidro pa vkoplje. Na koncu, ne glede na to, da sidru Delta zaupam, vedno preverim, kako je vkopano. Posebno takrat, ko je okoli mene veliko drugih bark. Če piha močneje, namestim še utež.
Danes sem v Motomarinu v Trstu preveril ceno za sidro Rocna 16 kg. Stane 290,00 Eur, dobijo pa ga v parih dneh.
LP
Danes sem v Motomarinu v Trstu preveril ceno za sidro Rocna 16 kg. Stane 290,00 Eur, dobijo pa ga v parih dneh.
LP
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Joško napisal/-a:Vprašal sem samo za ceno, brez pogajanj. Teh ni več
Malo morgen! Po navadi je -40 do -20 (najmanj) odvisno od njihovega dobavitelja, potem pa vzamem na navtično firmo brez IVE..... odnesem na Hrvaško,..... štemplam,....
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
Ahh, Motomarine je itak tako, da nikoli ne veš koliko boš kaj plačal... Včasih mogoče prideš dobro skozi, drugič pa te na suho scat peljejo...
Cene v njihovem katalogu so draguljarske, v trgovini pa kar nekaj nižje...
Če ti da ceno iz kataloga, ti da potem popust, če pa trgovinsko pa ti ga ne da niti 1%... Na koncu pa si tam nekje...
Cene v njihovem katalogu so draguljarske, v trgovini pa kar nekaj nižje...
Če ti da ceno iz kataloga, ti da potem popust, če pa trgovinsko pa ti ga ne da niti 1%... Na koncu pa si tam nekje...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti