vlečna kljuka

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

dalvey

vlečna kljuka

OdgovorNapisal/-a dalvey » So Jul 19, 2008 17:48

Toplo priporočam odstranjevanje vlečne kljuke, saj sem bil lani priča kislemu obrazu nekega Slovenca na otoku v južni Dalmaciji, ko je videl, da je kljuko odnesla noč vključno z ventilčki koles. Pri kolesih smo mu pomagali ker jaz imam vedno rezervne ventilčke, z kljuko je bil pa velik problem kasneje. Jaz originalno kljuko na Fordu vedno snemam in takrat je bilo očitno, da se lenoba ne izplača, pa naj bo EU ali Hrvaška ali ....

Lp in mirno morje!
janko
Kapitan korvete
Kraj: KK

OdgovorNapisal/-a janko » Pe Avg 08, 2008 07:38

Pa ne moreš vejet???!!!
Meni so pred leti tudi ukradli okrasne pokrove ne VW, sm bil tudi malo kisu!!
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Pe Avg 08, 2008 20:35

Nam so jo ukradli izpred firme na službenem avtu. Od takrat jo tudi sam vedno snamem ali pa obesim gor ključavnico.
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » Pe Avg 08, 2008 21:06

Kljuko je pametno jemati dol (pa še nič težkega to ni). Sicer pa imam izkušnje, ko kljuke nekega večera nisem snel (ker sem kljuko drugi dan še rabil) da ko sem šel v temi okoli avtomobila ter z nogo krepko udaril v kljuko, me je minilo, da bi jo še puščal gor. Glede karej kljuke naj zapišem, da so zraven drugih stvari (kolesa, ležaniki, dobra posoda) tudi kljuke in nerjaveči ventili priljubjena stvar za "lastninjenje". Ko sem letos zalotil fantiče, ki so kradli ventilčke na avtu, ki je bil parkiran šele 15 minut, se nepridipravi še zmenili niso na moje besede vse dokler nisem stopil do avta, nakar so jo ucvrli...tako je življenje res pestro.
"Dalmatino povišču pritrujena"
gobbi
Viceadmiral
Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA

OdgovorNapisal/-a gobbi » So Avg 09, 2008 08:32

Fantje pa ni že kakih deset let pri nas in tudi v evropi kazen če imaš kluko gor zmotirano pa nešlepaš prikolice
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Avg 14, 2008 11:26

Samo, če ti kljuka prekriva registrsko tablico. Mora pa biti (EURO) snemljiva. Drugače pa vedno, ko jo imaš gor greš po prikolico, a ne! :wink:
Fantocci
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Fantocci » Če Avg 14, 2008 11:37

gobbi napisal/-a:Fantje pa ni že kakih deset let pri nas in tudi v evropi kazen če imaš kluko gor zmotirano pa nešlepaš prikolice

V novem zakonu o varnosti v cestnem prometu ki je začel veljati 1.1.2005 ni več te določbe (da vlečna naprava ne sme segati preko zadnjega dela vozila).
Samo tega še marsikateri policaj ne ve, na žalost :roll:
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Po Avg 18, 2008 13:56

Hmm, ja, samo jaz jo vseeno vedno snamem.

Če se prav spomnim, imaš lahko precejšen problem pri ev. prometni nesreči, če se ti kdo prisloni od zadaj, ti imaš pa kljuko gor.
dalvey

vlečna kljuka

OdgovorNapisal/-a dalvey » So Avg 23, 2008 10:24

Zelo me veseli Morjeplovci, da ste na to temo poslali toliko odgovorov s svojimi izkušnjami. Medsebojno obveščanje res nekaj velja in res je treba prevideti vse, da si ne zagreniš dopusta ali plovbe

Lp, "dalvey"

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov