Lep pozdrav,
Prosim, če mi lahko nekdo pove, kakšni bokobrani (dimenzije) bi bili primerni za fishermana dolžine 5m. Čoln bo vezan večinoma med drugimi čolni s premcem naprej za pomolom.
LP, MKN
Bokobrani
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Sam imam bokobrane valjaste oblike, a opažam, da bi bolje odigrali svojo vlogo okrogli. Najbolj znani so bokobrani Polyform. Če boš vzel valjaste, je to model F-2 , če okrogle, pa model A-1. Po tri na vsaki strani. Glede na majhno dolžino imaš verjetno nizke boke, in bodo boljši okrogli.
Naj še ostali kaj komentirajo..
Naj še ostali kaj komentirajo..
Jaz imam na slabih 6 metrov 4 valjaste (na vsaki strani po 2) - so prakticni, ne zasedeje veliko prostora, itd (te 4 so vseskozi privezani, jih samo vrzem na ploscad zadaj, oz zataknem za ograjico spredaj).
Nato pa imam se 2 okrogla (sem vzel kar v Kammu za nekih 25 evrov al neki podobnega), ki jih zvezem po potrebi, predvsem ob bocnih privezih (ob kakih tecnih pomolih, ce je precej je nemirno morje ali pa tisci veter coln ob privez bocno).
Bi bil pa 1 okrogel cisto dovolj, jaz obeh okrogli letos se nisem imel privezanih.
Nato pa imam se 2 okrogla (sem vzel kar v Kammu za nekih 25 evrov al neki podobnega), ki jih zvezem po potrebi, predvsem ob bocnih privezih (ob kakih tecnih pomolih, ce je precej je nemirno morje ali pa tisci veter coln ob privez bocno).
Bi bil pa 1 okrogel cisto dovolj, jaz obeh okrogli letos se nisem imel privezanih.
@MKN,
dimenzij ne vem - evo slike za obcutek - teli so moj coln nekako ravno pravi (kot receno tu in tam se pokombinirani z enim okroglim na sredini). Na levem bok tudi vidis, kako jih "pospravim" (na fishermanu jih lahko pa samo na notranjo stran vrzes verjetno).
Ce rabis dimenzije ti povem tocne v petek.

dimenzij ne vem - evo slike za obcutek - teli so moj coln nekako ravno pravi (kot receno tu in tam se pokombinirani z enim okroglim na sredini). Na levem bok tudi vidis, kako jih "pospravim" (na fishermanu jih lahko pa samo na notranjo stran vrzes verjetno).
Ce rabis dimenzije ti povem tocne v petek.

MNK, daj se malo sprehodi ob pomolu, ko bo pihalo in opazuj kaj in kako se dogaja. Če je bokobran prekratek, je nevarno, da ga barki izrineta. Jaz sem imel na 5m 15 x 50, sedaj imam pol metra daljš čoln in bokobrane 18 x 60(mogoče celo daljše, ne vem točno). S sedanjimi sem veliko bolj zadovoljen. Je pa fino, če so sosedi na vezu približno iste višine. Pa obvezno tri na vsako stran za miren spanec.
mirno morje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov