Končno sem prišel do faze, ko si moram omisliti VHF GMDSS postajo in po proučitvi nekaj ponudb in glede na zasičenost trga, se ne morem odločiti o izbiri. Pričakujem od izkušenih Morjeplovecev kakršen koli nasvet, katere tehnične lastnosti naj ima VHF postaja. Bojim se ne kupim preslabe ali pa zabijem preveč denarja za nekaj kar ne rabim. Jaz bolj cenim in verjamem izkušnjam, kot zgodbicam trgovcev.
LP
Potrebne tehnične lastnosti VHF GMDSS postaje
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Poglej na www.uscom.si. Icom M-411 je odlična postaja. Mala in robustna. Meni odlično služi že kar nekaj let.
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
Naš Icom deluje že skoraj 23 let - in šele zdaj ga je začel nekaj žingat in ga bo verjetno treba zamenjat. Torej kvaliteta... je vrhunska.
Pazi samo na to, da boš imel dobro postavljeno anteno in da vzameš fiksno postajo - oz. tako ki deluje na 25 W za daleč in ima možnost LOW Power - 1W za lokalne klepete.
To imajo skoraj vse - le da so prenosne ponavadi šibkejše 3-5W in 1W.
Dualwatch funkcija tudi prav pride.
Drugega se pa niti ne spomnim.
Pazi samo na to, da boš imel dobro postavljeno anteno in da vzameš fiksno postajo - oz. tako ki deluje na 25 W za daleč in ima možnost LOW Power - 1W za lokalne klepete.
To imajo skoraj vse - le da so prenosne ponavadi šibkejše 3-5W in 1W.
Dualwatch funkcija tudi prav pride.
Drugega se pa niti ne spomnim.
Nazadnje spremenil Rok-11, dne Ne Avg 24, 2008 20:10, skupaj popravljeno 1 krat.
-
dalvey
-
dalvey
Hojla, Pan
postajo IC-M421 sem si takoj ogledal na internetu in tudi cena je sprejemljiva. Se mi je zdelo da je posvet z radioamaterji ztudi nujen. Upam, da si se že naspal, če si bil danes ob 01:17 uri še ob računalniku
Lp
postajo IC-M421 sem si takoj ogledal na internetu in tudi cena je sprejemljiva. Se mi je zdelo da je posvet z radioamaterji ztudi nujen. Upam, da si se že naspal, če si bil danes ob 01:17 uri še ob računalniku
Lp
Nazadnje spremenil dalvey, dne Ne Avg 24, 2008 15:26, skupaj popravljeno 1 krat.
-
dalvey
-
dalvey
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti