kam po gps in winch?
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
kam po gps in winch?
zanima me kje naj kupim gps in winch? seveda me zanima tako rabljeno kot novo? kateri gps pa mislite da je najboljši za svojo ceno in kako velikega predlagate, ali je velikost 6˝ že zadosti.
Kaj pa winch, je kaj pomembna znamka in če kdo ve za kakšnega rabljenega bi bil vesel.
Ja pa še nekaj ali je že kdo sam montiral winch, ali je težko?
Hvala vam za odgovore.
Kaj pa winch, je kaj pomembna znamka in če kdo ve za kakšnega rabljenega bi bil vesel.
Ja pa še nekaj ali je že kdo sam montiral winch, ali je težko?
Hvala vam za odgovore.
ali imaš kakšne izkušnje z garminom, ali ni to zelo osnovna zadeva, gledal sem enega rabljenega raymarina vendar moram kupiti poseb anteno, ker jo ne da zraven. za harpoona pa hvala, to je v trzinu ne, bom šel tja pogledat, majo tut winche tam kot sem videl na njihovi starni.
ali kaj veš so te stvari zunaj kaj ceneje?
ali kaj veš so te stvari zunaj kaj ceneje?
Garmin ni nujno osnovna stvar. Imajo tudi sisteme, pri katerih te bo zagotovo odvrnila cena. Pošten ploter hitro stane 3.000 EUR, kar pa mislim, da je za amatersko uporabo več kot dovolj, oziroma preveč. Obstajajo pa tudi drugi, kot so Magellan, Navman, Lorenz, Raymarine... Izbire je ogromno, dobri so pa vsi. Odločajo detajli...
V tujini je kakšna stvar ceneje, ni pa nujno. Mogoče lahko nekje dobiš določen model v akciji in je potem seveda cenejši. Preden kupiš nekaj, dobro preglej, kaj je na trgu in zadeve tudi preizkusi z rokami. Samo slike iz interneta niso zadosti, saj ti mora odgovarjati predvsem delo s ploterjem. Le tukaj so razlike med že prej omenjenimi, kvaliteta in natančnost je pri vseh enaka.
LP
V tujini je kakšna stvar ceneje, ni pa nujno. Mogoče lahko nekje dobiš določen model v akciji in je potem seveda cenejši. Preden kupiš nekaj, dobro preglej, kaj je na trgu in zadeve tudi preizkusi z rokami. Samo slike iz interneta niso zadosti, saj ti mora odgovarjati predvsem delo s ploterjem. Le tukaj so razlike med že prej omenjenimi, kvaliteta in natančnost je pri vseh enaka.
LP
pošteno povem da z navtičnimi nimam izkusenj - sem jih samo malce gledal...sem pa kupil pred 1 mesecem cestnega za v avto ... garmin nüvi 250
in sem ga dobil pri enem znancu s kartami za 150€ ceneje kot v prosti prodaji...morda bi lahko se zate rekel kaksno dobro besedo
v vsakem primeru pa si vzemi kaksno uro pred racunalnikom - poglej kaj imajo v prodaji za ceno katero si pripravljen placati...pojdi v trgovino preveri zadevo ce ti je ok...se enkrat na net in isci! vedno se kod najde kaj cenejsega...recimo do villacha ali celovca ni prav dalec in mnogokrat se najde kaksna akcija...
http://www.garmin.si/inside.php?cat_id=37&catname='GPS%20ploterji'
in sem ga dobil pri enem znancu s kartami za 150€ ceneje kot v prosti prodaji...morda bi lahko se zate rekel kaksno dobro besedo
v vsakem primeru pa si vzemi kaksno uro pred racunalnikom - poglej kaj imajo v prodaji za ceno katero si pripravljen placati...pojdi v trgovino preveri zadevo ce ti je ok...se enkrat na net in isci! vedno se kod najde kaj cenejsega...recimo do villacha ali celovca ni prav dalec in mnogokrat se najde kaksna akcija...
http://www.garmin.si/inside.php?cat_id=37&catname='GPS%20ploterji'
Odgovor za winch...pri winchih je pomembno koliko dvižne moči ima glede na velikost vaše barke. Winchi slovenskega proizvajalca KOVIS so zelo solidni in cenovno zelo ugodni. Sam sem pri njih kupil winch 1000W za cca 500€, vendar je tu še montaža. Seveda lahko zadevo sami montirate, a je precej zapleteno. Gre za vgradnjo vitla na premec plovila z ustreznimi nosilci ter dveh stikal (premec, kokpit), ki sta vezani na rele in povezavo direktno na akumulatorje z debelimi kabli. Pri montaži mi je pomagala ena oseba saj bi sam zelo težko vlekel kable od akumulatorjev do vitla.
Glede kvalitete Kovisovih vinčev se žal ne morem strinjati. Tudi sam imam njihov 1000 W vinč in z njim dosti problemov.Elektromotor res dela brezhibno saj je od Iskre,drugi sestavni deli pa niso tako odlični.Šibka točka so vilice,ki usmerjajo verigo v luknjo.Narejene so iz pretanke pločevine.Pri dvigovanju sidra začne veriga zvijati vilice navzgor in ko jih zadosti odmakne ne gre več v luknjo ampak se zagozdi ob verižnik.Obenem pa seveda pregori tudi varovalka.Že prvo leto uporabe so se pokazali tudi znaki korozije na vseh kromiranih delih.
Moram pa jih pohvaliti ,Kovis namreč in pošteno priznati, da so mi po treh letih uporabe priznali reklamacijo in mi letos enostavno dali nov vinč.Dal sem malo porezkati ležišče vilic zvaril dva kosa skupaj, da sem dobil dvojno debelino in sedaj čakam, da vidim kako se bo to obneslo.
Moram pa jih pohvaliti ,Kovis namreč in pošteno priznati, da so mi po treh letih uporabe priznali reklamacijo in mi letos enostavno dali nov vinč.Dal sem malo porezkati ležišče vilic zvaril dva kosa skupaj, da sem dobil dvojno debelino in sedaj čakam, da vidim kako se bo to obneslo.
Vinč
V Tramontani v Lj majo anchor lift Norveške vinče zlo dober motor ostali deli pa iz rosfraja tko da ni korozije, jz sm uspel dobit 900 W z vsemi stikali in avtomatsko varovalko za ~ 120.000,00 sit lani jeseni. Za GPS pa ne vem jz uporablam laptop ,gps miško pa gps repiter se mi zdi ceneje sej kart ne nucam non stop. Lep pozdrav 
Preberi si tole na tem linku
http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=47
Naštetih je nekaj proizvajalcev cerad in tend in ni vrag, da ti ne bi kdo tudi kaj popravil
. Mogoče se bo kdo spomnil še kaj...
LP
http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=47
Naštetih je nekaj proizvajalcev cerad in tend in ni vrag, da ti ne bi kdo tudi kaj popravil
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost