Lowrance LMF-400
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Lowrance LMF-400
Pozdravljeni!
Pred kratkim nabavil LMF-400 z EP-60R zadeva deluje super.
Sam prikazovalnik ima še polno drugih funkcj -seveda z ustreznimi senzorji.
Tudi čas v digitalni obliki ali analogna ura,vendar je ne morem nastaviti.
Nastavim lahko časovni pas,način prikazovanja vendar ne samega časa!
Ali je potreben še kakšen zunanji signal,ali prikazuje čas preko GPS ali....?
Morda je že kdo nastavljal čas na LMF-400 in mi lahko pomaga,ker v navodilih tega ni?
Lp.
Pred kratkim nabavil LMF-400 z EP-60R zadeva deluje super.
Sam prikazovalnik ima še polno drugih funkcj -seveda z ustreznimi senzorji.
Tudi čas v digitalni obliki ali analogna ura,vendar je ne morem nastaviti.
Nastavim lahko časovni pas,način prikazovanja vendar ne samega časa!
Ali je potreben še kakšen zunanji signal,ali prikazuje čas preko GPS ali....?
Morda je že kdo nastavljal čas na LMF-400 in mi lahko pomaga,ker v navodilih tega ni?
Lp.
Borut napisal/-a:ja je ,če imaš priključeno sondo,drugače pa mislim da ni nič narobe.
A ima LMF-400 svoj GPS senzor,ker prikazuje tudi širino in dolžino ali je to samo če imaš NMEA2000 GPS anteno?
Lp.
GPS podatke in uro dobi preko NMEA2000. Ure na LMF nikoli nisem uporabljal, bi se pa vseeno spomnil, če bi jo moral kdaj nastavljati. Kolikor se spomnim, tudi Garminu nisem nikoli nastavljal ure. Dobi jo iz GPS signala. Nastaviš samo format prikaza časa.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Če je na morju delalo, v kuhinji pa ne, je verjetno razlog to, da ni signala z GPS satelitov.
Kolikor se spomnim, GPS izračuna pozicijo iz razlik med časi, ki jih prejme s satelitov, ki imajo natančno uro. Tako nima smisla imeti načina, kako bi človek lahko nastavljal uro v kakšni reči, ki dela tudi z GPS, ker se (kvarčna) ura v GPS-ju ves čas popravlja po atomskih na satelitih.
Tule tudi tako pravijo
:
Tule je pa zraven še ozadje in nekaj zgodovine
Kolikor se spomnim, GPS izračuna pozicijo iz razlik med časi, ki jih prejme s satelitov, ki imajo natančno uro. Tako nima smisla imeti načina, kako bi človek lahko nastavljal uro v kakšni reči, ki dela tudi z GPS, ker se (kvarčna) ura v GPS-ju ves čas popravlja po atomskih na satelitih.
Tule tudi tako pravijo
Tule je pa zraven še ozadje in nekaj zgodovine
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Borut napisal/-a:ja,to bi si dal dopovedati za Garmina,bolj me muči LMF-400 kateri je samo prikazovalnik povezan v mrežo.Za le tega sem mislil,da ima svojo uro ali celo GPS!
Ker ga bom uporabljal za prikaz porabe goriva/uro me zanima kje bo vzel čas za izračun,pa tudi sama ura bi mi prišla prav(če jo že ima).
Lp.
LMF-400 nima svoje ure ali GPS (Opomba *1)
- Po dostopni dokumentaciji je videti, da je LMF-400 samo prikazovalnik reči, ki mu jih morajo preko NMEA 2000 pošiljati drugi, čeprav morda zna iz poslanih podatkov še kako malenkost zračunati (fuel economy: pretok iz senzorja pretoka in hitrost z GPS ali pitotove cevi... in iz tega l/nm ali milj na galono ali kaj podobnega).
Čas bi torej enako kot hitrost, vrtljaje, pretoke, temperature... moral dobivati z druge naprave, čas po mojem s take, ki sprejema točen čas čez GPS signal.
Ampak kaže, da ti tako napravo imaš. Tisti Garmin GPS 625s po definiciji GPS ima točen čas in je po specifikaciji tule NMEA 2000 kompatibilen.
Po mojem bi torej moral biti sposoben pošiljati na NMEA 2000 bus tudi podatek o času, seveda če je priključen in če lahko dobi signal s satelita (če ni doma v kuhinji...).
Borut napisal/-a:to zgleda takole:
povezano imam z GPS 526s oba komunicirata med seboj ampak ure pa ni??
Ali ti takrat, ko ni ure na Lowrance, GPS 526s najde satelite in kaže lokacijo?
(Opomba *1)
- http://support.garmin.com/support/manua ... country=US - priročniki oziroma 'Manuals for GPSMAP® 526'
Edit:
- Ko sem pobrisal godrnjanje, sem pobrisal tudi opombo... vračam nad temle...
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Če Feb 13, 2014 20:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.
včeraj sem z avtom peljal Garmina in celo kompozicijo na izlet(test).
rezultat sledeči:
Garmin takoj začne prikazovati pot,hitrost in čas do prispetja na cilj,nikjer pa nisem našel trenutnega časa.
Lowrance pa ne prevzame podatkov od Garmina,torej:hitrosti,koordinate...se pa med seboj najdeta.
očitno bom rabil GPS NMEA 2000 kompatabilno anteno...
Lp.
rezultat sledeči:
Garmin takoj začne prikazovati pot,hitrost in čas do prispetja na cilj,nikjer pa nisem našel trenutnega časa.
Lowrance pa ne prevzame podatkov od Garmina,torej:hitrosti,koordinate...se pa med seboj najdeta.
očitno bom rabil GPS NMEA 2000 kompatabilno anteno...
Lp.
Mah, ne. Gps signale je moj LMF-400 brez problema dobival od Garmina. Ne rabiš nobenih drugih zunanjih naprav za uro in GPS.
Čakaj, nečesa pa se spomnim.
Na tujih forumih so pisali, da zgodnje verzije Garminov niso znale pošiljati v mrežo ničesar, samo brale so iz NMEA2k. Meni se to ni zgodilo, ker sem iz silnega pričakovanja že preden sem sploh kaj sestavil, posodobil FW na Garminu. Poskusi.
Čakaj, nečesa pa se spomnim.
Na tujih forumih so pisali, da zgodnje verzije Garminov niso znale pošiljati v mrežo ničesar, samo brale so iz NMEA2k. Meni se to ni zgodilo, ker sem iz silnega pričakovanja že preden sem sploh kaj sestavil, posodobil FW na Garminu. Poskusi.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov