Garmin GPSmap 421S

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

Garmin GPSmap 421S

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Ne Jul 21, 2013 12:03

Ker se na vsaki moji poti, vedno kaj pripeti, je bil tokrat na vrsti za zabavo GPS.

Zgoraj navedeni Garmin mi je med plutjem odpovedal.
Najprej preverim klasiko, varovalke, kontakti,.... vse OK.

Ker sem vedel, da na vodi nemorem storiti več, sem nadaljeval do predvidenega cilja. Tam dobim instrument in se grem zabavat. Na pinih je + in -. Razderem ohišje, preverim če pride + in - na osnovno ploščo. Pride!.

Med obračanjem bi pade iz bog ve kje tisti "amortizer" ki drži razdaljo med določenimi deli. Na njemu nobenega lepila ali česarkoli drugega, kar bi zagotavljalo, da ga ne bi gonilo po notranjasti ohišja.

Bržkone je ta del povzročil kratki stik (nekje) in navigacijo vsaj začasno, najbrž pa za stalno dal spat. Pri nekaterih avtoradijih se v takem trenutku cel komplet "izloči" in se čez čas zopet zbudi. Kako je pri navigacijah ne vem. Poskušal sem sprazniti kondenzatorje, pa vendar ni bilo nobene volje, da bi se vse skupaj zbudilo.

Sedaj pa vprašanje. Ali se to splača nesti na servis, kjer bodo to za nek znosen denar popravili, ali vse skupaj vreči v smeti in tako kupiti novo?
Na navigacija in FF mi ponujata vse, kar jaz na čolnu potrebujem.

Pri elektroniki sem se naučil, da so serviserji v glavnem zlatarji s ceno ure, primerljivo z jedrskimi fiziki. Po drugi strani so pa popolnoma neobogljeni brez delujoče diagnostike.

Ali je bolje odkartati cca. 400 € in kupiti novo, se ti fučka dve leti, ker je v garanciji in v tretji sezoni počasi računaš, da bo kaj crknilo??
Moja je stara tri leta.

Tu se pojavlja še dodatno vprašanje, kako lahko tisti del odpade med normalno uporabo? Sicer sem večkrat plul po makadamu (po mojem hudih razmerah, za katere so neki "poznavalci" ugotavljali, da je le manjše valovanje), se pa sprašujem, kako je to možno? In ali bi bilo pri naslednji taki ob plutju (po moje v hudih razmerah, zopet za druge normalno) prišlo do enake okvare navigacije?

Kaj predlagate, mogoče veste za koga, ki je vreden naziva serviser.....
https://vodovod-rh.si/

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov