Star prenosni rezervoar

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

MKN
Admiral

Star prenosni rezervoar

OdgovorNapisal/-a MKN » Po Okt 06, 2014 08:04

S čolnom sem dobil star kovinski rezervoar, ki ima priklop cevi za gorivo precej drugačen od današnjega standarda. Malo sem poguglal in ugotovil, da gre verjetno za rezervoar, ki je bil v uporabi za motorje brez črpalke goriva. Gorivo je v motor potiskal zračni tlak, ki ga je motor ustvaril v rezervoarju. Zato je bil priklop goriva izveden z dvema cevema, ena za gorivo iz rezervoarja v motor in druga za zrak pod tlakom iz motorja v rezervoar.
Vse to je seveda moja laična teorija. Zanima me, če imam prav in če bi se dal tak rezervoar kako priklopiti na standardni priklop goriva z eno cevjo?

Za lažjo predstavo pa dodajam link na sliko rezervoarja.
http://mknmkn.deviantart.com/art/Untitl ... 1412575430

Hvala za odgovore.

LP, MKN
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Okt 06, 2014 10:42

Če se hočeš voziti kupi nov plastični in vrži stran tale rust :wink:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Okt 06, 2014 14:28

Imaš že uporaben in sicer najboljši možen odgovor.
Notri je zadeva lahko zaarjavela in ti bo vleklo delce v vplinjač potem bodo spet jare kače zakaj motor ne pali, cuka, dela mrzel topel je in podobno.
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » Po Okt 06, 2014 17:23

Hvala za oba predloga. Nov plastičen rezervoar že imam. Mene samo zanima, čemu je služil stari. Sicer se pa stari znotraj sveti kot ogledalo.

Lp, MKN
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Okt 06, 2014 19:52

To je Yohnson priklop na eno cev,drugi nastavek je zaponka za konektor,tretji pa je nosilec,da vse skupaj stabilno drži.Pipek v sredini je potisnil pri priklopu kroglico in šele takrat je gorivo lahko teklo.Tudi danes se še rabijo enaki priklopi.
LP Iztok
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » To Okt 07, 2014 06:31

Polanc hvala za prvo konkretno informacijo. Očitno se moja teorija o tlačnem rezervoarju podira.

LP, MKN

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti