Pozdravljeni,
Kupil sem majhen izvenkrmni motor od prodajalca 2,5 konjskih moči.
Prodajalec mi je izročil motor in servisno knjižico, ter račun ,kjer je povsod napisano njegovo ime ter naslov.
Izpolnila sva standardno kupoprodajno pogodbo in jo je prodajalec šel na UE overit.
Tam so rekli ,da ni več potrebno overit kupoprodajno in tako je odšel brez overjene kupoprodajne domov
Kakšen je lahko zdaj moj dokaz, da je motor moj, saj če pokažem račun recimo na Hrvaškem , piše gor njegovo ime ter naslov.
Hvala za odgovor
kupoprodajna?
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
V kolikor se bo motor uporabljal na plovilu, ki je registrirano, potem mora biti motor vpisan v registracijsko dokumentacijo tega plovila; posledično se vloži dokumentacijo s katero se izkazuje lastništvo motorja (lastniška veriga + račun) pri organu, kjer je ta registriran.
V kolikor to plovilo ni registrirano, potem se k prvotnemu računu priloži omenjeno pogodbo (in vso ostalo dokumentacijo, ki izkazuje vse morebitne vmesne lastnike), kar predstavlja dokaz o lastništvu trenutnega lastnika ob morebitni kontroli organov. V kolikor se oceni, da obstaja izpodbojna nevarnost na strani prodajalca, se lahko njegov podpis na dokumentu preprosto overovi pri notarju.
V kolikor to plovilo ni registrirano, potem se k prvotnemu računu priloži omenjeno pogodbo (in vso ostalo dokumentacijo, ki izkazuje vse morebitne vmesne lastnike), kar predstavlja dokaz o lastništvu trenutnega lastnika ob morebitni kontroli organov. V kolikor se oceni, da obstaja izpodbojna nevarnost na strani prodajalca, se lahko njegov podpis na dokumentu preprosto overovi pri notarju.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost