Kot drugo sidro sem kupil sklopno sidro Fortress FX-7, ker imam čoln 4m in kot vidim ste nekateri morjeplovci izjemno izkušeni v vseh mogočih pogojih na morju.
Zato prosim za kakršen koli nasvet glede na izkušnje s tem sidrom, še posebej iz razloga, ker ne bi rad odrezal vrvi in ga pustil na dnu.
Sidrno vrv imam 1.) fi 12mm - L=30 m1 ali 2.) fi 9mm - L=20 m1 ter verigo fi 10mm dolžine 3m1. Mislim, da sem dobro predvidel
Lp in mirno morje
sidro FORTRESS FX-7
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
dalvey
sidro FORTRESS FX-7
Nazadnje spremenil dalvey, dne So Avg 23, 2008 09:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Da ti sidro ostane na dnu je res zelo zelo mala verjetnost. Hitro imaš lahko probleme z mačkom, vsi ostali tipi pa se ponavadi izvlečejo iz še tako zamotanega položaja...
Prolem je lahko samo sidranje v kakšnih lukah (čez premec, krma pa na obalo)... Osebno nočem, nisem in ne bom nikoli tako sidral, ker je to pač loterija. Tam je veliko verig in podobnega sranja in problemi so na vidiku...
LP
Prolem je lahko samo sidranje v kakšnih lukah (čez premec, krma pa na obalo)... Osebno nočem, nisem in ne bom nikoli tako sidral, ker je to pač loterija. Tam je veliko verig in podobnega sranja in problemi so na vidiku...
LP
-
dalvey
Sidro FORTREESS FX-7
Admin, hvala ti za ažuren odgovor, res nisem pričakoval tvojega odziva, ker sem bil prepričan, da si sedaj nekje med Krkom in Dalmacijo.
Nisi pa napisal ali si to sidro FORTRESS že sam uporabljal, imam namreč originalno izvedbo made in USA, ne neki falsifikat, zato me še vedno zanimajo izkušnje kako prime v različnih vrstah dna na Jadranu.
Mogoče se bo javil še kdo od morjeplovcev, ti si bil pač zopet prvi kot se "šika"
Lep dopust !
Nisi pa napisal ali si to sidro FORTRESS že sam uporabljal, imam namreč originalno izvedbo made in USA, ne neki falsifikat, zato me še vedno zanimajo izkušnje kako prime v različnih vrstah dna na Jadranu.
Mogoče se bo javil še kdo od morjeplovcev, ti si bil pač zopet prvi kot se "šika"
Lep dopust !
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
Upoštevaj, da ni vsako sidro za vsako dno. Fortressi baje večinoma dobro primejo (sam sem še na klasiki - CQR), vendar sigurno ne v vsakem zalivu.
Najbolje boš ugotovil sam - ko ga imaš v vodi, spuščeno primerno količino verige ali/+ vrvi, ga zategni z motorjem in glej referenčno linijo na obali - pa boš videl če drži.
Večinoma najbrž bo - ne pa povsod.
Najbolje boš ugotovil sam - ko ga imaš v vodi, spuščeno primerno količino verige ali/+ vrvi, ga zategni z motorjem in glej referenčno linijo na obali - pa boš videl če drži.
Večinoma najbrž bo - ne pa povsod.
Nazadnje spremenil Rok-11, dne So Avg 23, 2008 20:44, skupaj popravljeno 1 krat.
-
dalvey
sidro FORTRESS FX-7
Rok-11 hvala za odgovor, mislim da je ta način z zategovanjem sidra z motorjem najprimernejši, čeprav imam občutek, če pogledam Fortress, ko je tako lahek, da ga bo raztrgalo. Toda verjemimo proizvajalcu, da je res tudi visoke trdnosti, kot je njegova cena.
Lp in mirno morje
Lp in mirno morje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov