USB Gps

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

USB Gps

OdgovorNapisal/-a ljubo » To Maj 14, 2013 18:24

Kupil bom USB gps za prenosnik. Mi lahko kdo svetuje kakega in kje. Hvalaaaaaaaaaaaaa
pomisli in zgodilo se bo
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Maj 14, 2013 23:00

ljubo
Ker ni še nihče nič odgovoril ti pripenjam povezavo na temo o Open CPN programu, kjer je govor tudi o usb gps-u. Tudi jaz imam namen nekaj nabavit ampak ti zaenkrat ne morem svetovati iz prve roke. Ne priporočam pa ti low cost plastik fantastik, ker ti ne bo lovilo dobro, sploh če boš poizkusil ujeti signal iz notranjosti barke.
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » To Maj 14, 2013 23:45

Jaz imam tega, ki dela preko bluetooth povezave, pa menda tudi preko USB. Dela zelo dobro, hitro in v pogojih slabega signala. Zna delati tudi samostojno. Če ga samega vklopiš, si v notranji pomnilnik zapisuje pot poljubno natančno in jo lahko kasneje pregledaš na PCju. Na žalost ne vem, če se ga še da dobiti. Preglej malo forum iz povezave. Tam sem našel zelo veliko podrobnosti GPS tehnologije:

http://www.gpspassion.com/forumsen/topi ... C_ID=81315

V novejših Samsung in Sony telefonih je poleg GPS tudi Glonass sprejemnik (ruska varianta GPS). Sinu sem kupil neko pocket varianto Samsunga za manj kot 90e, ki ima oba sprejemnika in dela neverjetno hitro in v vsakih pogojih. Če se dobi taka kombinacija tudi v ločenih enotah za priklop z USB, pa ne vem.

Kaj pa če kupiš en tak poceni telefon, priljučiš na USB ali preko bluetooth in pozabiš, da je ob odličnem GPS in Glonass sprejemniku še telefon in Android računalnik ...

http://www.ceneje.si/telefonija/gsm/gsm ... 2A3?bPar=2
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral

OdgovorNapisal/-a ljubo » Sr Maj 15, 2013 09:32

No iščem varianto, ki mi bo ustrezala. Cenovno ugodno pa seved, da deluje. No nekaj bom uspel spravit skupaj samo kaj ko je kr nekaj ponudnikov in tudi cene so različne. je pa res, da sem čist antitalent za te stvari. Vse bo ko bo. Hvala vam za predloge. V petek bom po Lj in si malo stvari ogledal.
pomisli in zgodilo se bo
Uporabniški avatar
ECHO
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a ECHO » Sr Maj 15, 2013 17:56

Jaz sem kupil preko ebay-a 25 € poštnino vred. :)

http://www.ebay.co.uk/itm/BLUENEXT-BN-9 ... 5d33b170ed

dela ko bog.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Maj 17, 2013 16:24

Kupi raje bluetooth v kolikor seveda prenosnik ima bluetooth
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Pe Maj 17, 2013 16:35

Kolk časa pa zdrži baterija, če je bluetooth?
francelj
Admiral

OdgovorNapisal/-a francelj » Pe Maj 17, 2013 16:55

V mojem kakih 20 ur. Baterija je enaka kot v starih Nokijah, sem jo lahko tudi zamenjal z rezervno polno, če je bila sila.

Pred časom sem ga uporabljal skupaj z dlančinikom za navigacijo z OziExplorer kartami. Zdaj ga praktično ne rabim več, čeprav dlančnik in GPS še čisto dobro delata. Oboje mi je nadomestil telefon (Samsung galaxy xcover), ki ima GPS vgrajen in je mimogrede še vodotesen, stane pa že manj kot 100e. Na njem poganjam zastonjski program Androzic, ki brez težav bere Ozi karte in hkrati lahko na njem teče še Navionics. Mimogrede, stare skenirane specialke 1:25.000, ki so pripravljene za OZI, so veliko bolj natančne, kot običajne pomorske karte (globine in detalji ob obali). Ni slabo imeti na čolnu obeh.

Tudi sam sem razmišljal, da bi uporabil na čolnu PC za pomožno navigacijo. Zdaj ne vidim več pravega smisla. Mogoče si bom kupil tablico z velikim zaslonom, ko bodo vodotesne malo cenejše. Potem navtičnega ploterja za grafično navigacijo ne bom več rabil ;-)
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Pe Maj 17, 2013 17:01

francelj napisal/-a:Potem navtičnega ploterja za grafično navigacijo ne bom več rabil ;-)

Hvala za info glede baterije.
Problem, ki ga jaz vidim pri uporabi tablic namesto ploterja sta dva:
- občutljivost na udarce (ok, rešiš z ohišjem)
- dejstvo, da nič ne vidiš na sončni svetlobi. Sem zadnjič skušal prebrati Delo na iPad-u ob kavi v kokpitu na soncu ... no-go ... niti črke nisem videl.
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Pe Maj 17, 2013 17:04

Grega295 napisal/-a:
francelj napisal/-a:Potem navtičnega ploterja za grafično navigacijo ne bom več rabil ;-)

Hvala za info glede baterije.
Problem, ki ga jaz vidim pri uporabi tablic namesto ploterja sta dva:
- občutljivost na udarce (ok, rešiš z ohišjem)
- dejstvo, da nič ne vidiš na sončni svetlobi. Sem zadnjič skušal prebrati Delo na iPad-u ob kavi v kokpitu na soncu ... no-go ... niti črke nisem videl.

Samsunga kupi...
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
francelj
Admiral

OdgovorNapisal/-a francelj » Pe Maj 17, 2013 17:20

Hmm, neke nove Sonyjeve tablice so vodotesne in precej robustne, ne poznam pa zaslonov. Moj ploter na novem čolnu je dedek Northstar. Težko bi rekel, da je zaslon kaj boljši od telefonovega. Pa imam pravzaprav telefon spodnjega cenovnega razreda. Je pa bistveno svetlejši zaslon na Garminu 421. Novejša generacija pač.

Sem prepričan, da se bi našlo tudi dober in svetel zaslon na kaki tablici. Saj pravim, čakam, da bodo še malo cenejše.
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral

OdgovorNapisal/-a ljubo » Po Maj 20, 2013 14:16

Hvala vsim za prispevano. Danes sem dobil po pošti. Za usb pa sem se odločil glede na to ker nma blututa. No sicer imm kar nekaj prenosnikov doma tako da bo to prava kombinacija. Zdej pa še u lov za kakimi kartami.
pomisli in zgodilo se bo

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov