S čim ˝ne fiksno˝pritrditi?

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

tancka
Naddesetnik

S čim ˝ne fiksno˝pritrditi?

OdgovorNapisal/-a tancka » Ne Maj 05, 2013 22:05

Živjo :)

Mene zanima, če mate kako izkušnjo s temi ˝prenosljivimi˝pritrdilnimi materiali/pripomočki. Kot so na primer vaakumski priseski al pa kaka podobna protizdrsna guma

http://www.aliexpress.com/item/free-shi ... 24987.html

...zanima me če imate kakšno izkušnjo, kaj se na čolnu (zaradi slane, mokre in nevem še kakšne površine, ki tam nastane ) najboljše obnese?
če je blo o tem že kaj napisanega pa se opravičujem, da sem to spregledala :)
bokabo11
Kapitan

OdgovorNapisal/-a bokabo11 » Po Maj 06, 2013 19:03

najbolše se obnese vse prišravfaj al pa privež
BOKABO11
pushmycar
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a pushmycar » Pe Maj 17, 2013 13:29

Jaz sem z priseskom naredil navigacijsko luč. Po potrebi jo dam na pokrov motorja (gumenjak), sicer je spravljena. Drži stoprocentno, če je le površina gladka. Vakuum prisesek pa ni za ekstremne obremenitve. 15 kil ga pa ne strga.
tancka
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a tancka » Pe Maj 24, 2013 22:52

super! hvala za odgovore;)
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Maj 24, 2013 23:02

men je z šipe že parkrat padel Garmin na armaturo,tko da ne verjamem priseskom
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Maj 24, 2013 23:06

polanc napisal/-a:men je z šipe že parkrat padel Garmin na armaturo,tko da ne verjamem priseskom

Tud jaz se ne zanesem nanje :(
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Maj 25, 2013 08:56

.

Slika

Meni se ne lušta vrtat sem pa tja po barki, pa še ko minejo trije dnevi najdeš boljšo pozicijo. Nosilce papirnatih brisaš, gobic za pranje posode, brisačk-servietov itd, nosijo vakumski nosilci.
Med njimi je kar velika razlika v ceni in posledično tudi v ceni. Da se dobit od "čang šlanga", ki držijo pol dneva, do napol silikonskih, ki res držijo celo sezono. Že to se mi zdi "fensi". ker jih pri čiščenju, brisanju barke lepo odstraniš in očistiš potem pa postaviš nazaj.

Vakumski nosilci od GPS-ov so zelo kvalitetni, če jih kvalitetno pritrdiš na podlago. Pri meni je bil gor po nekaj mesecev, zato .....

LP

.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Maj 25, 2013 09:11

Razmasti površino na katero želiš lepiti nosilec. Nosilec rahlo pošmirglaj in razmasti. Z ličarskim zaščitnim trakom zaščiti okoli nosilca. Pusti 5mm reže okoli nosilca. Nanesi na sredino nosilca toliko mase, da se bo sama razlezla čez rob. NE PRITISNI DO KONCA!!! za dober lepilni spoj mora ostati pod nosilcem najmanj 1-2mm mase. Nosilec zasilno pritrdi s trakom, da se masa posuši, še prej pa s prstom ali pvc strgalom odstani višek mase. Tak spoj odlično drži, ne popusti, lahko pa ga kasneje tudi odstraniš brez kakršnih koli poškodb na plovilu.

Maso dobiš v beli ali črni barvi v navtičnih trgovinah.
Je visoko kvalitetno večnamensko fleksibilno lepilo in tesnilno, bazirano na SMP (Silly Modified Polymer). Je specialno razvito za različne aplikacije lepljenja in tesnjenja v navtiki, kjer so prisotne visoke zahteve po obstoju in elastičnosti konstrukcije.

Slika

gladilke za fugiranje
Slika
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

OdgovorNapisal/-a ljubo » So Maj 25, 2013 11:23

Pri nas TKK izdeluje odlično silikonsko maso. Pač na barki porabim kar dosti tega in od vseh, ki sem jih probal je TKK zakon. Samo kaj ko tega za navtiko skoraj nikjer ne dobiš. Dobiš ja če naročiš celi karton.

http://www.tkk.si/default.asp?id=2593
pomisli in zgodilo se bo
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Maj 25, 2013 18:14

Zelo zanimivo, tega pa nisem vedel. Izgleda da je narejeno celo po enaki recepturi. Bi bilo za probat, ker podpiram domače.

Imajo tudi zanimiv opis.

Priprava površine
Površina rege mora biti trdna, čista, brez prahu in maščob. Odstranimo vse okrušene in slabo vezane dele.

Priprava rege in kartuš
Če želimo rege lepo izdelati, oblepimo robove rege s samolepilnim trakom. Kartušo zgoraj ob navoju odrežemo, privijemo konico, ki jo glede na širino rege poševno odrežemo in vstavimo v pištolo. Tekaflex MS Marine for Deck Caulking nanesemo s pištolo ali lopaticona eno stran, ki jo lepimo. Za dosego optimalnih lastnosti, je pomembno, da oba dela pritisnemo skupaj. Pri prekinitvi dela oz. zamenjavi kartuše popustimo ročico na ročni pištoli ter potegnemo bat nazaj. Na koncu s pripomočkom za glajenje ali prstom, ki smo ga namočili v milnico, izravnamo tesnilno maso. Takoj odstranimo samolepilni trak, preden začne tesnilna masa utrjevati. Svežo maso in orodje očistimo z alkoholom.
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

OdgovorNapisal/-a ljubo » Ne Maj 26, 2013 08:43

Kar sem delal na palubi in je bila visoka temperatura ni bilo potrebno ne lepilnega traka ne glajenja. Masa se je razlila in sploh ni bilo nobenih kupčkov. Najbolj zanimivo pa je da kjer sem delal pred tremi leti je masa še vedno prožna in sploh ni popokala. Na ostalih mestih kjer sem uporabljal ostale silikone je pa popustilo oziroma razpokalo. V letošnjem letu mi je odneslo vodilo za vru na kljunu. Masa se je pretrgala na sredini kar je bilo na palubi je tam ostalo in seveda na uvodnici. Tako da res je nekaj vredno. Samo kot pravim ne dobiš ga kar tako.
pomisli in zgodilo se bo
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Maj 29, 2013 15:08

[quote="polanc"]men je z šipe že parkrat padel Garmin na armaturo,tko da ne verjamem priseskom[/quo

Če daješ gor na priseske,jih verjetno prej navlažiš,ponavadi slina,ne ne,nabavi nekaj malega glicerinskega olja,malo namaži prisesek,pa boš videl kako drži.Stestirano. :lol:
mašinfirer
pushmycar
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a pushmycar » Sr Maj 29, 2013 16:23

še vedno ne vemo, kaj naj bi ta prisesek držal...
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Maj 30, 2013 18:13

En velik + v korist Kenta je ta, da lahko uporabljaš isto tubo celo leto, le na koncu pustiš da 10mm pogleda iz nastavka in ko ga potrebuješ ga odtrgaš in uporabljaš naprej. Tkk mi je pa "zmrznil" v 10 dneh in to dobro zaprt na koncu. :evil:
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Če Maj 30, 2013 18:33

kocka napisal/-a:En velik + v korist Kenta je ta, da lahko uporabljaš isto tubo celo leto, le na koncu pustiš da 10mm pogleda iz nastavka in ko ga potrebuješ ga odtrgaš in uporabljaš naprej. Tkk mi je pa "zmrznil" v 10 dneh in to dobro zaprt na koncu. :evil:

Kent je itak klasa zase,na katero se lahko vedno zaneseš.Tancka pa bi najraje uporabljaj vakumske priseske.On nebi lepil na gumo.Ni se pa izjasnil,kaj konkretnega ga zanima.Kaj bi rad pritrdil.
mašinfirer

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta