''High End'' Termoelektrični Coolbox

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Baracuda
Kapitan bojne ladje

''High End'' Termoelektrični Coolbox

OdgovorNapisal/-a Baracuda » Ne Maj 25, 2014 10:08

Pozdravljeni Morjeplovci

Trenutno se odločam o opciji, s katero bom hladil na čolnu in predno nabavim me zanima ali kdo izmed vas ima izkušnje s Termoelektričnim hladilnim boxom Waeco iz serije TropiCool.
Bojda ni primerljivo z ostalimi termoelektričnimi variantami (bojda hlajenje do 30 stopinj pod temp. okolice, običajno se to giblje okoli 18 stopinj).
Teme hladilnik in hlajenje na forumu sem prebral, tako da mnenja o zamrznjenih plastenkah vode, absorberjih itd. poznam...
konkretno me zanima samo za to serijo, če kdo ima/je imel ali pozna koga, ki ima izkušnje s to serijo.
hvala vnaprej in lepo nedeljo želim,
B
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Maj 25, 2014 10:23

moj prijatelj je imel kompresorsko torbo warco,ne vem če ta model in je bil zelo zadovoljen..je reku da mu polet pivo zmrzne,če do fula našpona,tko da .,,
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Ne Maj 25, 2014 12:36

Tale hladilna torba nima kompresorja... to je na Peltierjev člen, kar pomeni, da "spije" velik štroma nekega ful haska pa ni...

Jest je ne bi kupu, bi dal raje nekaj več evrčkov in kupil kompresorsko torbo, ki pa je pravi hladilnik, in "spije" percej manj toka iz akujev...
Imam Ezetil-ovo in je zakon!!
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Baracuda
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baracuda » Ne Maj 25, 2014 13:24

@Matejc

v katalogu berem da porabi 46 W, medtem ko kompresorska kuri 40 W. torej ni neke hude razlike.
huda razlika je v teži kompresorske, ki pri enaki kapaciteti 21 L, tehta 13 kg... pa ceni, seveda.
načeloma sem pro kompresorska, a pri tej seriji Tropicool govorijo o res velikem hasku (30 stopinj razlike v temp, je itak vrh glave...) a bi seveda rad preveril če to tudi drži, zato sprašujem - ker če je res, potem bi to bila bomba.

LPB
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » Ne Maj 25, 2014 14:35

Baracuda napisal/-a:@Matejc

v katalogu berem da porabi 46 W, medtem ko kompresorska kuri 40 W. torej ni neke hude razlike.
huda razlika je v teži kompresorske, ki pri enaki kapaciteti 21 L, tehta 13 kg... pa ceni, seveda.
načeloma sem pro kompresorska, a pri tej seriji Tropicool govorijo o res velikem hasku (30 stopinj razlike v temp, je itak vrh glave...) a bi seveda rad preveril če to tudi drži, zato sprašujem - ker če je res, potem bi to bila bomba.

LPB

Ne nasedaj etiketam.

Kompresorska torba je hladilnik, vse ostalo je izolirana škatla!
Ne primerjaj Wattov direktno, pomembno je koliko časa na dan kuri te Watte. 18C° zame ni hladno!
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Maj 25, 2014 15:03

Kolikor jaz razumem gre za razliko v temperaturi;

na ja, če je zunaj 36 potem je v torbi 18 kar je bolj en d...

LP
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Ne Maj 25, 2014 15:30

V barki je v notranjosti poleti hitro tudi 40 st. Tudi če je 30 st. manj, bo imelo pivo še vedno 10 st in verjemi, da je tisto, ki ima 6 st boljše.

Sem imel eno dodatno termoelektrično hladilno torbo na barki, pa sem jo letos že na začetku sezone prinesel domov in gre na podstreho; za en k*** so (ropota, ne shladi piva dovolj itd. itd.). Razen če ni cenovno v rangu "džabe" glej za kompresorskimi.
Baracuda
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baracuda » Ne Maj 25, 2014 17:22

@bladzo

imaš prav! (vmes sem poguglal teste in nemški avtoklub je razčlenil na prafaktorje). termoelektrična laufa praktično ves čas, medtem ko kompresorska stisne in gotovo...
upam samo, da bo kompresorska pri 12 V imela tudi resen hasek, kot se spodobi za tako ceno.

še podvprašanje:
na čolnu imam 2 bateriji, vozimo pa se cca 1 uro dnevno, morda dve, a to je redko.
bi to znal biti problem?
PS: štroma na privezu nimam, torej se mi baterija fila samo med vožnjo.

LPB
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Maj 25, 2014 17:26

ja resen problem...vsaj 80 w celico in mpp reg rabiš,pol bo pa cool
Baracuda
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baracuda » Ne Maj 25, 2014 20:45

polanc napisal/-a:ja resen problem...vsaj 80 w celico in mpp reg rabiš,pol bo pa cool

zdej pa še podnapise prosim... ''80w celico in mpp reg''... :?:
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Maj 25, 2014 20:50

ne ni vtf,pa tud nič novega ni...rabiš dodatno energijo ,ki ti jo bo šenkalo sonce.da se bo pa to dogajalo pa rabiš celico torej solarni modul učeno in regulator,ki se montira med celico in akumulator,tega je blo tolk napisanega in narisanega,da sem bil prepričan,da osnove veš.regulatorjev je miljon vrst,boljši so mpp reg.
Baracuda
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baracuda » Ne Maj 25, 2014 21:53

Lepa hvala za info, Polanc
Če je tako kot praviš, potem vse skupaj kaže, da bom na koncu pristal le pri solidni hladilni torbi, napolnjeni z dobrimi starimi zamrzovalnimi žepki in srečno Kekec.
Dvomim, da se bom lotil podvigov s sončnimi celicami, niti se mi sanja ne kam bi to zmontiral - glede na to, da imam skoraj cel čamac v senci (mali otroci...).
vsekakor javim, kako in kaj ko bo nared.

LPB
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Maj 26, 2014 07:11

Imam dva 65A akumolatorja, povezana skupaj, Hladilnik Waeco, pa sem tudi cele dneve na sidru in ne rabim nič celic, hladilnik pa dela. Čez noč ga itak odklopim, zjutraj ko stopim na čoln ga takoj prižgem in napolnim in dela potem spet celi dan. Brez njega več ne grem na morje.
Guma je guma, zaenkrat.
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Maj 26, 2014 09:08

100 dolgih zagonov je smrt za kompresor in vsako noč ga ugašat ni pametno,saj se tako ne odpira...to mi je svetoval naš član digo,ko mi je na barki menjal kompresor.je profi in mu verjamem.
lp iztok
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Po Maj 26, 2014 12:08

polanc napisal/-a:100 dolgih zagonov je smrt za kompresor in vsako noč ga ugašat ni pametno,saj se tako ne odpira...to mi je svetoval naš član digo,ko mi je na barki menjal kompresor.je profi in mu verjamem.
lp iztok

To je navadno pretiravanje. Če bi bilo to res, bi jih tovornjakarji menjavali letno in bi jih bilo posledično na 'bolhi' zelo veliko, cena rabljenih pa nižja.
Kompresorski hladilniki 12V in 24V so namenjeni občasni uporabi in takšno uporabo prenesejo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov