LED reflektorji

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

rino20
Poročnik bojne ladje

LED reflektorji

OdgovorNapisal/-a rino20 » So Jan 05, 2013 11:48

pozdravlje v naslednjih 2 tednih bom naročil večnamenske LED reflektorje
, osebno imam montirane bele 1505c 15w 1leto približno in so super za pristajanje in vožnjo ponoči po kanalu itd
Nazadnje spremenil rino20, dne Pe Jan 18, 2013 20:26, skupaj popravljeno 2 krat.
Markoz
Kontraadmiral
Kraj: Hraše Medvode-Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a Markoz » So Jan 05, 2013 17:30

Zdravo,

jaz bi isto vzel takega kot ga imaš sam samo malo kasneje, če boš še naročal, ker ravno kupujem čoln pa ne vem če bo pasal na njega.
Hvala!
Uporabniški avatar
Gorki
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gorki » So Jan 05, 2013 18:09

Zanimivo...

Ali obstaja minimalna količina za naročilo? Cel paket?

Napajalna napetost je 12V za vse? Ali pa je odvisna od reflektorja do reflektorja?

To je razpršena svetloba ali usmerjen snop?

Sem že našel dodatne opise: http://www.nsl-lighting.com/_d4.htm?c=1014
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Jan 05, 2013 19:50

Zanimivo! A ta tvoj je vodotesen?
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Jan 05, 2013 20:59

Krasne slikice (tu zgoraj), relativno OK cene vendar za kitajsko mnogo predrago. Obenem na podlagi teh podatkov nikoli ne bi kupil svetila, ker ni podatkov o tipu vgrajenih led niti o svetilnosti... torej osnovnih podatkov na podlagi katerih primerjamo svetila. Tista navedena moč nima bistvenega pomena saj mi pove le kakšen tok bo tekel in če so slabe LEDice potem večji tok ne pomeni boljše svetilnosti.
V enakem ohišju prodajajo različne izvedbe in niti ta primerjava z dodatnim linkom me ni prepričala, ker sem se pri poševnookih VEDNO nategnil.
Se pa priporočam za test na barki, da jih primerjam z mojimi HELA (glej v kotu roll bara) z navadnimi 55W žarnicami.

Video primerjava HELLA 50W reflektorja z LED reflektorj.
LP NT

PS: pravkar sem pregledal in poiskal tip, ki bi me zanimal in točno za tistega ni nobenih podatkov o vgrajenih LED. Za podobnega, ki ga v ceniku ni pa je točno opisano kakšne ledice ima vgrajene. Normalno bi pomislil saj je najbrž podobno in tu je caka. Na tak prevarantski način služijo čedalje bolj številčni preveranti tudi na kitajskem pa ne samo za ledice. Velja za vse.
rino20
Poročnik bojne ladje

LED reflektorji

OdgovorNapisal/-a rino20 » So Jan 05, 2013 22:54

minimalne količine ni glede na to da imam nekaj prednaročil sem se odločil da dam še na morjeplovec tako ,da se stroški delijo nekdo je napisal da so dragi res je raje dam višjo ceno in jo nato znižam kot pa da dam nizko in pol rečem da je treba doplačat, napetost 12v če kdo potrebuje 24 se da tudi kaj uredit
Admin ja je vodotesen imam ju 1 leto vendar 2x13w in delujeta brezhibno.

2 sliki ena je zelo slabe kvalitete ponoči slikana z staro nokio e63

Slika
Slika

za vsako vprašanje sem na razpolago
nikola tesla se vidi da se razumeš v veliko stvari bom poskusil dobit info kjere ledice so not za 2001a ti zanm povedat da so cob druge žal ne
rino20
Poročnik bojne ladje

LED reflektorji

OdgovorNapisal/-a rino20 » So Jan 05, 2013 23:05

nikola tesla

danes so mi odgovorili da uporabljjo epistar čipe
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Jan 06, 2013 20:51

To mi na žalost ne pove ničesar.
rino20
Poročnik bojne ladje

LED reflektorji

OdgovorNapisal/-a rino20 » Ne Jan 06, 2013 21:51

nikola dejte mi povedat kaj vas zanima točno
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Jan 07, 2013 08:52

Pozdravljen
Morjeplovci se tikamo. :D
LED diode uporabljene v reflektorjih so izdelane po razlilčnih tehnologijah v različnih izvedbah in se razlikujejo po svetilnosti, kotu snopa, barvi svetlobe... Poglej tehnične podatke za posamezno LED in boš videl. Razlike med njimi so ogromne. Največkrat pa s kitajske dobiš staro tehnologijo ali pa tisto, kar je šlo za prave izdelke v izmet. To pokupi na stotine različnih hijen in nato prodajajo prek neta kot prvoklasno robo. Firme, ki to prodajajo pa večinoma sploh ne obstajajo. Tudi na ebaju isti prodajalci v zgolj enem letu zamenjajo več imen, ko jih že preveč ljudi lovi in prijavlja prevare na Ebayju.
LP NT
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jan 07, 2013 11:54

Jaz ne bom kompliciral, grem na riziko, nekaj ziher sveti, rabim pa nujno... :lol: In ker imam na barki pod vodo nesramno drage OceanLED, ki so špica, bom sedaj za nad vodo kupil en kitajski šrot, ki sicer ni zelo poceni, pa da vidimo... :lol:
Vzamem 2 kosa, model 1806L 18W, bele barve! Ceno pa malo spusti, pa bomo vsi srečni. :wink:
Uporabniški avatar
Gorki
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gorki » Po Jan 07, 2013 12:46

@NT:

Malo razmišljam: Pri večini reflektorjev so na mojem linku podani lumni in watt-i. A lumni/watt ne povejo ničesar o uporabljenih LED-icah. OK, se strinjam kota in valovne dolžine še vedno ne veš...

Ker sem totalni amater glede tega, sem malo pobrskal in prebrel, da naj bi "ta hude" cree LED dajale ~200 lumnov/watt. Večina reflektorjev iz linka po podatkih daje ~80 lumnov/watt. Kje je poleg učinkovitosti še problem?

Pa kolk je poštnina za te zadeve? Namreč... http://www.topfreebiz.com/product/72246 ... 5C-15W.htm

Lp
Markoz
Kontraadmiral
Kraj: Hraše Medvode-Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a Markoz » Po Jan 07, 2013 14:55

Zdravo, dej še meni iste kot Adminu samo 1 kos pa da vidimo kako sveti.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Jan 07, 2013 16:43

Rad bi vedel kako svetijo delovne luči, primerjava med seboj in kakšen snop imajo (spot, beam, spread). VSAJ TO!

1. Delovna luč Light NSL-2501A-25W.

2. Delovna luč NSL-3001A-30W

Nikjer ne vidim kakšen snop ima, niti nimam pojma kaj pomeni OPTIONAL beam?? Niti ne vem ali bodo poslal belo ali črno... Ma dost mam teh kitajcev. :evil:
Ta firma nima napisanega niti naslova, če to sploh je firma, da ne prodajajo ukradene robe iz kontejnerskih terminalov, če sploh kaj prodajajo.
rino20
Poročnik bojne ladje

LED reflektorji

OdgovorNapisal/-a rino20 » Po Jan 07, 2013 20:05

nikola ne se razburjat sej bo :)kaj te pa muči če firma obstaj ali ne

@gorki načeloma pri tej ceni je poštnina še od mojega do tvojega doma lahko pa se kje skupaj dobimo na pivi

do petka mi javi še kdor želi v pon gre naročilo naprej.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti