Izolacija motornega prostora
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Izolacija motornega prostora
Pozdravljeni. Nova barka, pa že enkaj skrbi. Namreč, moja BMB 33 ima dva VP D3 190 hp motorja, ki sta ok, če ne bi bila preglasna. Zato sem se odločil, da motorni prostor malo izoliram. V eni od prodajaln v LJ sem na pobudo prodajlca kupil dve plošči deb. 2 cm, katera je sestavljena iz aluminjaste folije, visokotemperaturne gobe oz. podobne mase in je samolepilna. Je najdražja in najboljša. Ko sem danes lepil to zadevo na barko, mi je sosed v marini rekel, da je to "šajze", da bi moral kupiti 3 ali celo 5 cm zaščito brez folije, ki ima profil kot karton za jajca in se lepi s Siko. To je OK. Prav tako bi moral tudi samolepilno zaščito lepiti s Siko, ker se bo samolepilna tudi sama idlepila čez dve leti. Ali kdo pozna to zadevo in če mi bo zaščita koristila.
Ker moram kupiti še vsaj 6 kvadratov zaščite me zanima, ali se zaščita lepi samo po poliestru ali lahko malo "fudlamo", torej praznine lepimo kar čez, po najkrajši poti. Hvala za odgovore!
Ker moram kupiti še vsaj 6 kvadratov zaščite me zanima, ali se zaščita lepi samo po poliestru ali lahko malo "fudlamo", torej praznine lepimo kar čez, po najkrajši poti. Hvala za odgovore!
Dva centimetra je res malo. Ta material , katerega uporabljaš ti, je bolj za toplotno izolacijo, ker se zvok od alu prevleke samo odbija. Ono , kot je omenil "prijazni" gospod, pa je dejansko najbolj uporabljena zvočna izolacija, Ker sama oblika in material "vpija" zvok in ga ne oddaja naprej. Si pač ena žrtev, pokvarjenih prodajalcev, več. Ta pravi materijal zgleda kot male piramide , brez vršičkov in ena čisto poleg druge, je pa malo trša pena od one v foteljih. Pa cenajša od te tvoje. Žal!
Poglej na www.svb.de Na levi poišči Motoren-Antribstechnik ,klikni, in potem še enkrat klikni na Dichtung& Dämm-Material. Spodaj na sredini, to je to.
LP
Poglej na www.svb.de Na levi poišči Motoren-Antribstechnik ,klikni, in potem še enkrat klikni na Dichtung& Dämm-Material. Spodaj na sredini, to je to.
LP
Pozdravljen novinec
Jaz sem svojo BMB 27 izoliral z negorljivo peno ki ima trikotne stožce in sicer sem jo kupil pri proizvajalcu in ne prodajalcu, kar je bistvenega pomena vsaj pri ceni. Plama Podgrad (pri Ilirski Bistrici), imajo industrijsko prodajalno in smešne cene. Nalepil pa sem jo z starim dobrim neostikom in drži ko šus. Sicer pravijo da se lahko čez par let zadeva začne luščiti oziroma razpadati, ampak s tem se bo ukvarjal verjetno naslednji lastnik barke. Meni jo je ostalo 4m2, če ti je dovolj me kontaktiraj. Pene so dimenzij 1x1m, debeline 7cm.
lpg
Jaz sem svojo BMB 27 izoliral z negorljivo peno ki ima trikotne stožce in sicer sem jo kupil pri proizvajalcu in ne prodajalcu, kar je bistvenega pomena vsaj pri ceni. Plama Podgrad (pri Ilirski Bistrici), imajo industrijsko prodajalno in smešne cene. Nalepil pa sem jo z starim dobrim neostikom in drži ko šus. Sicer pravijo da se lahko čez par let zadeva začne luščiti oziroma razpadati, ampak s tem se bo ukvarjal verjetno naslednji lastnik barke. Meni jo je ostalo 4m2, če ti je dovolj me kontaktiraj. Pene so dimenzij 1x1m, debeline 7cm.
lpg
https://medisken.si
Ne vem točno , če je neostik pravilno lepilo za to delo. Ta stožčasta pena ima namreč na strani za lepljenje, dvo milimetersko plast bitumena, za dodatno zvočno in protipožarno(vsaj delno) izolacijo. Bitumen in neostik pa ne gresta najbolj z roko v roki. Za leplenje se uporablja lepilo, katero je na isti strani v katalogu. Je pa to lahko seveda proizvajalčeva metoda , prodat nekaj extra . Kot pa piše Gregor.n in ima izkušnje (dobre) z neostikom, pa uporabi kar tega. Še vedno drži, da praksa pomeni več, kot prodajalčevi napotki. Pridno delaj, pa hitro , sezona je že tu.
LP
LP
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
Pa ste me..... pravzaprav so me oni, KAM v BTC-ju. Očitno so potrebovali še enega trapa, da kupi zalogo, katero ne morejo prodati.
Recimo, da sem nasedel in sedaj želim popraviti zaj.... stanje. Kako naj nalepim to stožčasto peno na aluminijasto podlago in na to 2 cm debelo peno. Naj jo pustim, ali prelepim? Ali bo držalo? Gregor, ker zadevo potrebujem se ti oglasim, čeprav mislikm, da je 7 cm predebela pena?
Recimo, da sem nasedel in sedaj želim popraviti zaj.... stanje. Kako naj nalepim to stožčasto peno na aluminijasto podlago in na to 2 cm debelo peno. Naj jo pustim, ali prelepim? Ali bo držalo? Gregor, ker zadevo potrebujem se ti oglasim, čeprav mislikm, da je 7 cm predebela pena?
.
Kakor vem nam zakon o varstvu potrošnikov ..... omogoča, da trgovsko blago lahko vrnemo z originalno embalažo, trgovec pa nam je dolžan vrniti kupnino.
Če pa kupujemo preko spleta je ta rok še enkrat daljši, ker blaga ne moremo videti v živo.
In ni ti potrebno obrazložiti zakaj vračaš.
Če te pene ne potrebuješ oz. ti ne paše jo odnesi lepo nazaj.
LP
Kakor vem nam zakon o varstvu potrošnikov ..... omogoča, da trgovsko blago lahko vrnemo z originalno embalažo, trgovec pa nam je dolžan vrniti kupnino.
Če pa kupujemo preko spleta je ta rok še enkrat daljši, ker blaga ne moremo videti v živo.
In ni ti potrebno obrazložiti zakaj vračaš.
Če te pene ne potrebuješ oz. ti ne paše jo odnesi lepo nazaj.
LP
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
Pajer1, najraje bi jo zabrisal trgovcu v glavo, vendar sem jo že nalepil na barko. Pa še 6 m2 sem jo želel kupiti do petka (pravzaprav sem jo naročil, ker je trenutno nimajo na zalogi), ko grem spet na barko. Torej od tega nič. Sedaj sem nalepil nekaj, kar ne služi namenu ali pa služi zelo malo. Zanimivo pa je to, da me je potegnilo razmišljanje, da sem na raznih navtičnih sejmih videl strojnice v srebrni barvi, mislim pa, da nobene nisem videl v sivi - penasti obliki. Sploh na barkah večjih dimenzij. Zato me je to takoj preobrnilo na pravilno odločitev.
Sedaj nisem več prepričan ali je 5 ali 7 cm, meni se ne zdi debela, važno da je poceni, ha,ha. Sicer pa roko na srce, tudi s to peno ne pričakujte čudežev. Motorna barka je pač motorna. Meni je v užitek slišati vseh osem cilindrov ki prede in seveda tudi srka, v nasprotnem bi si kupil jadrnico.
lpg
lpg
https://medisken.si
Slilšal sem, da je bolje za zvočno izolacijo, če je več in različnih plasti materiala, ker zvok težje prehaja iz enega v drugega. Nekateri imajo poleg pene tudi svinčeno ploščo. Glede lepljenja pa ti svetujem, da uporabljaš Hempljevo lepilo, kajti zdrži toploto do 110°stopinj C, medtem ko Neostik samo do cca 50 stoppionj C. Lp 
Slilšal sem, da je bolje za zvočno izolacijo, če je več in različnih plasti materiala, ker zvok težje prehaja iz enega v drugega. Nekateri imajo poleg pene tudi svinčeno ploščo. Glede lepljenja pa ti svetujem, da uporabljaš Hempljevo lepilo, kajti zdrži toploto do 110°stopinj C, medtem ko Neostik samo do cca 50 stopinj C, seveda velja to če še nisi nalepil. Lp 
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
Ta vikend sem bil na barki in pogledam v prostor z motorji in vam povem, da je samolepilna pena zanič. Robovi so se že odlepili in nič ne drži. Zastonj delo! Pogovarjal sem se z enim "majstorom" ki je delal v marini na neki barki, da bi kljub temu, da je samolepilna pena, mazati s Hemplom, kot pravi Luftar. Omenjal pa mi je neko peno, ki ima svinčeno ploščo ali folijo???' nekaj takega, da to je najboljše na trgu "al je skupo!!!" ni vedel cene. Torej, zaenkrat vse stoji, kar pa sem nalepil, pa bom verjetno dol potrgal. Vam javim.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov