PROSIM NASVET: KATERI GARMIN

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Baracuda
Kapitan bojne ladje

PROSIM NASVET: KATERI GARMIN

OdgovorNapisal/-a Baracuda » Sr Maj 07, 2014 13:01

pozdravljeni morjeplovci

ravnokar gledam katalog in nisem prepričan kaj bi bila boljša izbira.
za svoj čoln s katerim bomo pretežno pluli na dnevnih izletih se odločam med Garmin GPS map 620 in 421s.
naj povem da sem slednjega že imel na prejšnjem gumenjaku in sem bil z njim zadovoljen (edino ekran je morda malo majhen), bi pa vseeno raje imel napravo ki je kompatibilna tudi za avtomobil.
ali morda ima kdo od vas izkušnje z modelom GPS MAP 620?
kako se obnese? je možno nanj priklopiti tudi globinomer? (v katalogu žal tega podatka nisem zasledil... in obenem se sprašujem, koliko bi potem to stalo...)

seveda sem zrel tudi za kakšno od alternativ... :wink:

lepa hvala vnaprej za koristne nasvete in mnenja.
LPB
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Sr Maj 07, 2014 13:27

Če rabiš univerzalca... sem jaz zadovoljen z Nuvi 550. Je pa za na bicikel, peš za v hribe, za na vodo oz. jadrnico, v kajak in v avtu (z vodenjem). Pa tudi vodotesen - samo ne vem pa, če ga še delajo.
Baracuda
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baracuda » Sr Maj 07, 2014 14:15

hvala za info,

po moje se bom spet odločil za 421 s, so mi pri Garminu dali kar dobro ceno in dosedanje izkušnje z njim so bile zadovoljive mojim potrebam.

LPB
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Maj 07, 2014 20:42

Kaj pa GPS-map 521,nimam pripomb po 3eh letih,HR meni,kar je zadovoljivo :wink:
mašinfirer
Baracuda
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baracuda » Če Maj 08, 2014 11:59

hja, načeloma ok, ampak razen večjega ekrančka ne vidim neke prednosti pred 421s (kar se mojih zahtev tiče je 421s čisto ok).
o hibridu sem razmišljal zato, da bi hopsnil dve muhi na en mah, a kot kaže to ni to - bojda 620 premasiven za v avto...
bo kar dobri stari 421s, pa gotova maša. :-)
LPB
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Če Maj 08, 2014 15:10

Bo kar gud,pa še fishfender ima :D
mašinfirer
Uporabniški avatar
Kepca
Kapitan
Kraj: Moste 1218 - Krk

OdgovorNapisal/-a Kepca » Pe Maj 09, 2014 13:49

Ta tematika in vse okli nje je najbolje opisano tukaj:

Kako izbrati Garmin!

Lp,
Boštjan
ObrambaPes

Slabe izkušnje z Garminom

OdgovorNapisal/-a ObrambaPes » Če Sep 01, 2016 05:11

Imam slabe izkušnje z Garminom.

Pred kake tremi leti sem kupil navigacijsko napravo Garmin. Pred nekaj meseci se mi je pokvarila. Pokvaril se je konektor za vklop kabla za napajanje. Odnesel sem ga na Garmin v BTC-ju (steklena palača). Tam mi ga niso hoteli vzeti v popravilo, češ da lahko samo prodajo novega, za starega pa mi dajo nek dobropis tako da bi me nova naprava stala cca 140 EUR. Jasno, da nisem privolil in sem iskal alternativo.

Napravo sem odnesel v trgovino Prva Meritev na Celovški. Tam so mi jo vzeli v popravilo. Rekli, so da jo bodo dali v popravilo na firmo Deli v BTC. Čez nekaj časa sem telefoniral in rekli so, da tudi zaslonček ne dela čeprav je predno je Garminu zmanjkalo elektrike, zaslonček še delal.

Potem sem za štos šel vprašati v to trgovino Deli ali bi mi popravili to napravo. Rekli, so da oni samo prodajajo ne pa tudi popravljajo, torej da sploh niso servis. Kdo je torej šaril po mojem Garminu oz. kam je iz podjetja Prva Meritev šel, mi ni jasno. Uničili so mi še zaslonček!

Potem sem šel probati še na Garmin, če bi mi hoteli popraviti zaslonček. Rekli so da bodo pogledali in naj pridem čez nekaj dni, so pa že takoj povedali, da naprav ne odpirajo! Ja, kakšen servis pa so potem? Jasno, čez nekaj dni so mi ga dali nazaj in mi zopet ponudili tisti nakup z dobropisom.

Napravo so mi potem prijazno (za cca. 50 EUR) popravili na Pro-elektronika, tudi v BTC-ju, ki so mi jiih svetovali v trgovini Deli.

Po zakonu je proizvajalec dolžan nuditi popravilo svojih izdelkov še do treh let in Garmin to določilo grobo krši. Jaz se bom Garminu od sedaj naprej v velikem loku izogibal, prav tako firmi Prva meritev, isto pa priporočam tudi vsem ostalim.
Uporabniški avatar
Dado
Kapitan fregate
Kraj: ~ Prlekija ~

OdgovorNapisal/-a Dado » Pe Sep 02, 2016 12:17

Jaz uporabljam Garmin že od prve navigacije dalje in imam samo pozitivne izkušnje nikoli razočaral ali kaj podobnega, je pa res da je od servisa do servisa različno...
~ Eli ~
bozo
Kapitan
Kraj: Sežana

Garmin ali android

OdgovorNapisal/-a bozo » Pe Sep 02, 2016 18:12

Pozdravljeni, verjetno ste bili tudi sami pred dilemami Garmin npr 421s ali Android navionics + fishfinder. Do sedaj sem nekako dnevne izlete pokrival z Navionics-om na androidu... sem jo kupil že par let nazaj, sedaj pa me počasi mika nekaj podobnega tem garminom, po drugi strani pa bi dal na čoln samo en fishfinder ali pa kar globinomer. Rad bi vedel kakšne izkušnje imate z eno ali drugo zadevo. Pogovarjamo se o dnevnih izletih, bistvo je da človek ve kam gre, pa da preden se odpravi na pot ali v zaliv preveri nevarnosti na karti. Ribolov me za enkrat ne zanima.
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Pe Sep 02, 2016 20:28

Meni je Garmin ok, ker te pelje od točke A do točke B ves čas po morju in se izogiba plitvin oziroma te na njih opozori.....ostali ploterji potegejo ravno črto, magari po kopnem.
Ima še kar nekaj uporabnih zadev: pokaže kje najbližja črpalka, servis, trgovina, marina,..., lahko preveriš plimo, lunino meno, lahko nastaviš siderni alarm, alarm za nizko globino.
Kako pa je z servisom, pa k sreči še ne vem...
mirno morje
bozo
Kapitan
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a bozo » Pe Sep 02, 2016 21:01

Sam vidim da Garmin pa tudi Raymarine ponuja kar ugodne zadeve za "male" morjeplovce;

http://www.satelitska-navigacija.si/cat ... -mediteran

http://www.satelitska-navigacija.si/cat ... ovno-karto

verjetno čisto dovolj pa še novejša tehnologija?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti