Kako se zoperstaviti?

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

Kako se zoperstaviti?

OdgovorNapisal/-a Joško » Ne Maj 18, 2014 14:46

Polna luna, sredi noči! Zasidran sredi zaliva, tam malce stran sta še dve barki. Glava je malce težka od zaužitih in popitih dobrot, tako da v hipu zaprem oči. Ampak na sidru imam vedno bolj rahel spanec, tako da ne preslišim čudnih in nenavadnih zvokov za barko. In potem še rahel trk in nato prihuljeni koraki. Da se res nekaj dogaja, mi da vedeti pokrov bokaporta, ki vedno zaškriplje, ko stopim nanj.

Kaj sedaj?

Kako se zoperstaviti vsiljivcem, barabam, lopovom? Morda so celo ogrožena naša življenja! Za par sto €.

Kako preprečiti? Ali onesposobiti grdobe? Laks vezan za kastrole, rajsnedlni, alarm, solzilec, elektro stimulatorji :lol: (shockerji), nož, pištola. In da ne bi bilo preveč kolateralne škode, da se uporabljeno ne bi obrnilo proti nam samim. Takoj ali kasneje!!

Ideje??
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
al

OdgovorNapisal/-a al » Ne Maj 18, 2014 15:05

O madona, kje se ti je pa to zgodilo?

Te težave so bila do sedaj bolj domena Karibov, Mediteran poredko.
Jaz trenutno spim na sidru (CRO, Grčija) povsem odprt...

Ker si doma v elektriki ti predlagam, da napelješ par žičk v ograjo barke :D

Ne predstavljam si, da bi pred spanjem vse zaklenil.

Sem pa slišal, da razni roparčki pogledajo po obali imena tenderjev in tako vedo, kdo je in kdo ni na barki na sidru. Torej na tednerju brez imena barke...
Ali zakleniti tender ali ne... to je tudi vprašanje.

Pištola? Hm. Sir Peter Blake jo je potegnil a potegnil jo je tudi ropar in Petra ni več med nami...

Če je vprašanje par sto eur, potem naj vzame kaj iz kokpita.
Notri se pa zakleni z dobro ključavnico od znotraj in nečem takim za večja okna http://www.swi-tec.com/shop/sicherheit/ ... hsicherung

Pomislil bi še na močne reflektorje, usmerjene proti krmi z vklopom od znotraj in mogoče s funkcijo "blinkanja" (kot včasih v diskačih- ali pa še zmeraj samo ne hodim toliko tja...)

Poglej si še YBW forum (resna zadeva) in tam vtipkaj Security (veliko izkušenj uporabnikov...). Nekaj za začetek http://www.ybw.com/forums/showthread.ph ... t=security

Se pa zgodi, da se pijani Slo/CZ/SK/PL zmotijo in se vkrcavajo na drugo barko... Takih pa ne ustrelit. Hm, saj ne vem če se s tem ne strinjam :)
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Ne Maj 18, 2014 16:24

Ponavadi gre za lopovčke, ki ne vedo, da je kdo na barki, tako da jim z glasnim kašljanjem ipd. daj vedeti, da je barka zasedena. To pomaga v večini primerov priložnostnih lopovčkov. Če pa je kaj resnejšega pa se nima smisla upirat in izpostavljat. Pač oropajo, kar so se namenili, potem pa sledi prijava policiji in popis škode itd. Če si zaprt v kabini, kakšen sos klic preko mobilca ni odveč.
A se ti je to res zgodilo ali samo predpostavljaš kaj bi bilo, če ...?
Ja, revščina je na pohodu, zato tega ne bo malo. Predvsem v večjih obmorskih mestih velja biti previden.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Maj 18, 2014 16:46

.

Če bi lahko vsiljivce na barko streljali, potem bi jaz nekaj našim članov leta 2011 namontiral krilca in poslal do Sv. Petra.
Pa nič drugega niso želeli, kot žejo gasit. Saj veste gobe presušene, .... , brez pameti, noč da moč, ni da bi govoril. Vse skupaj pa en hec.

Nisem še prišel do tega , da bi o tem resno razmišljal. Hipotetično se taki dogodki morda držijo celinskih zalivov. Med otoki je tega zanemarljivo malo.

Smo pa že v eni drugi temi obdelali, da barke ni moč zaščititi, zaklenit, da bi bilo varno in ne prenevarno. saj veste kako je to. Pametnemu, normalnemu človeku tudi na misel ne pride, da bi vstopil na barko nepovabljen, pa je lahko vse odprto. Barabonu pa ni težko vlomit, zlomit, razbit, polomit, zjebat, odbit, mater mu barabonsko, lopovsko!

Joško, pa si to doživel ali sanjal?

Če že, je potrebno stvar urejat in se zaščitit še pod črko zakona.

Dve Mini sten-ke, pa harpuno spredaj, ne ost, da ga ne prestreljaš.
To je še vse pod črko zakona! Do tu! Samo moraš se upat pritisnit na petelina brez pardona !

Slika

Bo nepridiprav tam počakal na oblast. Če slučajno konc nardi, bog mu daj, pa samo preko palube in izplut. Saj tam takrat ni imel kaj počet. Z barabami je treba samo še bolj barabinsko postopat.

Upam, da mojega nasveta ne bo nihče uporabil v praksi. Je pa vse do uporabe v bran , po črki zakona! Ko pa nekdo prestopi prag zakona, je pa itak vrag vzel šalo in takrat bom za svojo rit tudi ..............., če bo treba!

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Ne Maj 18, 2014 16:57

Saj vem, da sem zdramatiziral. Ne, na srečo se mi to ni zgodilo. Pač samo vnaprej razmišljam, kaj naj storim v tem primeru, če do tega pride.

Tako kot je rekel Marchi, revščina je na pohodu, barke pa imamo zaradi vročine odprte tudi ponoči.

Rajsnedlni so mi zanimivi, vendar na njih lahko stopi tudi kdo od mojih.
Simpatičen mi je elektro shocker, ne vem pa, če je uporaba zakonsko dovoljena.
Solzilec je dosegljiva in uporabna zaščita. V mislih imam takega za medvede :lol:
Alarm tudi, začinil bi ga s kakšnim elektro šokom na daljinsko upravljanje.

S prijavami in policijo se ne želim ukvarjati
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Ne Maj 18, 2014 17:05

Joško napisal/-a:Solzilec je dosegljiva in uporabna zaščita. V mislih imam takega za medvede :lol:

Za podpis pa en dober pacl in vsaj kako leto varnostno razdaljo daleč okrog tega sidrišča, ker lumpi v sekundi potegnejo v družno maščevanje! :evil:
Nazadnje spremenil SR 290, dne Ne Maj 18, 2014 17:07, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Ne Maj 18, 2014 17:07

Solzilec na barki ni uporaben, ker boste morali vsi bežati iz barke in še nekaj časa zatem ne bo za bivati v njej.
Elektrošker - vlomilec ti bo negiben padel v vodo in se utopil.

Če je nekdo predpostavljal, da na barki ni nikogar ali z namenom, da če se lastniki zbudijo, on beži ... pri takem je treba le dovolj zgodaj nažgati luči, začeti glasno govoriti itd.

Če mu je onemogočen pobeg ali če se ga sprovocira in postane napadalen, je priročna kaka lesena palica. Če ni potrebe, se ne igrati z noži in podobnim.

Če pa ima tat namen oropati, ne glede na to ali se gosti prebudijo ali ne, pa če ni samo eden tak, pa je seveda sranje. Tu je nasvetov lahko tisoč, pa noben pravi.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Ne Maj 18, 2014 17:08

Solzilec za medvede je kar priročen, ima dober domet in ozko prši in potem čim bolj hitro, brez oklevanja z kolom po stegnu ali po roki med komolcem in ramenom. :wink: Vsekakor je sranje, če se ob vedenju, da je lastnik na barki vseeno ne umaknejo in je tombola, pa če storiš to ali ono.

Najbolje vprašat Chucka Norrisa. :lol: :lol:

Ampak brez heca, se je meni zgodilo nekaj podobnega pred leti na robinzonskem na Žutu. Dva najemodajalca iz Betine sta se žgala med sabo in sovražnik tega, ki nam je oddal hiško je z dvema prijateljema pridrvel na gliserčku nam grozit, da pokvari posel onemu drugemu. Bili so rahlo vinjeni in takrat sem bil kar precej preznojen, pa še signala za telefon nisem imel.
In ja, pokvaril je posel sovražniku, sebi ker sem ga posnel in po tistem me hrčki niso več videli v kakem njihovem apartmaju. Tista dva dni, dokler nas lastnik ni pobral sem bil hudo zaskrbljen v kakem stanju je avto, ki sem ga imel parkiranega na njegovem dvorišču.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Maj 18, 2014 21:43

veš kako paše zemeljski kabel 4x25 mm kvadrat na hrbet ali gobec takega gosta....mmm se krasno ravno prav zvije.en tak 60 cm dolg kos z vrvico zadaj ,je haha bliz mene
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Maj 18, 2014 22:05

Madonca, Joško je malo na glas razmišljal, nam je pa domišljija ušla z vajeti in dela 100 na uro..

Koliko je pa res že kdo imel opravka s tem, takim primerom?

Jaz zaenkrat ne.

Lp
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Po Maj 19, 2014 07:04

polanc napisal/-a:veš kako paše zemeljski kabel 4x25 mm kvadrat na hrbet ali gobec takega gosta....mmm se krasno ravno prav zvije.en tak 60 cm dolg kos z vrvico zadaj ,je haha bliz mene

Sem razmišljal tudi o takem scenariju in v vsej njihovi samozavesti bi se mi morebiti celo izšlo, ampak hiško sem najel preko turistične agencije iz Betine in četudi bi takrat uspel presenetit tiste pijančke, bi kasneje malce z tesnobo gledal skoz domače okno, saj so v agenciji imeli moj naslov. Najbolje je bilo potrpet in verjetno je tako kar v večini primerov, tudi Rambo ima le v filmu sedem življenj.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Maj 19, 2014 10:21

sej tud jaz ne vem, kolko bi s tem kablom v resnici mlatu,če bi blo treba :oops:
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Maj 19, 2014 11:19

Tole tud ni slaba ideja

Slika

Pajer tebe se izogibajo k maš fifija gor :wink:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Maj 19, 2014 22:33

No ja, jaz nisem na glas razmišljal, se mi je pa zgodilo to, ravno lani. In to na domačem privezu!!!

Spim, pa ne sam, haha. :lol:
Prileti nekaj na barko, na premec, ker imam privezano s premcem... Itak sem se zbudil in mislil, da je galeb. Potem slišim da hodi naprej, torej ni galeb. Srce malo dvigne pulz, adrenalin je že na 70%. Itak se mi film odvije in si mislim spet en pijan kolega se vrača proti Puntu in je skočil še na mojo barko... Slišim en kup razgrajanja na pomolu, glasno govorjenje... Itak akcija, adrenalin na 100%, v gatah skočim v kokpit in lejga frajerja po bandi skoči v kokpit! Vidim da ga ne poznam, proti njemu kar v boksarskem gardu in itak takoj na njega kaj bi rad. Tip hladen ko špricer, malo sicer prestrašen mi pove da naj ne skrbim, da on je Bad Blue Boys (to so uni tepci k jim je žoga v Zagrebu kao fajn in ki so šli prejšnji teden s pozdravom "VAŽ JE NAŠ" domov...) :lol: :lol: In da mi bo na barki samo baklje pokradel in gre naprej, jst grem pa lahko naprej spat. Itak mi je počil film, pogledam ostale, ki so bili na pomolu, vidim enega ki je skočil na čoln od našega Lipnika, tretki pa na en čoln domačina, ki pa je tudi moj kolega! Tega tipa pri meni sem zagrabil, ruknil čez mizo, in ga nekaj začel davit in mu mislil ruknit ven klaviaturo. Rešila ga je punca, ki me je začela vleči nazaj...
Tipa spodim z barke, greva po bandi en za drugim in mu dam še brco v rit preko špiruna. Z barke dol nisem upal, ker jih je bilo 7! Na barki me ziher ne bodo prefuk**, če grem dol je gotovo. V tistem sem spodil dol še tista dva iz barke od soseda in od Lipnika, ki ga to noč ni bilo na barki. Fantom sem zagrozil naj dajo mir, da bom sedaj klical policijo, če se v 10 sekundah ne umirijo, lahko pa pridejo eden po eden na mojo barko po batine. Pa je ratal mir, jaz pa fer nisem klical policije...
Štirje so se nabasali v avto in gas proti Korniću. Na prvem ovinku so po celem boku opraskali nasproti vozeči avtomobil (bilo je okrog 5:30 zjutraj). To sem slišal, vendar nisem vedel kaj je bilo... Itak so pobegnili naprej. Čez pol ure so bili nazaj še po ostale 3... Spet so se nabasali v avto še ostali in gas in med Kornićem in Murajem zleteli s ceste in v gromačo (to so tiste škarpe, obzidja iz zloženega kamenja... :wink: )
Tam jih je našla policija in priprla...

Epilog... Hja, ni bilo še konec... Zjutraj vidim, da ima sosed odprto bokaporto, lipnik pa malo poškodovana vrata v kabino po katerih so skakali... Malo debatiram in eto, policija! Potem se je pa začelo... Sem moral najprej na policijo v Krk. Tam so me popisali in MORAL sem podati kazensko prijavo... Podal sem jo v svojem imenu, imenu soseda in Lipnika! Hja, pa ni bilo konca, na koncu so mi povedali, da me bodo poklicali kriminalisti in da naj bom na voljo da pridem na kraj dogodka v pol ure... Res sem čakal v kafiču, ruknu po grlu ene 5 lovranskih in eto pride siva škoda. Ven dva frajerja in meni zvoni mobitel, evo jih, kriminalisti... Pa gremo vse spet od začetka, kako so prišli, kako sem jih opazil, kako so skočili na barko, kateri je skočil na bakrko, kateri na katero, pregledovanje vseh njihovih slik in prepoznava... Jebemu jaslce, požrli so mi 3/4 naslednjega dneva! Ob tem sem se zjutraj najprej usral, potem videl da ni druge kot da sem pogumen in v gatah skačem naokoli...

Poanta zgodbe? Sreča da je bila tam punca, ki je preprečila da bi unemu tipu ki je prišel na mojo barko začela zobna krtačka na prazno po ustih laufat! Da sem to naredil bi bil v banani naslednji dan jaz. Sem to tudi rekel kriminalistu in mi je rekel, da škoda da jih nisem kvalitetno namahal. Sem vprašal kaj bi bilo, pa je rekel, ja če bi te prijavili bi bil ti malo v riti. No, pa smo tam! Prestraši jih, poskusi rešit, zagrozi, ne pa preveč mahat, ker na koncu sirotek najebe... Pa še fora, tisti avto iz nesreče zjutraj z njimi je bil ravno oče od lastnika te barke na katero so skočili...
Mulci pa so odsedeli 24 ur v priporu in potem na prostost. Menda so jim policisti povedali naj se kar po hitre postopku pospravijo v ZG, ker da će jih še enkrat dobijo bo joj. Kar se tiče karambola še ni rešeno, je še vedno na sodišču, to vem... Kar pa gromače, pa nimam pojma.
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » To Maj 20, 2014 08:11

Za take galiptarje bi bila najboljša polančeva 30kg svinčena sidrna utež okol vrata... :twisted: :twisted: :twisted:
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 4 gosti