Zložljivo kolo

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

kovacy
Višji vodnik

Zložljivo kolo

OdgovorNapisal/-a kovacy » So Okt 05, 2013 17:56

Iskal sem to temo, a je nisem našel.

Zanima me, če ima kdo med vami izkušnje z zložljivimi kolesi na jadrnici (govorim o kolesu, katerega se vodi po kopnem, ne o zložljivem krmilnem kolesu:)). Sam ravno razmišljam o nakupu zložljivega kolesa, ki bi mi ničkolikokrat že prišel prav, ko je bila trgovina od ladje kar daleč stran ipd.

Torej, lahko delite izkušnje ter predlagate katero kolo bi bilo primerno za na ladjo (majhna velikost, ko je zložen+odporen proti koroziji) in pa cena/kakovost. LP
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Ne Okt 06, 2013 07:26

Še ena možnost za skok do trgovine:

Za podobne reči - če so le poti dovolj gladke - uporabljam tudi rolerje. Prostor zanje se praviloma najde tudi na barki, res pa je, da so marsikje na otokih tla neprimerna zanje, kolo pa še nima težav.

Kar zadeva vzdržljivost v slanem, iste rolerje uporabljam vse leto, torej tudi čez zimo (in torej tudi na soljenih pločnikih), tako da je primerjava najbrž tudi uporabna. Doslej so zdržali - tudi isti ležaji, čeprav se je obrabila plastika koles in jih je bilo treba zamenjati - več kot deset let. Na koncu je začela odpovedovati - postajati krhka - plastika lupine.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
mdavid
Višji štabni praporščak

Re: Zložljivo kolo

OdgovorNapisal/-a mdavid » Ne Okt 06, 2013 08:17

kovacy napisal/-a:Iskal sem to temo, a je nisem našel.

Zanima me, če ima kdo med vami izkušnje z zložljivimi kolesi na jadrnici (govorim o kolesu, katerega se vodi po kopnem, ne o zložljivem krmilnem kolesu:)). Sam ravno razmišljam o nakupu zložljivega kolesa, ki bi mi ničkolikokrat že prišel prav, ko je bila trgovina od ladje kar daleč stran ipd.

Torej, lahko delite izkušnje ter predlagate katero kolo bi bilo primerno za na ladjo (majhna velikost, ko je zložen+odporen proti koroziji) in pa cena/kakovost. LP

Poglej na spodnjo povezavo:
http://shop.bmwgroup.com/Bikes/MINI-Fol ... U-EUR.html

lp m
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Ne Okt 06, 2013 10:40

Zložljivih koles je na trgu precej, od 100€ naprej, tako da ni neke ovire za nakup. Je pa kljub njihovi zložljivosti zadeva precej nepraktična na plovilu.
Če že potem bi sam razmišljal o kakšnem el. skiroju ali kaj podobnega. Redko kje so razdalje okrog pristanišč, še posebej v dalmatinskih lučicah, take, da bi človek nujno potreboval kolo.
Seveda pa ima vsak, ki ga kupi, neko potrebo po tem. Jih pa zadnje čase vidim po Ljubljani več, kot v katerikoli marini. Očitno je marketing naredil svoje.
:wink:
Uporabniški avatar
nautilus
Kapitan
Kraj: Pivka-Cerknica-Lj-Portorož

OdgovorNapisal/-a nautilus » Ne Okt 06, 2013 13:50

Mi v marini čez sezono uporabljamo kar prava nezložljiva kolesa. Riziko kraje pač vzameš v zakup :? .
Na dopust smo vzeli malo boljši skiro.

Drugače pa opažam kar precej zložljivih koles iz Hoferja:
http://www.hofer.si/si/html/offers/2867_34380.htm
Sem ga lani enkrat preizkusil in se pelje kar OK.
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Po Okt 07, 2013 00:49

Jaz imam enega, glede korozije ni odporen, pač moraš vzdrževati, kot vsako stvar, drugače pa je priročna zadeva.
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Okt 07, 2013 08:36

Imeti moraš prostor za kolesi (najbrž kupš dva, za ženo in zate) na barki v notranjosti.
Nujno kupi zraven še torbo za kolesa, ker drugače boš pustil na kaki zofi madež od verige itd...
Glede cene in kaj se priporoča: nebo je meja pri teh kolesih, ki so sedaj zelo "in".
Jaz se bi odločil za "Hofer" varianto...
Je fajn, da ima vsaj tri prestave, raje več (in ta "prave" prestave).
In maži verigo!
andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

Re: Zložljivo kolo

OdgovorNapisal/-a andrejv » Po Okt 07, 2013 11:00

kovacy napisal/-a:Zanima me, če ima kdo med vami izkušnje z zložljivimi kolesi na jadrnici (govorim o kolesu, katerega se vodi po kopnem, ne o zložljivem krmilnem kolesu:)). Sam ravno razmišljam o nakupu zložljivega kolesa, ki bi mi ničkolikokrat že prišel prav, ko je bila trgovina od ladje kar daleč stran ipd.

Jaz imam zložljivo kolo na jadrnici že 12 let. Po tolikih letih je še vedno ok, brez kakršnegakoli resnega vzdrževanja. Leta se mu sicer poznajo, vendar dela in to dobro.

Je znamke MERIDA (ni Di Blasio, ali kaj podobnega, takrat smo pač vzeli nekaj cenejšega) in ima 16 colska kolesa. V resnici je zame in za ženo malce majhen, saj če resno kolesariva lahko udariva s koleni v balanco.

Tako bom rekel: KOLO MI JE V VELIKO POMOČ. Svetujem ga vsakemu, ki resno križari naokrog in ima dovolj prostora da ga shrani. Kar pri tako majhnem kolesu ni potrebnega prav veliko prostora, se ga ima lahko tudi na manjših jadrnicah. Jaz sem ga imel v bunkerju na Elanu 295 vrsto let (9.20 dolžine) in tudi sedaj na Bavariji cruiser 34 mi ostane ogromno prostora v bunkerju.

Nekdo omenja, da potrebuješ vsaj dva. Po mojih izkušnjah ni nujno. Pri nas je kolo predvsem servisne narave. Recimo da greš v trgovino, po nakupih, kaj iskat..

Letos recimo tako iz Čikata v Mali Lošinj, v Staremgradu po plin na obrobje mesta, pa do trajektnega pristanišča v šoping center, v Rogoznici od marine do centra kraja po nakupih...

Z njim pa le redko delam daljše izlete. Recimo z njim sem večkrat prekolesaril Brione po dolgem in počez. Žena si je kolo najela, jaz pa sem kolesaril s tem.

Seveda razmišljam o takem z vsaj 20 colskimi kolesi in 5 prestavami. Ampak to bom imel na naslednji barki.

Moj nasvet: kupi ga. Jaz sem poskušal tudi s skirojem in ni isto, s kolesom si hitrejši, prideš dlje in prepelješ lahko več tovora.

Pa še slika:

Slika

Velja pogledati tudi v Nemčiji na kakšnem SVBju ali AWNku. Predvsem SVB ima poceni poštnino v Slovenijo.
kovacy
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a kovacy » Po Okt 07, 2013 18:26

Hvala vsem za odgovore.

Hofrove ponudbe žal ni več na voljo (bila je v Juniju) in kdo ve kdaj ga bomo spet lahko kupili. Seveda je do poletja še dolga :)

Gledal sem low-cost variante. Na Amazonu Indigo Flip 7 pa Mizani City+ po okoli 240 €. V oči mi je padel tudi model od SVBja a se mi zdi sumljivo za 100€ da se dobi dobro kolo (reviewi so OK ampak vseeno je nekdo napisal, da mu je zarostal čist use).

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti