BASS PUMP - a
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
BASS PUMP - a
Je morda že vgradil kakšen takle zvočnik?
http://www.conrad.si/Globokotonski-zvoc ... 8%2Fmd5%7D
Gre namreč za to, da bas čutiš in ni potrebno pribijati klasičnih zvočnikov do onemoglosti ter s tem ubijati sosedov.
Gre namreč za to, da bas čutiš in ni potrebno pribijati klasičnih zvočnikov do onemoglosti ter s tem ubijati sosedov.
Zakaj pa ne? Čisto možno, da deluje.
Sicer je z zvočniki stvar taka, da 99% uporabnikov zvočnikov oz. zvoka ne zna nastaviti tako kot bi morda želeli. Pa niti ne vejo kakšen zvok poslušajo, samo da buta in sika
in bodo tudi tale zvočnik zasuli z basi in ga nabili u maloro in se hvalili "u kako seka". Mal sem od foha, pa sem alergičen na "hifi loudness sound", ali pa kakšen surround 5.1 itd, na katerga obesiš potem ripano mp3 štanco in dodanim reverbom in še čem
Sicer mi je pa všeč ideja o temle "mini bass pumpu", ki po videnem in prebranem ni neke strašno kvaltetne izdelave, vseeno pa se da z njim verjetno lepo pobarvati zvočno sliko, seveda v spodnjih frekvencah, ki jih včasih samo čutimo. Je pa spet odvisno od izvora zvoka in vmesne elektornike. Vsaj kakšen EQ je pa že potreben, da ukrotimo "zver".
Sicer je z zvočniki stvar taka, da 99% uporabnikov zvočnikov oz. zvoka ne zna nastaviti tako kot bi morda želeli. Pa niti ne vejo kakšen zvok poslušajo, samo da buta in sika
Sicer mi je pa všeč ideja o temle "mini bass pumpu", ki po videnem in prebranem ni neke strašno kvaltetne izdelave, vseeno pa se da z njim verjetno lepo pobarvati zvočno sliko, seveda v spodnjih frekvencah, ki jih včasih samo čutimo. Je pa spet odvisno od izvora zvoka in vmesne elektornike. Vsaj kakšen EQ je pa že potreben, da ukrotimo "zver".
@polanc
Pogovarjajmo se v cenovnem rangu zgornjega zvočnika. Odgovoril sem na a-lexovo vprašanje, če bi to morda funkcioniralo in trdim, da bi, pod določenimi pogoji. No, prav imaš, moral bi še napisati, da kaj preveč za ta denar ni za pričakovati. Ampak kot rečeno, večina ljudi ne razloči med slabim in dobrim zvočnikom ali bolje rečeno slabim in dobrim zvokom in potem kupujejo nekaj kar seka, pa če je to uglašen sistem ali pa ne.
Pogovarjajmo se v cenovnem rangu zgornjega zvočnika. Odgovoril sem na a-lexovo vprašanje, če bi to morda funkcioniralo in trdim, da bi, pod določenimi pogoji. No, prav imaš, moral bi še napisati, da kaj preveč za ta denar ni za pričakovati. Ampak kot rečeno, večina ljudi ne razloči med slabim in dobrim zvočnikom ali bolje rečeno slabim in dobrim zvokom in potem kupujejo nekaj kar seka, pa če je to uglašen sistem ali pa ne.
polanc napisal/-a:zakaj pol en par Dynaudio stane recimo v moči 150 w po 5000 e,če bi taki bli lahko dobri basi?
Na hitro bi rekel tako, da so dobri zvočniki kvalitetnejše izdelani, iz kvalitetnejših materialov, dobro uglašeni zvočniki znotraj "kište" in predvsem dajejo lepo zvočno sliko v vsem svojem jakostnem razponu. Poceni zvočniki pa potiho sploh ne delajo, potem malo delajo in tam jih moraš ujeti in nastaviti zvok, pri visokih jakostih je pa spet ubi bože
5000€ je veliko, res veliko, preveč
V studiu kjer sem delal smo imeli Wharfedale, Genelece, Yamahe, Tanoye, JBLe, pa ne vem če so vsi skupaj presegali 10K DEM in so bili vsi po vrsti referenčni in ne kar nekaj.
Ok, sem kr se zvoka tiče ne mal, ampak precej od foha...
Če je važno da buta in sika je itak vseeno... nabavi in zmontiraj.
Kar sem se pa jaz učil in tudi naučil je pa praksa in teorija (poljudno razloženo) taka: eden ključnih elementov dobrega zvočnika je sposobnost dušenja vseh vibracij, ki jih nihajoča membrana ustvari poleg lastnega nihanja. Nihajoča membrana je tisti element, ki da pravilno "obliko" zvočnega vala. Ko membrana miruje naj tudi ostali elementi zvočnika nebi dajali od sebe nobenega zvoka.
Ta stvar pa počne ravno tisto, kar se vsi trudijo da se nebi dogajalo. In rezultat: ropotanje pleha, plastike in nekaj nedefiniranega zvočnega valovanja, ki se uspe prenest v zrak oz. medij, ki pa ima zelo malo skupnega s signalom, ki gre od vira.
Če je važno da buta in sika je itak vseeno... nabavi in zmontiraj.
Kar sem se pa jaz učil in tudi naučil je pa praksa in teorija (poljudno razloženo) taka: eden ključnih elementov dobrega zvočnika je sposobnost dušenja vseh vibracij, ki jih nihajoča membrana ustvari poleg lastnega nihanja. Nihajoča membrana je tisti element, ki da pravilno "obliko" zvočnega vala. Ko membrana miruje naj tudi ostali elementi zvočnika nebi dajali od sebe nobenega zvoka.
Ta stvar pa počne ravno tisto, kar se vsi trudijo da se nebi dogajalo. In rezultat: ropotanje pleha, plastike in nekaj nedefiniranega zvočnega valovanja, ki se uspe prenest v zrak oz. medij, ki pa ima zelo malo skupnega s signalom, ki gre od vira.
Prav imaš kasaudio.
Na nek način hoče biti to "inovacija", ki sploh nima membrane ampak izkorišča materiale okrog sebe, za razliko od zvočniških kišt, ki so zaključena, premerjena, uglašena celota in pri kateri je pomembno kako in kam jo postaviš, da se izogneš motečim dejavnikom okolja. Tale zvočniček pa skuša izkoristiti nekaj, česar sam nima. Malo obrnjena logika ampak mi je všeč. Na trgu obstaja že veliko izdelkov široke potrošnje, ki delujejo na podoben način. Od malih okroglih zvočnikov za poslušanje MP3jev iz Ipadov, do LCDTV zvočnikov.
Sicer vsak avtozvočnik izkorišča volumen vrat v katere je vgrajen ipd. in farcera, če je slabo vgrajen ali pa so vrata "yugo" in ti pade šipa dol, takoj ko greš čez 80db.
Ker sem občutljiv na dober zvok, sem s težavo kupoval LCD televizor, ker, "Kako pa lahko ta palačinka od sebe da sploh kakšen zvok?".
Največje presenečenje zame je bilo, ko sem ugotovil, kako neprimerljivo dober zvok ima Samsungov TV (verjetno tudi drugi primerljivi TVji) v primerjavi z 2000DEM vrednim SONY klasičnim TVjem, s klasičnimi zvočniki. Res, da mogoče v špici ni tiste juhu jakosti ampak če bi že želel imeti žur ob MTVju, potem itak nastopijo zunanji ojačevalci in zvočniki. Za običajno uporabo, pa ima TV "vrhunski" uravnotežen zvok.
p.s. SAE je pa zakon!
Na nek način hoče biti to "inovacija", ki sploh nima membrane ampak izkorišča materiale okrog sebe, za razliko od zvočniških kišt, ki so zaključena, premerjena, uglašena celota in pri kateri je pomembno kako in kam jo postaviš, da se izogneš motečim dejavnikom okolja. Tale zvočniček pa skuša izkoristiti nekaj, česar sam nima. Malo obrnjena logika ampak mi je všeč. Na trgu obstaja že veliko izdelkov široke potrošnje, ki delujejo na podoben način. Od malih okroglih zvočnikov za poslušanje MP3jev iz Ipadov, do LCDTV zvočnikov.
Sicer vsak avtozvočnik izkorišča volumen vrat v katere je vgrajen ipd. in farcera, če je slabo vgrajen ali pa so vrata "yugo" in ti pade šipa dol, takoj ko greš čez 80db.
Ker sem občutljiv na dober zvok, sem s težavo kupoval LCD televizor, ker, "Kako pa lahko ta palačinka od sebe da sploh kakšen zvok?".
Največje presenečenje zame je bilo, ko sem ugotovil, kako neprimerljivo dober zvok ima Samsungov TV (verjetno tudi drugi primerljivi TVji) v primerjavi z 2000DEM vrednim SONY klasičnim TVjem, s klasičnimi zvočniki. Res, da mogoče v špici ni tiste juhu jakosti ampak če bi že želel imeti žur ob MTVju, potem itak nastopijo zunanji ojačevalci in zvočniki. Za običajno uporabo, pa ima TV "vrhunski" uravnotežen zvok.
p.s. SAE je pa zakon!
Nazadnje spremenil Marchi, dne So Mar 30, 2013 10:49, skupaj popravljeno 1 krat.
- frikmusic
- Admiral
- Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
- Kontakt:
Re: BASS PUMP - a
a-lex napisal/-a:Je morda že vgradil kakšen takle zvočnik?
a-lex popolnoma narobe si predstavljaš kaj naj bi motilo sosede. Ko boš bass začutil ga bo začutil tudi sosed na sosednji barki tako boš prej ko slej dobil obisk prijaznega soseda
Noben Sub-Wufer ne spada na barko razen če si sam na in vsaj 1 km okoli ni barke pa še to bi lahko ob neugodnem vetru motilo okolico. Za barko ti predlagam max 13 cm 2 way zvočniški sistem. Če boš izbral prave komponente ne potrebuješ drugega kot dober radio in dva para zvočnikov ter dobro inštalacijo in nekoga ki ima dober posluh da ti nastavi oziroma mogoče sfrizera kako kretnico in imaš lahko odličen sistem z lepo barvo tona za malo denarja
Verjami mi da je 13 cm zvočnik več kot dovolj za barko in še pri 13 cm dobrem sistemu znaš imeti ob prevelki jakosti obiski soseda
Glede na to da sem več kot 20 let vse svoje prihranke porabil za musko od avto akustike (večkrat z dobrimi rezultati tudi po evropi) kasneje pa v hišni akustiki v kateri še vedno delno ostajam dajem prijazen nasvet, ne nasedajte raznim reklamam raje kupite zadevo rableno na bolhi kjer se prodajajo odlične zadeve za male pare.
Polanc je omenil Dynaudio ki je zelo znan vendar par nikakor ni vreden več kot 200-300 eur vse ostalo ni za navadne smrtnike kot je omenil že Marchi , sam bi stavil na Scan speak zelo topel in celovit zvok, Focal odlični zvočniki, Hybrid audio, Morel en največjih proizvajalcev na svetu ne vem če še obstajajo, Vifa, DLS, ZR speakerLAB...
PS za Price/peformans res top pa TANG BANDI za male pare
Frik
Frajtonerca je prava stvar...
Fantje lahko kupujete oh in sploh opremo ampak kako to na barki zmontirat, da boš res dobu taprav zvok je pa druga pesem.... Super truper zvočnik pol ga pa zmontiraš v bok kokpita nekam k nogam al pa na sedalni del pol pa blazino čez pa je....
Uglavnem vsaj pri jadrnicah je to kar problem. Kar se tiče pa nozkotonskih zvočnikov lahko zmontiraš tud v sekret pa ga boš čutu 
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Dober nasvet Frik.
Tudi sam se nameravam lotiti projekta "akustika na plovilu" in sicer na dokaj visokem nivoju. Ko bo zadeva izvedena bo tudi predstavljena tukaj, seveda v poljudni obliki.
Projekt bo vseboval analizo "skup zmetanega" ozvočenja in analizo skrbno nastavljena, vgrajenega in "popeglanega" sistema. Ne se ustrašit, zadeva ne bo vsebovala nobenega wooferja in podobne navlake, 2 13 cm zvočnika bosta (kot tudi sam praviš) povsem dovolj.
In bistvo pri vsem bo, da bo zvočni sistem cenovno gledano ljudski, torej dostopen praktično vsakomur, izbrane bodo komponente max perf./price in vgrajene bodo tako kot je treba.
Ker pišeš da imaš izkušnje z avto in hifi te bom takrat pocukal za rokav in upam da boš kakšen nasvet dal.
LP
Tudi sam se nameravam lotiti projekta "akustika na plovilu" in sicer na dokaj visokem nivoju. Ko bo zadeva izvedena bo tudi predstavljena tukaj, seveda v poljudni obliki.
Projekt bo vseboval analizo "skup zmetanega" ozvočenja in analizo skrbno nastavljena, vgrajenega in "popeglanega" sistema. Ne se ustrašit, zadeva ne bo vsebovala nobenega wooferja in podobne navlake, 2 13 cm zvočnika bosta (kot tudi sam praviš) povsem dovolj.
In bistvo pri vsem bo, da bo zvočni sistem cenovno gledano ljudski, torej dostopen praktično vsakomur, izbrane bodo komponente max perf./price in vgrajene bodo tako kot je treba.
Ker pišeš da imaš izkušnje z avto in hifi te bom takrat pocukal za rokav in upam da boš kakšen nasvet dal.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov