Napajanje fishfinderja

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

kasljc
Naddesetnik

Napajanje fishfinderja

OdgovorNapisal/-a kasljc » Če Apr 03, 2014 10:10

Lep pozdrav.

Na kratko, zanima me, če kdo pozna dejansko porabo Garmina 150 ali primerljivega črnobelega fishfinderja. V uporabniškem priročniku ni kaj dosti podatkov razen, da je napetost med 10-20V in varovalka 3A.

Rad bi kupil čim manjši in posledično cenejši akumulator, ki bi ga vseeno poganjal vsaj cel dan.

Hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Apr 03, 2014 10:50

Če napravo imaš, bo najbolj točno če izmeriš. Rabiš ampermeter, vežeš ga tako: + od baterije na + od ampermetra, - od ampermetra na + od naprave in - od naprave na - od akumulatorja.

Priklopiš, rabiš vezat zraven tudi sondo (ki mora biti v vodi) in odčitaš tok. Simpl ko psa v rit brcnit.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Apr 06, 2014 20:43

.

Poraba FF je lahko varčevalna ali potratna. Vse je v režimu uporabe. Se pravi ni enakomernega trošenja energije. Kolikor imam prakse z baterijskim napajanjem je kar požrešnež, če se igraš z njim. Hitrost pregledovanja dna in s tem ciljev-rib, na kateri globini so, je kar potratna. Ko prideš na konec pregledovanja in začneš lovit, pa je najboljše, če ga ugasneš.

Zdaj pa kar je najvažnejše. Če nameravaš vršit napajanje z akujem potem ne smeš imeti težav kar nekaj dni. Tak okoli 10 aperov stane okoli 35 EUR in mora zadostovat kar za nekaj časa. So pa to klasični akuji in morda bi bilo primerneje iskat baterije za polnit. Globoko praznenje ga prehitro utrudi. Nimaš elektrolita, ki se polije in je vsekakor bolj praktično.. Poglej v kakšnem razponu voltaže deluje tvoj FF. Moj je samo malce starejši od tega. Vzamem ga s seboj, če gremo lovit na barko, ki ga nima. Dela mi že več kot 15 let bp. Zakaj bi še vezal raje baterije kot aku, ker ima delovni razpon od 9-18 voltov. Če je več ali pa manj od tega ne dela, se sam izklopi.

Slika

lp

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Po Apr 28, 2014 13:16

Fish finder ne troši veliko...
osnovni modeli od 100 mA do 780 mA

Tisti ta večji 10" in več pa okoli 1.3 A

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti