LP NT
Žar na barki - Cobb
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Kako v marini ugotoviš kdo bere Morjeplovca? Eden izmed znakov je nov Cobb na barki, ki se v zadnjem mesecu pojavljajo kot gobe po dežju, še posebej odkar smo odprli tole temo
V Izoli je bilo ta vikend pestro, pomlad je kot kaže v polnem zamahu in na pomolu I se je jedlo, peklo, pilo ... od jutra do večera cel vikend
Prilika je tako nanesla, da smo danes pekli kar s tremi Cobb-i:
01 by _grega02_, on Flickr
Jaz sem zaenkrat bolj pristaš "komot" originalnega briketa, ki ga prižgeš kar z vžigalnikom, medtem ko NT peče na oglju, ki pa zahteva malo več truda na začetku, da pogori in zažari. Kot pa se je izkazalo kasneje, se meso lepše (enakomerneje) speče na navadnem oglju, medtem ko se na briketu meso prej zažge (večja kalorična vrednost orginal briketa in večja vročina).
02 by _grega02_, on Flickr
03 by _grega02_, on Flickr
Z original briketom je seveda manj dela, čeprav konkretno tale niti ni hotel takoj zagoreti:
04 by _grega02_, on Flickr
Zdaj pa eden boljši nasvetov: NT oglje posuje z nekaj iglicami rožmarina, kar da super aromo vsemu kar se speče:
06 by _grega02_, on Flickr
Mesa se je v treh Cobb-ih napeklo za več kot 10 ljudi, ki je bilo tudi pošteno zalito
07 by _grega02_, on Flickr
08 by _grega02_, on Flickr
09 by _grega02_, on Flickr
10 by _grega02_, on Flickr
11 by _grega02_, on Flickr
12 by _grega02_, on Flickr
V Izoli je bilo ta vikend pestro, pomlad je kot kaže v polnem zamahu in na pomolu I se je jedlo, peklo, pilo ... od jutra do večera cel vikend
Prilika je tako nanesla, da smo danes pekli kar s tremi Cobb-i:
01 by _grega02_, on Flickr
Jaz sem zaenkrat bolj pristaš "komot" originalnega briketa, ki ga prižgeš kar z vžigalnikom, medtem ko NT peče na oglju, ki pa zahteva malo več truda na začetku, da pogori in zažari. Kot pa se je izkazalo kasneje, se meso lepše (enakomerneje) speče na navadnem oglju, medtem ko se na briketu meso prej zažge (večja kalorična vrednost orginal briketa in večja vročina).
02 by _grega02_, on Flickr
03 by _grega02_, on Flickr
Z original briketom je seveda manj dela, čeprav konkretno tale niti ni hotel takoj zagoreti:
04 by _grega02_, on Flickr
Zdaj pa eden boljši nasvetov: NT oglje posuje z nekaj iglicami rožmarina, kar da super aromo vsemu kar se speče:
06 by _grega02_, on Flickr
Mesa se je v treh Cobb-ih napeklo za več kot 10 ljudi, ki je bilo tudi pošteno zalito
07 by _grega02_, on Flickr
08 by _grega02_, on Flickr
09 by _grega02_, on Flickr
10 by _grega02_, on Flickr
11 by _grega02_, on Flickr
12 by _grega02_, on Flickr
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta