Rezervoar za gorivo
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Rezervoar za gorivo
V novem pravilniku o čolnih in plavaločih napravah piše tudi tole:
(4) Če je motor ali tank s tekočim gorivom pod krovom, mora biti prostor zadostno zračen, v njem ne sme biti odprtega ognja, kakor tudi nobene naprave, ki bi lahko povzročila iskro.
Sedaj pa moje vprašanje, kupili smo rabljen fisherman dolžine 6m z izvenkrmnim motorjem, ki ima pod zadnjo klopjo rezervoar za gorivo, zraven pa še zmešnjavo kablov, akumulatorsko stikalo in varovalke za sidrni vinč.
Vso to elektriko bom seveda spravil v red, za prezračevanje sem pa mislil namontirati na mesto, ki je zaščiteno pred vodo en ventilator z elektronsko komutiranim motorjem, ki ne iskri (taki so npr. v PC računalnikih); ta bo črpal svež zrak v omenjeni prostor, poleg tega pa še cev za odvajanje zraka na stranici čolna.
Kaj menite?
(4) Če je motor ali tank s tekočim gorivom pod krovom, mora biti prostor zadostno zračen, v njem ne sme biti odprtega ognja, kakor tudi nobene naprave, ki bi lahko povzročila iskro.
Sedaj pa moje vprašanje, kupili smo rabljen fisherman dolžine 6m z izvenkrmnim motorjem, ki ima pod zadnjo klopjo rezervoar za gorivo, zraven pa še zmešnjavo kablov, akumulatorsko stikalo in varovalke za sidrni vinč.
Vso to elektriko bom seveda spravil v red, za prezračevanje sem pa mislil namontirati na mesto, ki je zaščiteno pred vodo en ventilator z elektronsko komutiranim motorjem, ki ne iskri (taki so npr. v PC računalnikih); ta bo črpal svež zrak v omenjeni prostor, poleg tega pa še cev za odvajanje zraka na stranici čolna.
Kaj menite?
motorni
- Masterpiece
- Kontraadmiral
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Vlaga in kondenz imata dosti rajši inox rezervarje. Je pa res, da se inox rezervar lažje izdela po obliki in je prostor maximalno izkoriščen.
Vsa tesnenja na plastičnih rezervarjih(vsis, oddušek, pokrov plovca) so narejena bolj površno.
Osebno imam raje inox.
L.p.
Dinksi
Vsa tesnenja na plastičnih rezervarjih(vsis, oddušek, pokrov plovca) so narejena bolj površno.
Osebno imam raje inox.
L.p.
Dinksi
Nazadnje spremenil dinksi, dne To Feb 23, 2010 16:19, skupaj popravljeno 1 krat.
- Masterpiece
- Kontraadmiral
- Kontakt:
Bi se strinjal, da je plastika v vseh pogledih boljša. Je pa res, da kakšni poceni rezervoarji iz Motomarina niso primerni za vgradnjo v spodnji zaprti del čolna ampak so bolj za manjše čolne, kjer je ponavadi bolj zračeno...
V Genovi sem se letos pogovarjal z enim razvojnim inženirjem iz ene italijanske firme, ki dela plastične rezervoarje po meri. Naredijo vse ok 150 pa do največ 1500 litrov, oblika pa kot sem rekel po meri. Narejeno vrhunsko, je pa taka tudi cena... Žal pa se ne spomnim imena podjetja...
LP
V Genovi sem se letos pogovarjal z enim razvojnim inženirjem iz ene italijanske firme, ki dela plastične rezervoarje po meri. Naredijo vse ok 150 pa do največ 1500 litrov, oblika pa kot sem rekel po meri. Narejeno vrhunsko, je pa taka tudi cena... Žal pa se ne spomnim imena podjetja...
LP
vsekakor je dobro, da je rezervoar goriva ločen vsaj z kako pregrado od izvora bilokakšne elektrike, pri pregledu- registraciji plovila lahko pride do pripomb oziroma zahteve, da se to uredi, prezračiti prostor v katerem je rezervoar goriva pa je itak dobrodošlo, kar se tiče plastičnih rezervoarjev pa je izbira različnih dimenzij tudi velika, tako da ni teško izbrati odgovarjajočega
- Masterpiece
- Kontraadmiral
- Kontakt:
Mislim da sem se odločil za plastičnega.
A je še kakšen proizvajalec pri nas.Oz. se prodaja še kakšna firma v teh trgovinah.Al je to vse od motomarina.
Namen imam dati dva cca 140L
P.S.: rabi kdo rezervoarje.Inox.imam 2.
admin napisal/-a: Je pa res, da kakšni poceni rezervoarji iz Motomarina niso primerni za vgradnjo v spodnji zaprti del čolna ampak so bolj za manjše čolne, kjer je ponavadi bolj zračeno...
A je še kakšen proizvajalec pri nas.Oz. se prodaja še kakšna firma v teh trgovinah.Al je to vse od motomarina.
Namen imam dati dva cca 140L
P.S.: rabi kdo rezervoarje.Inox.imam 2.
Pozdravljen
Plastične rezervarje dela tudi podjetje ROTO iz Čenelavec pri Murski Soboti (delajo rezervarje za kar nekaj velikih Italjanskih podjetij,ki prodajajo plovila).Sem govoril z sestrično,ki dela tam pa mi je povedala,da ti ga lahko naredijo po meri,samo bi mi moral posredovat dimenzije.Imajo pa tudi nekaj rezervarjev narejenih po standartnih merah.Glede kvalitete mislim,da so kar kvalitetni,saj jih vgrajuje tudi Ferretti in Azimut v svoja plovila.
L.P.
Plastične rezervarje dela tudi podjetje ROTO iz Čenelavec pri Murski Soboti (delajo rezervarje za kar nekaj velikih Italjanskih podjetij,ki prodajajo plovila).Sem govoril z sestrično,ki dela tam pa mi je povedala,da ti ga lahko naredijo po meri,samo bi mi moral posredovat dimenzije.Imajo pa tudi nekaj rezervarjev narejenih po standartnih merah.Glede kvalitete mislim,da so kar kvalitetni,saj jih vgrajuje tudi Ferretti in Azimut v svoja plovila.
L.P.
- Masterpiece
- Kontraadmiral
- Kontakt:
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta